سهم اوپک از واردات نفت هند در سال ۲۰۲۱ به پایینترین حد در بیش از یکدهه گذشته سقوط کرد. بررسی و تحلیل آمار از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۱ از سوی رویترز نشان داد، اعضای اوپک که عمدتا کشورهای خاورمیانه و آفریقا هستند، شاهد افت سهم خود از واردات نفت هند به ۷۰درصد در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سهم ۸۷درصدی در سال ۲۰۰۸ بودهاند.طبق آمار، واردات نفت هند در سال ۲۰۲۱ به میزان ۹/ ۳درصد بهبود یافت و به ۲/ ۴میلیون بشکه در روز رسید؛ اما همچنان کمتر از سطح واردات پیش از پاندمی در سال ۲۰۱۹ است. انتظار میرود با بهبود تقاضا برای سوخت، واردات نفت هند امسال بهبود بیشتری پیدا کند. دولت با وجود افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹، قرنطینههای کرونایی را تسهیل کرده است. همینطور پیشبینی میشود حاشیه سود پالایشگرها قوی بماند. پالایشگاهها سال گذشته به دلیل قرنطینههایی که به مصرف سوخت ضربه زدند، ناچار شدند نرخ پالایش را کاهش دهند.
در دسامبر واردات نفت هند به حدود ۷/ ۴میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در ۱۱ماه گذشته بود و حدود ۵درصد بالاتر از نوامبر بود؛ اما همچنان ۸/ ۷درصد پایینتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
امکی سورانا، رئیس هیات مدیره شرکت دولتی هندوستان پترولیوم گفت: با فروکش کردن نگرانیها نسبت به شیوع اُمیکرون و پیشبینیها برای فعالیت پالایشگاهها با ظرفیت کامل، واردات نفت هند میتواند حدود ۵درصد رشد کند.سهم اوپک از واردات نفت هند کاهش پیدا کرده؛ زیرا پالایشگاههای هندی واردات از کانادا و آمریکا را افزایش دادهاند. تحریمهای آمریکا، واردات نفت از ونزوئلا و ایران را برای هند دشوار کرده و در نتیجه خریداران هندی برای تامین نفت موردنیازشان، به آمریکا، کانادا، گویان و بعضی از تولیدکنندگان کوچک در آفریقا روی آوردهاند. نفت خاورمیانه حدود ۶۲درصد از کل واردات نفت هند را تشکیل داد.بر اساس گزارش رویترز، عراق که از سال ۲۰۱۷ از عربستانسعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به هند سبقت گرفت، در سال ۲۰۲۱ همچنان این جایگاه را حفظ کرد. انتظار میرود صادرات نفت عراق به هند در سال ۲۰۲۲ افزایش پیدا کند.