🔻 امروز یکشنبه ۲۸ مهرماه روزنامه تعادل در گزارشی با عنوان"توانایی امریکا برای رشد تولید نفت زیر سوال رفته است" نوشت:موسسه «ریستاد انرژی» که موسسه تحقیق و مشاوره مستقل در حوزه انرژی است و مقر اصلی آن در نروژ بوده و دفاتری در سراسر جهان دارد، سناریوهایی را برای رشد کمّی در 4 حوزه اصلی میعانات نفتی ایالات متحده (پرمین، ایگلفورد، بکن و نیوبرارا) پیشبینی کرده است. بر اساس دادههای «ریستاد انرژی» در سهماهه سوم سال 2019، حوزههای چهارگانه نفتی مذکور، تقریبأ 8 میلیون بشکه در روز نفت به بازار تحویل دادند و در نتیجه بیش از یک میلیون بشکه در روز به نسبت سال مدت مشابه سال گذشته رشد داشتهاند. با این حال کاهش مستمر دکلهای نفتی در امریکا نشان میدهد که اگر چه نفت شیل همچنان روند رو به رشد خود را ادامه میدهد، اما از سرعت رشد آن کاسته شده و پیشبینی میشود که در سالها 2020 تا 2022 میلادی نمیتواند دوران طلایی رشد تولید تجربه شده در سال 2018 را دوباره تکرار کند.کاهش مداوم تعداد دکلهای حفاری نفت در خشکی ایالات متحده بطور فزایندهای سوالات درباره رشد تولید نفت این کشور در سال 2020 را افزایش داده است. با این حال با توجه به گزارش «ریستاد انرژی»، حتی بر اساس سناریوی «امتداد مسیر فعالیتها» تولید نفت نیز، همچنان حجم قابل توجهی از نفت نامتعارف امریکا به سطح کنونی افزوده خواهد شد.
🔻 تعادل در ادامه نوشت: بر اساس گزارش بلومبرگ، سومین دوره رونق شیل توسط غولهای نفتی بینالمللی هدایت خواهد شد و تمرکز آن روی استخراج بهتر به جای رشد سریع تولید خواهد بود. کاربرد تکنیکهای استخراج بهتر نفت، تحکیم مالکیت، اتوماسیون حفاری و منطقی کردن زنجیره تامین، حجم نفت استخراج شده طی طول عمر یک چاه را بالا برده و هزینهها را کاهش میدهد. اما مشابه روند رشدی که اخیرا مشاهده شد وجود نخواهد داشت.
🔻دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان "وقت سنت شکنی صادرکنندگان نفت" نوشت: بازار نفت در کمتر زمانی مثل شرایط کنونی واضح و شفاف بوده است. در حال حاضر همه فعالان بازار به این باور رسیدهاند مهمترین عاملی که بازار را تحت تاثیر قرار داده ضعف در سمت تقاضا است. کاهش رشد تقاضا به اندازهای نگرانکننده بوده است که حتی اوجگیری تنشهای ژئوپلیتیک نیز نتوانست موجب رشد پایداری در قیمت نفت شود. طلای سیاه در سه ماه گذشته در محدوده ۶۰ دلار معامله شده است و حمله به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی و کاهش بیش از ۵۰ درصدی عرضه نفت این کشور تنها برای چند روز توانست قیمتها را به سطوحی بیشتر از محدوده ۶۰ دلار بکشاند.
🔻 در ادامه دیگر این گزارش آمده: این اطمینان که شرایط در سمت تقاضا نگرانکننده است و احتمال اینکه ریسکهای ژئوپلیتیک بهطور پایدار به کاهش عرضه منجر شود، موجب شده که دوباره نگاهها به سوی اوپک بچرخد. حال کارشناسان و فعالان بازار انتظار دارند که اوپک و متحدانش با کاهش بیشتر تولیدات خود، از مازاد عرضه شدیدی که برای سال ۲۰۲۰ پیشبینی شده جلوگیری کند. با این حال آنطور که بلومبرگ مینویسد، این اقدامی نیست که رخ دادن آن از سوی اوپک چندان متداول باشد و کاهش بیشتر تولید در شرایط کنونی از سوی این سازمان به «ترک یک سنت قدیمی» در اوپک تعبیر خواهد شد.