مجری طرح پایانه نفتی جاسک گفت: صنعت نفت با اجرای طرح ملی و راهبردی گوره – جاسک، چراغ اول توسعه سواحل مکران را روشن کرد.
به گزارش اوپکس از شانا، وحید مالکی با بیان اینکه طرح انتقال نفت گوره به جاسک بهطور مشخص برای تنوعبخشی به مبادی صادراتی، استفاده از ظرفیتهای صادراتی سواحل دریای عمان و نزدیک شدن به مقاصد صادراتی کلید خورد، اظهار کرد: در این پروژه هم مانند بسیاری از طرحهای اجراشده در جنوب کشور، حضور شرکت ملی نفت ایران، گام نخست برای توسعه منطقه مکران خواهد بود.
وی تصریح کرد: بهطور معمول صنعت نفت پیش از بقیه سازمانهای توسعهای وارد منطقه میشود زیرا حضور صنایع نفتی، برای دیگر گروهها جاذبه و دلگرمی ایجاد میکند، برای توسعه این منطقه هم برنامهریزی شده است و با توجه به حمایتهایی که میشود ظرفیتهای درآمدزایی خوبی را ایجاد میکند.
مجری طرح پایانه نفتی جاسک با یادآوری اینکه همه شرکتکنندگان در بخش پایانه صادراتی طرح گوره - جاسک ایرانی بودند که از میان آنها کنسرسیومی از شرکتهای مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی و گاما برنده شدند، تصریح کرد: شرکتهای حاضر در این طرح با اجرای آن میتوانند رزومه خود را درخشان و با شرکتهای بینالمللی رقابت کنند.
مالکی اجرای طرح ملی گوره - جاسک را در زمان محدود منحصربهفرد دانست و گفت: همه عوامل مورد نیاز این طرح با همتی مضاعف فراهم شدند تا بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله با ایستگاههای بینراهی و پایانی در خشکی و تأسیسات ساحلی و دریایی ساخته و راهاندازی شود.
طرح انتقال نفت خام گوره جاسک، طرحی ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوعسازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اجرا میشود که در این مرحله ظرفیت روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت است و بهتدریج تا یک میلیون بشکه افزایش مییابد.