توافق نانوشته نفتی ایران و عربستان

توافق نانوشته نفتی ایران و عربستان
جاخوش کردن قیمت جهانی نفت در محدوده 110 دلار، به توافقی نانوشته‌ای بین ایران و عربستان تبدیل شده است به طوری‌که با وجود فشارهای آمریکا، بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک حجم تولید و صادرات طلای سیاه خود را کاهش داده است.
به گزارش پانا نیوز، همزمان با افزایش صادرات و تولید نفت ایران، تولید و صادرات نفت عربستان سعودی در چند ماه گذشته با کاهش همراه بوده است.

بر این اساس تثبیت چند ماه بهای جهانی طلای سیاه در محدوده 105 تا 112 دلاری، موجب شده است که ایران و عربستان سعودی در بازار جهانی نفت به یک توافق نانوشته و غیر مستقیم دست یابند.

رستم قاسمی وزیر نفت ایران اخیرا در گفتگو با مهر قیمت فعلی نفت خام در بازارهای جهانی را رضایت بخش و عادلانه توصیف کرده و گفته است: با تثبیت بهای نفت در محدوده قیمتی فعلی نیاز به برگزاری اجلا فوق العاده اعضای اوپک نیست.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی هم در جمع خبرنگاران در امارات با اظهار رضایت از قیمت‌های فعلی نفت خام در بازارهای جهانی، تاکید کرده است: قیمت نفت 100 تا 110 دلایر برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نفت رضایت بخش است.

در همین حال وزیران نفت و انرژی عراق، امارات متحده عربی، کویت، الجزایر و ونزوئلا هم به نوعی رضایت خود را از قیمت‌های فعلی نفت اعلام کرده اند.

عبدالله سالم البدری دبیرکل سازمان اوپک هم با بیان اینکه قیمت‌های نفت در سال 2013 میلادی تثبیت خواهد شد، یادآور شده است: با توجه به روند رو به رشد تقاضای جهانی، در ادامه سالجاری انتظار سقوط قیمتی برای طلای سیاه را نداریم.


قیمت نفت ایران از مرز 110 دلار گذشت

آمار رسمی مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران هم نشان می دهد که از ابتدای ماه ژانویه سال 2013 میلادی تاکنون قیمت نفت خام سبک و سنگین صادراتی کشور با کمترین نوسان قیمتی همراه بوده است.

بر این اساس متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران حدود 110 دلار و 88 سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران حدود 107 دلار و 89 سنت بوده است.

در این مدت سبد نفت خام صادراتی اوپک هم در محدوده 110 تا 111 دلار جاخوش کرده است و بهای نفت خام اکثر اعضای اوپک هم در همین محدوده قیمتی به پالایشگرهای بین المللی عرضه شده است.


قیمت‌های جدید نفت در چهارگوشه جهان

از این رو از ابتدای ژانویه سال 2013 میلادی تاکنون قیمت هر بشکه نفت کرکوک عراق 112 دلار، نفت فورکادوس نیجریه 117 دلار، نفت سبک بصره عراق 109 دلار، اورال روسیه 113 تا 114 دلار، نفت دبی و عمان 109 دلار به خریداران و پالایشگاه های مختلف جهان عرضه شده است.

همزمان با تثبیت بهای نفت خام های مختلف کشورهای بزرگ نفتخیز جهان، هر بشکه نفت برنت دریای شمال در این مدت در محدوده قیمتی 115 تا 114 دلار و هر بشکه نفت شیرین وست تگزاس آمریکا در محدوده 97 تا 98 دلار خرید و فروش شده است.


ایران و عربستان راضی از نفت 110 دلاری

در مجموع تثبیت و جا خوش کردن قیمت جهانی نفت در محدوده 110 دلار موجب شده است که ایران و عربستان به عنوان دو قطب تولید نفت جهان به یک توافق دست یابند تا نفت 110 دلاری مرحمی موقت بر آتش اختلافات چندین ساله این دو کشور بزرگ نفتخیز جهان باشد.

از این رو عربستان با وجود فشارهای آمریکا و برخی از کشورهای غربی برای پائین نگه داشتن قیمت نفت با افزایش تولید و صادرات طلای سیاه، اما چند ماهی است که ظرفیت تولید نفت خود را در محدوده کمتر از 10 میلیون بشکه در روز نگه دارد.


چین نفت را گران‌تر می‌کند

به گزارش مهر، بررسی تغییر و تحولات تاثیرگذار بر بازار جهانی نفت نشان می دهد که در سالجاری میلادی تقاضای پالایشگاه های چین برای واردات نفت با رشدی پنج درصدی از مرز 10 میلیون و 400 هزار بشکهع در روز عبور کند.

افزایش تقاضای نفت پرجمعیت ترین کشور جهان خبر خوشی برای تولیدکنندگان این کالای استراتژیک و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه است ضمن آنکه در چند هفته گذشته شاخص های اقتصادی در منطقه یورو ایالات متحده آمریکا هم روندی رو به رشد داشته است.

گمانه زنی‌ها نشان می دهد که کاهش ذخایر استراتژیک بنزین آمریکا، افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی در منطقه خاورمیانه، کاهش تولید نفت عربستان و پیش بینی برای افزایش تقاضای نفت اوپک از دیگر عواملی است که گرانی قیمت نفت را برای تولیدکنندگان طلای سیاه به ارمغان بیاورد.
۱۳ بهمن ۱۳۹۱ ۲۰:۳۹
تعداد بازدید : ۹۸۳