قیمت برخی محصولات پتروشیمی در طول یک سال 4 برابر شده است

قیمت برخی محصولات پتروشیمی در طول یک سال 4 برابر شده است
عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه ظلم است محصول پتروشیمی را صادر و در داخل محصولات نهایی تولید نکنیم، گفت: قیمت بعضی مواد اولیه پتروشیمی در طول یک سال 4 برابر شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مؤید حسینی صدر در نخستین کنفرانس سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار داشت: اقتصاد صنایع وابسته به محصولات پتروشیمی از جمله نساجی، کفش، صنایع لبنی و امثال آن به شدت از تغییر قیمت این محصولات متأثر شده‌اند و گاهی قیمت مواد اولیه آنها به 4 برابر رسیده است.

وی افزود: به جز بی‌ثباتی در قیمت‌ها آفت‌های دیگری نیز در تولید داریم، چنانچه تورم باعث بلاتکلیفی سرمایه‌گذار شده است و در ارائه تسهیلات بانکی تفاوتی بین دلال و تولید‌کننده وجود ندارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن اضافه کرد: سیاست‌های صادرات و واردات به سرعت تغییر می‌کند، مشورت‌های فنی و ارتقاء دانش در تولید جا نیفتاده است و دولت کمتر مشورت فنی ارائه می‌دهد.

وی تأکید کرد: به مواردی چون تنظیم بازار، تأمین خوراک، تقویت بنیه تولید، حذف دلال‌بازی، واقعی شدن قیمت ارز، شایسته‌سالاری در مدیریت و عدم اداره سیاسی مدیریت صنعتی از جمله‌ آفت‌های تولید است که باید به آنها توجه شود.

حسینی صدر تصریح کرد: سلامت اداری و سلامت سیستم بانکی ما رضایت‌بخش نیست و مشکلات زیادی برای تولید ایجاد می‌کند.

وی گفت: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس با مشکل مواجه است، مشوق برای افراد موفق وجود ندارد در حالی که برای معوقات بخشودگی داریم.

وی تأکید کرد: قوانین باید روزآمد باشند و تعامل بین مجریان و قانون‌گذاران به صورت فعال و شاداب برنامه‌ریزی شود.

حسینی صدر با بیان اینکه وقتی یک محصول به صورت انحصاری عرضه شود، تحمیل قیمت را موجب خواهد شد، گفت: 10 تا 20 درصد مشکل واحدهای تولیدی تحمیلی است و بقیه مشکلات به دلیل سوء استفاده بعضی افراد ایجاد شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن اضافه کرد: در طول این مدت سودجویی‌های فوق‌العاده و در ارقام کلان انجام شده است، چنانکه عده‌ محدودی دلال پول کلانی را بردند که این پول نه نصیب دولت و نه نصیب تولید‌کننده شده است.

وی در ادامه گفت: منطق و نحوه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا باید مورد تجدیدنظر قرار گیرند.

وی با تأکید بر اینکه ظلم است مواد اولیه پتروشیمی را صادر کنیم و در داخل محصولات نهایی تولید نکنیم، گفت: باید کاری کنیم سوددهی از دلالی به تولید منتقل شود و فرصت‌های سرمایه‌گذاری واحدهای کوچک تکمیلی به درستی معرفی شود.

حسینی صدر اظهار داشت: در حال حاضر 350 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان وجود دارد و به هر طرف می‌رود شوک ایجاد کرده و آسیب می‌زند که این نقدینگی را می‌توان به سوی صنایع تکمیلی پتروشیمی جذب کرد.

۷ آذر ۱۳۹۱ ۲۰:۰۹
تعداد بازدید : ۱,۳۳۴