🔻 امروز دوشنبه 25 آذرماه، "کیهان" برای دومین با در ده روز اخیر، یکی از تیترهای اصلی صفحه اول را به حمله دوباره به بیژن زنگنه اختصاص داد و در مطلبی با عنوان "حمله دوباره وزیرنفت به ساخت پالایشگاه!" نوشت: "بیژن زنگنه در اظهاراتی سؤال برانگیز باز هم به مخالفت با ساخت پالایشگاه پرداخت و آدرس غلط به تصمیمسازان کشور داد. زنگنه که در طول دوران وزارت خود هیچ طرحی برای ساخت پالایشگاه نداشته است، دیروز هم به بهانه مراسم امضای تفاهمنامه تأمین مالی طرح توسعه کارگاهی خودروهای دوگانهسوز به ایده راهگشای ساخت پالایشگاه تاخت. زنگنه با بیان اینکه راهحل مسئله سوخت را نباید فقط در ساخت پالایشگاه جستوجو کرد، گفت: ساخت پالایشگاه بسیار بسیار گران است و برای هر بشکه تصفیه نفت خام حداقل ۲۰ هزار دلار در یک پالایشگاه متعارف باید سرمایهگذاری شود، یعنی با فرض یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای که مازوت آن حتی زیر ۱۰ درصد نیاید، شش میلیارد دلار باید هزینه شود که چهار تا پنج سال نیز زمان میبرد و تنها ۲۵ درصد آن بنزین خواهد بود. به نظر میرسد لجبازی زنگنه با بحث احداث پالایشگاه، آدرس غلطی است که او به تصمیمسازان کشور میدهد، در حالی که ضرورت توسعه پالایشگاهی موضوعی انکارناپذیر و متفاوت از بحث کنترل مصرف بنزین است."
🔻 کیهان، تفکر زنگنه را خسارت بار توصیف کرد و بدون توجه به این نکته که روند احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دولت روحانی و بویژه پس از برجام شتاب گرفت، "ورود سپاه به این حوزه و ساخت پالایشگاه عظیم ستاره خلیجفارس" را عامل افتتاح این پالایشگاه دانست. اما توضیح نداد که اگر زنگنه نقشی در احداث این پالایشگاه نداشت، چرا پالایشگاه در موعد مقرر یعنی سال 1390 به بهره برداری نرسید؟ کیهان همچنین کنایه ای هم به صادرات گاز زده و مدعی شده "مشکلات موجود در زمینه صادرات گاز و مذاکرات بینتیجه مسئولان وزارت نفت با کشورهای هدف، موجب معطل ماندن فرصتهای کشور و حتی ضررهای جبرانناپذیر شده است." اما کیهان به این موضوع اشاره ای نکرده که صادرات گاز به عراق در زمان همین دولت به نتیجه رسید و البته ترجیح داده موضوع نقش تحریمها در مانع تراشی برای صادرات گاز را هم پنهان کند.
🔻 از آن سو "اعتماد" در گزارشی با تیتر "هزارتوی استیضاح" به بررسی موضوع استیضاح وزرای نفت و کشور در مجلس پرداخته و نوشته: اصولگرایان پارلمان که با افزایش قیمت بنزین فرصت را غنیمت شمرده و به هوای تسویهحسابهای گذشته شمشیر به روی وزیر نفت کشیدند و در اقدامی که احمد امیرآبادی فراهانی، عضو اصولگرای هیات رییسه آن را فراکسیونی خواند، خواستار استیضاح وزیر نفت شدند، این روزها دوباره فریاد نارضایتیشان از عملکرد هیات رییسه قوه مقننه بلند شده است. نصرالله پژمانفر، نماینده عضو جبهه پایداری مردم مشهد در همین زمینه در اظهاراتی که خبرگزاری مهر آن را منتشر کرده تلویحا اقدامات صورت گرفته در کمیسیون انرژی و هیات رییسه مجلس را مغایر آییننامه داخلی مجلس توصیف و تاکید کرده که «کمیسیون انرژی هفته گذشته باید طرح استیضاح وزیر نفت را به هیات رییسه ارجاع میداد ولی تا روز گذشته این کار را نکرده است.» او البته انتقادات خود را به هیات رییسه منحصر نکرده و وزیر نفت را نیز بینصیب نگذاشته است. چنانکه در بخشی از اظهارات خود بهشدت نسبت به آنچه «لابی گسترده وزیر نفت» خوانده، انتقاد کرده و تاکید دارد که «در پشت پرده» این لابیها به «شدت» در جریان است تا «استیضاح وزیر نفت لغو شود.»
🔻 خبر دیروز مهم نفت که رونمایی از یک بسته سیاستی جدید برای جایگزینی سی ان جی به جای بنزین توسط وزارت نفت و در قالب امضای یک توافقنامه بین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و بانک ملت بود، در روزنامه های امروز فقط در صفحه اول "همشهری" و "صبح اقتصاد" بازتاب داشت که احتمالا به دلیل رویکرد شهری و اقتصادی این دو روزنامه است. همشهری نوشت: در قالب این طرح یک و نیم میلیون خودروی بنزینی فعال در حوزه حمل و نقل عمومی با تسهیلات بلاعوض دوگانه سوز می شوند. صبح اقتصاد هم از درآمد 1.8 میلیارد دلاری با دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی خبر داد.
🔻 برخی روزنامه ها هم به حاشیه مراسم دیروز پرداختند. از جمله "جوان" روزنامه منتقد دولت، تیتر یک خود را به سخنی از زنگنه با این مضمون که گازوئیل گران نمی شود اختصاص داد و البته در توضیح نوشت: برخی مسئولان دولتی به گونه ای با مردم روبرو شدند که هر خبر آنان را باید معکوس کرد تا به حقیقت ماجرا پی برد. "رسالت" اما با حدود دو هفته تاخیر به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره میدان گازی پارس جنوبی پرداخت و تیتر زد: "نقشه توتال در سرزمین پارس".