بازار نفت آمریکا از تشدید جنگ تجاری با چین رنج می‌برد

جنگ تجاری طولانی مدت با چین کل اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و آسیبی جدی هم به صنعت نفت آمریکا می زند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، ادامه جنگ تجاری با چین بر بسیاری صنایع آمریکا تاثیر می گذارد. بی‌ثباتی بازار به خاطر الگوی ترامپ در نوسان بین تهدید و آتش بس تشدید شده است .
در ابتدای ماه اوت، بازارها به خاطر تهدید دونالد ترامپ به وضع عوارض بر 300 میلیارد دلار دیگر از واردات چینی سقوط کردند. بازارها به شدت تحت تاثیر قرار گرفتند ولی آسیبی که به بخش انرژی رسید سخت‌تر بود. قیمت نفت خام بیشترین کاهش را طی چهار سال گذشته تجربه کرد .
دونالد ترامپ پس از آن کمی عقب نشینی کرد و در مورد هزینه های خرده فروشی در فصل تعطیلات آمریکا ابراز نگرانی کرد. برای تاکید بیشتر بر این خطر باید اشاره کنیم که سود ده ساله خزانه داری آمریکا اخیراً به پایین تر از سود دو ساله این خزانه داری رسیده است .سرمایه گذاران به سمت سرمایه های امن می روند و این از نظر تاریخی نشانه یک رکود است .
چه چیزی باعث رکود می شود؟ اکثر اقتصاددانان تصور می کنند اقتصاد آمریکا هنوز هم سالم است ولی جنگ های تجاری برای مصرف کنندگان بار مالی دارند. وقتی مصرف کنندگان پول کمتری برای خرج کردن داشته باشند، کالاهای کمتری می‌خرند و اقتصاد در کل کندتر می شود. این شرایط آمریکا و کل جهان را به سمت رکود می برد .
ترس از یک اقتصاد کندتر بر صنعت نفت هم تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل است که بازار نفت پس از تهدید ترامپ به وضع عوارض به شدت سقوط کرد ولی کار ترامپ هنوز تمام نشده است. وی در جدیدترین توییت‌های خود گفت که پاسخ چین به وضع عوارض خود را جبران خواهد کرد .
« چین نباید عوارض جدید بر 75 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی وضع می کرد. از اول اکتبر بر 250 میلیارد دلار کالاها و محصولات چینی که در حال حاضر 25 درصد عوارض دارند، 30 درصد عوارض اعمال خواهد شد. به علاوه، 300 میلیارد دلار باقی مانده از محصولات چینی که قرار بود از اول سپتامبر 10 درصد عوارض بپردازند، حالا باید 15 درصد بدهند» .
این آخرین توییت ترامپ بازارها را به شدت بی ثبات کرد. شاخص صنعتی داو جونز بیش از 600 امتیاز پایین آمد و قیمت نفت 2 درصد دیگر کاهش یافت .
آرتیوم تیچن،تحلیلگر ارشد ریستاد انرژی تاثیر احتمالی جنگ تجاری بر بازار نفت را اینگونه خلاصه می کند:
« ما اعتقاد داریم جنگ تجاری آمریکا و چین و کند شدن رشد اقتصادی ناشی از آن، از عواملی است که خطرات عرضه نفت را بالا می‌برد و قیمت نفت را کاهش می‌دهد. ما پیش بینی می کنیم رشد تقاضا در 2019 ، 1.2 میلیون بشکه در روز باشد در حالی که پیش بینی قبل از جنگ تجاری 1.4 میلیون بشکه در روز بود» .
علاوه بر تهدید رکود اقتصادی، جنگ تجاری با چین به دو شیوه دیگر هم بر بازارهای نفت تاثیر می‌گذارد : صنعت نفت وابسته به سرمایه است و بخشی از این سرمایه از چین می‌آید . برای مثال، فولاد چین بسیار ارزان تر از فولاد آمریکاست . اگر یک شرکت خط لوله مجبور شود فولاد گران تری بخرد، بر بودجه سرمایه ای آن تاثیر می‌گذارد و در نتیجه پروژه‌های کمتری اجرایی می‌شوند .
ولی مهمترین تاثیر جنگ تجاری بر صنعت نفت آمریکا این است که چین به تدریج تبدیل به بزرگترین بازار برای صادرات نفت خام آمریکا می شد. تابستان گذشته، صادرات آمریکا به چین به نیم میلیون بشکه در روز رسید ولی به خاطر جنگ تجاری، چین واردات نفت از آمریکا را متوقف کرده و به جای آن به ایران روی آورده است .
در کل، این جنگ تجاری طولانی مدت آسیبی جدی به صنعت نفت آمریکا می زند و در آینده مشکلاتی برای بازارهای نفت به وجود می آورد .
۱۷ شهریور ۱۳۹۸ ۱۰:۰۵
تعداد بازدید : ۳۶۰