سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی به ایلنا اعلام کرد:
احتمال تهاتر پول بلوکه شده در عراق با نفت و فرآورده/ اعراب نمیتوانند جای برق ایران را بگیرند/ بانک تیبیآی همکاری لازم را نمیکند
حسینی ابراز امیدواری کرد که در سفر آقای الکاظمی این مسئله حل شود و یا قرارداد برق و گاز را بصورت تهاتری داشته باشیم، یعنی در برابر برق و گاز این کشور نفت و فراورده دریافت کنیم.
حمید حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره سفر ظریف به عراق و اینکه آیا مذاکره جدیدی در خصوص صادرات برق و گاز به این کشور و همچنین دریافت پولهای بلوکه شده صورت گرفته یا خیر، اظهار داشت: هنوز جزئیات مذاکرات ظریف با نخست وزیر عراق منتشر نشده، اما سفر بیشتر دیپلماتیک بوده است. از زمان روی کار آمدن الکاظمی، وزیر خارجه کشورمان به دلیل کرونا سفری به این کشور نداشته است، در واقع این دیدار مقدمه حضور و سفر الکاظمی در ایران بوده است.
وی افزود: قطعا نیازی به توافق جدید در حوزه برق و گاز نداریم، فقط باید بتوانیم در سفری که این مقام عراقی به ایران دارد، بغداد را تشویق به افزایش سطح همکاریها کرده و خواستار اجرای توافقات قبلی شویم. ما در بسیاری موضوعات با عراق توافق کردهایم، قبل از سفر آقای ظریف هم آقای اردکانیان به این کشور رفته بود و قرار داد دو ساله صدور برق منعقد شد و اکنون روزی 1000 مگاوات به عراق صادرات داریم، در مورد صادرات 6 ساله گاز هم عراق نگران عدم تمدید معافیت از سوی امریکا بود که این معافیت داده شده است، ضمن اینکه امریکا مجبور است دوباره مجوز دریافت گاز را به طرف عراقی بدهد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی خاطرنشان کرد: قطعا عراق بابت تمدید معافیتهای امریکا مطمئن بوده که اخیرا قرارداد برق را هم به صورت دوساله منعقد کرده است.
وی درباره پولهای بلوکه شده نیز گفت: قرار است از محل داراییهایمان در عراق کالا خریداری کنیم ولی علیرغم اقدامات انجام شده و توافقاتی که صورت گرفته، همچنان بانک تیبیآی عراق همکاری لازم را نمیکند و عملا منابعی آزاد نشده است.
حسینی ابراز امیدواری کرد که در سفر آقای الکاظمی این مسئله حل شود و یا قرارداد برق و گاز را بصورت تهاتری داشته باشیم، یعنی در برابر برق و گاز این کشور نفت و فرآورده دریافت کنیم، زیرا با توجه به تحریم نبودن نفت عراق امکان فروش آن در بازارهای جهانی برای ما فراهم خواهد بود.
وی درباره تلاش آمریکا برای جایگزین کردن برق کشورهای عربی با ایران در بازار عراق خاطرنشان کرد: کشورهای عربی حاشيه خلیج فارس به توافق رسیدند که در حد 500 مگاوات یعنی نصف میزانی که ایران به این کشور صادرات برق دارد، از کانال کویت به این کشور برق ارسال کنند، اما فعلا به خاطر مسئله فاو بین عراق و کویت شکرآب بوده و بعید است به نتیجه برسند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد: در حال حاضر عراق فقط 13 هزار مگاوات برق دارد، در حالی که بطور معمول 25 هزار مگاوات نیاز دارد، در سفری هم که الکاظمی به بصره داشت دستور داد که 7 هزار دستگاه ژنراتور بخرند تا بتوانند قطعی برق مردم بصره را کم کنند. در کل 500 مگاواتی که کشورهای عربی بخواهند به این کشور ارسال کنند، مشکلی را حل نمیکند.