افزایش قیمت دلار در هفته گذشته دلایل اقتصادی نداشته و منبعث از شرایط سیاسی کشور است. " بایدن"در همه مصاحبه ها اذعان به بازگشت به برجام با شرایط و موضوعات جدید داشت و در جبهه مخالف هم تهران، مقید به شرایط قبلی برجام بوده و خواستار تغییر تفاهمنامه برجام به یک معاهده بین المللی شده است . چرا که تفاهم نامه برجام به تایید و امضای ریاست جمهوری قبلی آمریکا رسیده و در تغییر ریاست جمهوری این تفاهمنامه لغو گردید و این تفاهمنامه مجدد میتواند در ریاست جمهوری های بعدی آمریکا نیز محقق گردد .
ایران هم اکنون در برهه طلایی خاصی قرار دارد و یک دست بودن مجلس نمایندگان، سنا و ریاست جمهوری در دست دموکراتها حداقل تا دو سال آینده فرصت مناسبی را برای ایجاد یک معاهده بین المللی در اختیار ایران قرار داده است .
سیاستهای منطقهای ایران، مسائل حقوق بشر و موشکهای بالستیک نیز از جمله شرایط طرف مقابل است که سعی دارد در دور گفتگوهای جدید برجام مطالبه نماید که تصور میشود راه حل میانه ای برای این موضوعات می توان به کار برد : در اولین قدم آمریکا به برجام بازگشته و ایران نیز همزمان فعالیتهای جدید هستهای خود را متوقف نماید و موضوعات دیگر نیز در مذاکرات بعدی قرار خواهد گرفت . در صورت بازگشت آمریکا به برجام، دو اتفاق خیلی مهم و کلیدی برای ایران رخ خواهد داد، فروش نفت ایران و بازگشت پول نفت به کشور از طریق نظام بینالمللی بانکی که باعث می گردد فشار از روی دولت برداشته شود .
با توجه به این که دموکرات ها مصمم هستند در دولت کنونی مذاکرات انجام دهند و با عقل سیاسی هم منطبق نیست که دموکرات ها به دنبال سازش با دولت آینده که رادیکال محسوب میشوند باشند، در نقطه مقابل هم کسانی هستند که نمیخواهند این مذاکرات در دولت روحانی ایجاد گردد، لذا افزایش و کاهش دلار هم متاثر از همین جریانات هست .