مطالبات سرمایهگذاران حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر با جذب 2500 میلیارد تومان از بودجه ۱۴۰۰ پرداخت میشود
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا از جذب 150 میلیارد تومان بهصورت ردیف درآمدی و همچنین 2500 میلیارد تومان در قانون بودجه 1400 بهعنوان منابع مالی جدید سازمان ساتبا برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پرداخت مطالبات سرمایهگذاران این حوزه خبر داد.
به گزارش «اوپکس» از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سجاد انجمشعاع با اعلام این خبر افزود: تا پیش از این صورتحسابهای سرمایهگذاران حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر تنها از محل عوارض موضوع ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق پرداخت میشده است که با توجه به افزایش نرخ ارز و تورم در سالهای اخیر باعث بروز مشکلات زیادی برای آنها شده است.
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا با اشاره به پیشینی سایر منابع مالی مورد اشاره در ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف در راستای عقد قرارداد خرید تضمینی بلندمدت با سرمایهگذاران نیروگاههای تجدیدپذیر، اظهار کرد: در تبصرههای 2 و 3 این ماده، از ارزش سوخت صرفهجوییشده، فروش برق و همچنین عدم تولید آلایندههای زیستمحیطی بهعنوان این منابع مالی یاد شده است.
وی از جذب منابع مالی این قانون برای اولین بار و پس از 10 سال از تصویب آن خبر داد و عنوان کرد: خوشبختانه با همکاری مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی تبصره 2 به میزان 150 میلیارد تومان بهصورت ردیف درآمدی برای ساتبا و همچنین منابع مالی تبصره 3 در قانون بودجه سال 1400 تا سقف 2500 میلیارد تومان بهصورت مستقیم به سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر تعلق خواهد گرفت.
انجمشعاع در تشریح اقدامات سازمان ساتبا در راستای استفاده مناسب از ظرفیت ایجاد شده، اظهار کرد: با الهام از تجارب موفق بینالمللی و با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و شرکت بورس انرژی، طراحی حوالههای سوخت صرفهجوییشده در دست اقدام است.
وی با اشاره به قابلیت فروش این حوالهها در رینگ داخلی و بینالمللی بورس انرژی، افزود: هدف از طراحی این حوالهها افزایش درجه نقدشوندگی است که برای اولین بار در صنعت برق به سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر تعلق خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا از طراحی و اجراییکردن گواهی سبز عدم انتشار آلایندگی بهعنوان یکی دیگر از ابزارهای جدید مالی تجربهشده در سایر کشورها یاد کرد و هدف از آن را استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه در راستای تنوعبخشی منابع مالی صنعت برق دانست.