کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، به منظور بررسی وضعیت صادرکنندگان کشور، جلسهای با حضور نائب رئیس اتاق ایران و مدیرعامل بانک توسعه صادرات، یکشنبه بعدازظهر، 3 دیماه برگزار کرد.
انکار دولت، وضعیت نامساعد صادرات را تداوم میبخشد
کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، به منظور بررسی وضعیت صادرکنندگان کشور، جلسهای با حضور نائب رئیس اتاق ایران و مدیرعامل بانک توسعه صادرات، یکشنبه بعدازظهر، 3 دیماه برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، حذف معافیت صادراتی برای صادرکنندگانی که ارز خود را به اتاق مبادلات ارزی وارد نکنند، موضوع مورد بحث در این نشست بود.
این در حالی است که هنوز ضریبی برای تعیین میزان مالیات صادرکنندگان مشخص نشده و بیانگر عدم هماهنگی و نبود برنامهای مشخصی در این زمینه است.
![saderat01 saderat01](http://www.iccima.ir/fa/images/stories/IMG/PICREPORT/ICCIM/91/10/911004a/thumbs/saderat01.jpg)
براساس اظهارات مطرح شده در این جلسه، تسهیل در برابر تحریم، موضوعی است که به صورت جدی از سوی پارلمان بخش خصوصی پیگیری میشود، چراکه به تعبیر بیشتر فعالان اقتصادی، خود تحریمیها بیش از تحریمهای خارجی، وضعیت کشور را به چالش کشانده است.
اعضای کمیسیون توسعه صادرات، انکار و عدم پذیرش وضعیت نامساعد صادرات کشور از سوی دولت را عامل اصلی معضلات کشور در این رابطه، قلمداد کردند.
![saderat02 saderat02](http://www.iccima.ir/fa/images/stories/IMG/PICREPORT/ICCIM/91/10/911004a/thumbs/saderat02.jpg)
در ادامه وکیلی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات، سهم بانکها در اقتصاد ایران را برابر با 50درصد دانست و گفت: «وابستگی صنعت و تولید ایران به تسهیلات بانکی بسیار زیاد است در صورتی که کشورهای دیگر روشهای دیگر تأمین مالی مانند صکوک، بورس و غیر نیز مورد استفاده بالایی دارند.
وی سپس اعلام کرد، اگر چندین سال زودتر به فکر تبدیل نفت به فرآوردههای دیگر بودیم، امروز تحریمها نمیتوانستند اینگونه ما را تحت فشار قرار دهند. البته طی دو سال اخیر بانک توسعه صادرات با همین برهان از چندین پروژه پتروشیمی حمایت میکند.
![saderat03 saderat03](http://www.iccima.ir/fa/images/stories/IMG/PICREPORT/ICCIM/91/10/911004a/thumbs/saderat03.jpg)
پدرام سلطانی، نائب رئیس اتاق ایران، نیاز امروز بنگاههای کوچک و متوسط به بانکها را بیش از گذشته دانست و گفت: «بانک محوری اقتصاد ایران موضوعی است که اگر در گذشته و قبل از آغاز تحریمها مورد توجه قرار میگرفت، امروز شاهد این دست از مشکلات مالی و ارزی نبودیم. اگر شالوده و اساس نظام مالی کشور توسعه یافته بود، تحریمها نمیتوانست تا این حد کشور را به چالش بکشد.
![saderat04 saderat04](http://www.iccima.ir/fa/images/stories/IMG/PICREPORT/ICCIM/91/10/911004a/thumbs/saderat04.jpg)
وی در ادامه لایحه اصلاح قانون مالیاتها اشاره کرد: «بحث اخذ مالیات از صادرات موضوعی است که در لایحه اصلاح قانون مالیاتها نیز مورد توجه قرار گرفته است. البته کمیته ویژهای در این رابطه از سوی اتاق تشکیل شده و سعی میشود با مطالعه دقیق لایحه و ارائه نظرات مشورتی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نواقص موجود در لایحه برطرف شود.»
تهیهکننده: سارا ترابی