نفت در روزنامه‌های امروز/ برنامه عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران


🔻 امروز یکشنبه بیستم بهمن ماه روزنامه تعادل در گزارشی با عنوان " تحریم ابزار آمریکا برای بازاریابی نفت" نوشت: قرارداد‌های نفتی در راستای افزایش تولید نفت ایران در حالی که شدیدترین تحریم‌ها دامن صنعت نفت را گرفته، همچنان بسته می‌شوند. دیروز وزیر نفت در یکی از همین مراسم، یعنی آیین امضای قرارداد طرح بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره‌برداری از میدان‌های پارسی و پرنج، بین شرکت ملی نفت ایران و گروه مپنا بیان کرد که معتقد است یکی از انگیزه‌های مهم امریکا در استفاده از ابزار تحریم، تسلط بر بازار نفت و اشغال بازار کشورهای دیگر است و از همین رو پیش‌بینی کرد که در صورت کاهش قیمت‌های نفت، ممکن است ایالات متحده به تحریم صنعت نفت چند کشور دیگر هم مبادرت بورزد.
دیروز آیین امضای قرارداد طرح بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره‌برداری از میدان‌های پارسی و پرنج، بین شرکت ملی نفت ایران و گروه مپنا با حضور وزیر نفت برگزار شد و بیژن زنگنه در حاشیه این مراسم، در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آینده بازار جهانی نفت خام را چگونه پیش‌بینی می‌کند، گفت که امریکایی‌ها خواهان سقوط قیمت نفت نیستند و اگر قیمت‌ها در آینده روند کاهشی خود را ادامه دهند، ممکن است که دولت ایالات متحده دو کشور صادرکننده نفت دیگر را هم علاوه بر ایران و ونزوئلا هدف تحریم قرار دهد.
زنگنه بیان کرد که معتقد است بخش مهمی از دلایل اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران و ونزوئلا از جانب امریکا، با انگیزه‌های صرفا نفتی قابل توضیح است و این کشور در جهت ایجاد فضای بازار برای شرکت‌های نفتی امریکایی به چنین اقداماتی روی آورده است.


🔻 روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان برنامه عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران نوشت: عراق دهه‌هاست با تقویت سریع تولید نفت‌خام، از این بخش از صنعت خود غفلت کرده است. فشار بر بغداد برای کار روی ذخایر گاز داخلی به تازگی به‌خاطر بالا گرفتن درگیری‌ها بین ایران و آمریکا افزایش یافته است. بنابراین به‌رغم آشفتگی‌هایی که دولت عراق را پس از چهار ماه اعتراضات گسترده عمومی فراگرفته است، مجلس این کشور در بیست و سوم ژانویه ۶ مجوز اکتشاف، حفاری و بهره‌برداری گاز را اعطا کرد. این مجوزها حدود دو سال پیش به‌طور موقت برای مناطقی در طول مرزهای ایران و کویت تقسیم‌بندی شده بود. تولید از این میادین احتمالا روزانه ۷۵۰ متر مکعب گاز طی سه سال خواهد بود. واردات گاز از ایران درحال‌حاضر حدود یک میلیارد فوت مکعب در روز است، درحالی‌که برق هم مستقیما در مرز عرضه می‌شود. شرکت کرسنت پترولیوم، شعبه‌ای از شرکت دانا گس در شارجه که پس از بیش از یک دهه تولید گاز در منطقه نیمه مستقل کردستان در شمال عراق، تجربه‌ای طولانی از سیاست‌ها و امنیت بی‌ثبات عراق دارد، برنده اصلی بود و احتمالا منبع اصلی امیدهای بغداد است. سه مجوز به این شرکت اعطا شد. یک شرکت از چین و یک شرکت آمریکایی هم سه مجوز دیگر را بردند.بعد از یک آغاز آهسته پس از سرنگونی داعش در عراق، تولید از میادین رمیله، قرنه غرب۱ و زبیر توسط شرکت گاز بصره با مشارکت شرکت دولتی گاز جنوبی، شرکت شل و شرکت میتسوبیشی ژاپن در اواخر ۲۰۱۸ به یک میلیارد فوت مکعب رسید. پروژه‌های جدیدتر رد پای آمریکایی دارند. شرکت نفت و گاز آمریکایی بیکر هیوز در آوریل ۲۰۱۸ قراردادی برای ساخت و تامین مالی یک پالایشگاه با ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز از میادین گازی نصیریه و غراف در جنوب شرقی استان ذی‌قار عراق بست. در ماه جولای سال گذشته شرکت‌ هانیول آمریکا یادداشت تفاهمی با شرکت دولتی گاز جنوب عراق برای توسعه یک پالایشگاه در رتاوی با ظرفیت پالایش روزانه ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز امضا کرد. گاز این پالایشگاه از میادین نفتی لوهای، مجنون، صباح و طوبی قرنی غرب می‌آید.
۲۰ بهمن ۱۳۹۸ ۱۰:۳۴
تعداد بازدید : ۳۷۴