فروش گاز ایران خصوصی شد/ جزئیات مشارکت خصوصی‌ها در بازار گاز

فروش گاز ایران خصوصی شد/ جزئیات مشارکت خصوصی‌ها در بازار گاز
با توسعه شبکه‌های گازرسانی و افزایش تعداد مشترکان، شرکت گاز در راستای سیاست‌های خصوصی‌سازی دولت، قراردادهایی به‌منظور عملیات فروش و خدمات رسانی‌ همچون توزیع، امدادرسانی، احداث، تعمیر و نگهداشت شبکه‌، صدور و دریافت صورتحساب‌ گاز را با بخش‌خصوصی امضا کرد.
 

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر 931 شهر و حدود 13 هزار روستا به شبکه ملی گاز ایران متصل شده‌اند و پیش بینی می شود با افزایش شهرها و روستاهای گازرسانی شده، تعداد کل مشترکان گاز طبیعی کشور به مرز 13 میلیون مشترک افزایش یابد.

هم اکنون سهم گاز طبیعی در سبد انرژی ایران به بیش از 65 درصد رسیده است و در مجموع حدود 19 میلیون خانوار ایرانی از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
 
افزایش تعداد مشترکان خانگی، دولتی، تجاری، صنایع عمده، نیروگاه‌ها و در نهایت مشتریان مصرف گاز در ایران موجب شده است که شرکت ملی گاز برای تمرکز بیشتر در تولید، انتقال و توزیع پایدار و مطمئن مشترکان از یک سو، افزایش مبادلات بین‌المللی گاز در بازارهای جهانی و اجرای پروژه‌های جدید توسعه شبکه انتقال، ساخت پالایشگاه و تاسیسات تقویت فشار گاز، بخشی از فعالیت‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کند.
 
بر این اساس مطابق با سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی و به منظور مشارکت بیشتر بخش خصوصی از 2 سال قبل قراردادهایی در استان‌های مختلف به منظور برون سپاری فعالیت‎‌‌های توزیع، فروش، امدادرسانی، احداث، تعمیر و نگهداشت شبکه‌های توزیع، صدور و دریافت صورت حساب های گازی به بخش خصوصی واگذار شود.
 
محمدرضا غروی در گفتگو با مهر با اشاره به برون سپاری فعالیت‌های توزیع و فروش گاز طبیعی به بخش خصوصی، گفت: در اجرای سیاست‌های کلان خصوصی سازی و افزایش مشارکت بخش خصوصی در در فعالیت‌های خدماتی صنعت گاز، قراردادهای جدیدی با بخش خصوصی امضا شده است.
 
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز با اعلام اینکه در حال حاضر در هر استان فعالیت‌های گازرسانی یک شهر و یک مجموعه روستایی به بخش خصوصی واگذار شده است، تصریح کرد: بر این اساس تمامی عملیات فروش و خدمات رسانی های گازی به بخش خصوصی واگذار شده است.
 
وی با تاکید بر اینکه خدمات گازی شامل توزیع گاز، صدور صورتحساب، امدادرسانی، وصول مطالبات و تعمیر و نگهداری شبکه های گاز به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار داشت: با ارزیابی عملکرد بخش خصوصی در عملیات توزیع و ارائه خدمات گازی امکان افزایش مشارکت بخش خصوصی در شهر و روستاهای بیشتر وجود دارد.
 
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هدف از واگذاری فعالیت‌های گازرسانی به بخش خصوصی افزایش سطح ارائه خدمات به مشترکان گاز خانگی و تجاری است، تبیین کرد: با مشارکت بخش خصوصی، شرکت ملی گاز هم نظارت و بازرسی‌های دقیق تری از سطح ارائه خدمات مطلوب به مشترکان انجام خواهد داد.
 
جزئیات قراردادهای فروش گاز در استان‌ها
 
غروی همچنین در خصوصو آخرین وضعیت واگذاری سهام شرکت های گاز استانی به بخش خصوصی در راستای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، توضیح داد: بر این اساس یک هلدینگ در چارچوب شرکت توزیع گاز ایران تشکیل شده است.
 
مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز با بیان اینکه پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تصمیم نهایی درباره واگذار شرکت توزیع و شرکت‌های گاز استانی اتخاذ شود، تبیین کرد: بر این اساس باید ساز و کار واگذاری شرکت‌های گاز استانی و نوع تصدی گری دولت و نقش حاکمیتی شرکت ملی گاز تعیین شود.
 
این مقام مسئول در پاسخ به مهر در مورد فروش گاز به شرکت‌های گاز استانی، تاکید کرد: با اجرای فاز اول قانون هدفمندسازی یارانه ها و اصلاح قیمت گاز، اندازه گیری دقیق تولید، انتقال و توزیع گاز طبیعی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون قراردادهای بین پالایشگاه‌ها و شرکت انتقال گاز برای تحویل گاز از مبادی تولید به مصرف امضا شده است، تصریح کرد: مطابق با این قراردادها، گاز انتقال یافته به‌طور دقیق اندازه‌گیری می‌شود.
 
غروی همچنین از امضای قراردادهایی بین شرکت انتقال گاز و شرکت‌های گاز استانی خبر داد و افزود: در حال حاضر در یکهزار و 700 نقطه کشور ایستگاه‌های اندازه گیری گاز طبیعی نصب و راه اندازی شده است.
 
وی با اعلام اینکه در این 1700 نقطه گاز پس از اندازه گیری تحویل گازهای استانی می شود، خاطرنشان کرد: با اندازه گیری گاز وضعیت گازهای گمشده به طور دقیق محاسبه و برای کاهش آن اقداماتی انجام می شود.
۱۹ آذر ۱۳۹۱ ۰۸:۲۳
تعداد بازدید : ۱,۴۸۷