یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
بازگشت بورس به مسیر نزول
بورس تهران هفته گذشته روند کاهشی را دنبال کرد، بهطوریکه شاخصکل ارتفاع خود را در روزهای ابتدایی هفته از سطح 3/ 1 میلیون واحد به یکمیلیون و 274 هزار واحد کاهش داد. در نهایت اما این نماگر اصلی ارتفاع خود را در روزهای پایانی افزایش داد و کار خود را در سطح یک میلیون و 284 هزار واحد به پایان رساند. همین امر باعث شد تا بورس عملکرد منفی 3/ 1 درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کند. در این میان شاخصکل هموزن نیز بیش از 2 درصد دیگر نزول کرد. برخی تمایلات صعودی در پایان هفته نیز نتوانست حقیقیها را به زمین خرید سهام بازگرداند؛ بهطوریکه در سومین هفته بهمنماه نیز این دسته از سهامداران برای بیستوچهارمین هفته متوالی فروشنده بودند و مالکیت سهامی به ارزش 2129 میلیارد تومان را به حقوقیها سپردند.
بازار سکه
شیب نزولی سکه
با توجه به این موضوع که بازار ارز هفته گذشته شاهد روند کاهشی بود، قیمت سکه امامی نیز با تاثیرپذیری بیشتر از نرخ دلار در بازار داخلی نسبت به سایر عوامل موثر، شاهد نوسان از سقف 11 میلیون و 960 هزار تومان تا11 میلیون و 755 هزار تومان بود. بر این اساس این فلز گرانبهای داخلی افت 4 درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. به عقیده برخی کارشناسان این بازار، انتظار میرود که با رشد چشمگیر قیمت اونس طلا در بازار جهانی و افزایش تغییرات کاهشی دلار، ارزش ذاتی سکه افزایش یابد و در نهایت به کاهش حباب این فلز گرانبهای داخلی بینجامد. تحلیلگران فنی بر این باور هستند که در صورت تثبیت سکه در زیر مرز 11 میلیون و 500 هزار تومان میتوان انتظار افت بیشتر را در هفته جاری برای این کالا داشت.
بازار طلای جهانی
واکنش طلا به رکورد تورمی آمریکا
قیمت طلای جهانی که پس از انتشار آمار فراتر از حد انتظار تورم ایالات متحده و اظهارات تند و جنگ طلبانه فدرال رزرو برای سیاستگذاریهای پولی به منظور کنترل تورم، با کاهش مواجه شده بود، مجددا صعودی شد و تا ساعت 16 روز جمعه به 1832دلار در هر اونس رسید. قیمتهای مصرفکننده در آمریکا در ماه ژانویه به شدت افزایش یافت که منجر به تورم بیسابقه در ۴۰ سال گذشته شد و به گمانهزنی بازارهای مالی درباره افزایش شدید ۵۰ واحدی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در ماه آینده دامن زد. هارشال باروت تحلیلگر ارشد بازار طلا در موسسه متالز فوکوس گفت بازار طلا بین افزایش نرخ بهره و بالا رفتن سوددهی اوراق قرضه به عنوان عوامل کاهنده و نگرانیها از نرخ بالای تورم به عنوان عامل افزاینده در نوسان خواهد بود.
بازار اوراق مسکن
جهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن
رکوردشکنی روزانه قیمت در بازار اوراق وام مسکن منجر به رسیدن متوسط قیمت هر فقره از این اوراق به نزدیکی مرز ۱۵۰هزار تومانی شد. به طوری که اوراق تسهیلات بانک مسکن که در بازار فرابورس مورد معامله قرار میگیرد، هفته گذشته را صعودی و مثبت به پایان رساند. بر این اساس، یکی از این اوراق با نماد تسه 9812 هفته گذشته را نیز کاملا صعودی و سبز پشت سر گذاشت؛ به این ترتیب هر برگه از این اوراق تسهیلات بانکی، جایگاه خود را از محدوده قیمت 126هزار تومان تا سطح بیش از 147هزار تومان ارتقا داد. علاوه بر این اوراق تسهیلات مسکن توانست عملکرد مثبت چشمگیری را به نمایش بگذارد، به طوری که رشد قیمتی معادل 18/ 46 درصد را به ثبت رساند و به سطح قیمتی دست یافت که تا کنون بی سابقه بوده است.
بازار نفت
نفت در هیاهوی تصمیمات
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا در روز جمعه پس از اینکه آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که بازارهای نفت در تنگنا قرار دارند، افزایش یافت و مجددا به کانال مهم 90 دلاری بازگشت. اما همچنان به دلیل وجود برخی نگرانیهای تورمی آمریکا و توافقات میان ایران و آمریکا که میتواند عرضه جهانی را تقویت کند، به سمت ضرر هفتگی پیش میرود. به عبارت دیگر قیمتها در مسیر اولین کاهش هفتگی خود، پس از افزایش هفت هفته متوالی قرار گرفت. نفت WTI روز گذشته به قیمت 90 دلار و 80 سنت به ازای هر بشکه معامله شد. IEA روز جمعه نیز اعلام کرد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی میتوانند به آرام کردن بازارهای نفتی کمک کنند. همچنین گفته میشود ائتلاف اوپک پلاس در ژانویه 900 هزار بشکه در روز کمتر از هدف تولید کرده است.