معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به تنگناهای ایجاد شده از تحریمها در فروش نفت، گفت: نفت بهعنوان اصلیترین منبع درآمد ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار گرفت، اما آمریکاییها هیچگاه نتوانستند فروش نفت ایران را به صفر برسانند.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، اسحاق جهانگیری عصر شنبه (۱۴ تیرماه) در نشست هماندیشی با جمعی از علما و روحانیون در تبیین شرایط خاص کشور به همهگیری بیماری کرونا و آثار منفی آن بر اقتصاد جهانی اشاره کرد و گفت: کشورهای بزرگ که ادعا و توانمندی فراوانی در حوزه اقتصادی و پزشکی دارند دچار رکود و نزول اقتصادی شدهاند که از رکود اقتصاد جهانی سال ۱۹۳۰ نیز بزرگتر است. در آمریکا که بهتنهایی ۳۰ درصد تولید ناخالص دنیا را به خود اختصاص داده، ۴۰ میلیون نفر بیکار شدهاند و البته هیچکدام از مراکز پزشکی و درمانی دنیا تاکنون نتوانستهاند داروی خاصی برای مقابله با کرونا پیدا کنند.
آمریکاییها نتوانستند فروش نفت ایران را به صفر برسانند
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به تنگناهای ایجادشده از تحریمها در فروش نفت، افزود: نفت بهعنوان اصلیترین منبع درآمد ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار گرفته است. در تحریمهای گذشته سقف فروش یک میلیون بشکه نفت برای ایران تعیین شد که در آن مقطع تا ۹۰۰ هزار بشکه نفت میفروختیم، این بار آنها گفتند که باید فروش نفت ایران صفر شود که بحمدلله موفق نشدند.
وی تأکید کرد: باید کاری کنیم تا علاوه بر حفظ چارچوب کشور و اقتصاد از طبقات ضعیف جامعه حمایت شود. شرایط حساس و پیچیدگی امور ایجاب میکند قدرت تابآوری مردم و نظام مدیریتی کشور را بالا ببریم و این تنها با حرف انجام نمیشود.
امروز میزان برداشت ما در میدان گازی پارسجنوبی از قطر بیشتر است
جهانگیری با بیان اینکه دولت تلاش کرد تمرکز اصلی خود را بر موضوعهایی قرار دهد که به آینده کشور و مردم مرتبط است، به اقدامهای صورتگرفته در میدان گازی پارسجنوبی اشاره و عنوان کرد: در دولت هفتم میزان برداشت ایران با قطر تقریباً برابر بود، اما زمانی که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد، قطر دو برابر ایران از این میدان گازی برداشت میکرد و این در حالی است که با اقدامهای انجامشده در چند سال اخیر، امروز میزان برداشت ما از قطر بیشتر است.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه در زمان آغاز بهکار دولت تدبیر و امید میزان برداشت ایران از میدان نفتی غرب کارون ۷۰ هزار بشکه در روز بود، افزود: کشور عراق روزانه چند صد هزار بشکه نفت از این میدان برداشت میکرد، اما امروز میزان برداشت ما به ۳۵۰ هزار بشکه رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در دوره تحریمهای گذشته بخش عمدهای از مصرف بنزین کشور از طریق واردات تأمین میشد، تصریح کرد: برای تأمین بنزین مورد نیاز از برخی از پتروشیمیها که محصولات دیگری تولید میکردند خواسته شد خط تولید خود را تغییر دهند و بنزین تولید کنند که البته بعداً گفته شد این بنزین میتواند مشکلات زیست محیطی داشته باشد.
بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور را تولید میکنیم و جزو کشورهای صادرکننده این دو محصول هستیم
جهانگیری عنوان کرد: بهعنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از سال ۹۲ و ۹۳ چند پروژه مهم را بهعنوان دستور کار تعیین کردم، زیرا پیشبینی میکردیم ممکن است مذاکرات به هم بخورد یا آمریکا بخواهد بدعهدی کند. امروز با اتکا به پروژهها و برنامههای اقتصاد مقاومتی نهتنها بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور را تولید میکنیم، بلکه جزو کشورهای صادرکننده این دو محصول هستیم که نمونه اخیر آن صادرات بنزین به کشور ونزوئلا بود.
معاون اول رئیسجمهوری به برخی مشکلات و بیماریهای مزمن اقتصاد کشور در طول سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: اقتصاد ایران از دوران نظام گذشته به درآمدهای نفتی وابسته بوده است و رهایی از اتکا به درآمدهای نفت به زمان و برنامه نیاز دارد که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به دنبال آن هستیم.
وی با بیان اینکه باید برای حل مشکلات مردم وقت بگذاریم و دردی از دردهای جامعه را کاهش دهیم، اظهار کرد: ایران از ظرفیتهای گستردهای برخوردار است و دارایی کشور به جز نفت و گاز و معادن، حدود ۷ میلیون میلیارد تومان است، ضمن آنکه در بخش ذخایر نفت و گاز در دنیا در جایگاه نخست و در معادن فلزی نیز جزو ۱۰ کشور اول هستیم.