محمود سلیم آلبایراک، نماینده مجلس استان نیده و عضو سابق دولت اردوغان، با حضور در اتاق بازرگانی تهران با بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران، دیدار و گفتوگو کرد. در این نشست دو طرف شرایط کنونی روابط تجاری بخشخصوصی دو کشور و راههای توسعه آن را بررسی کردند. به گزارش اتاق تهران، دبیرکل اتاق تهران در این نشست به دیرینگی روابط ایران و ترکیه اشاره و عنوان کرد که از میان کشورهای همسایه، بهنظر میرسد که سه کشور از جمله ترکیه، عراق و روسیه از اهمیت اساسی در توسعه همکاریهای اقتصادی با ایران برخوردارند و از این میان، ترکیه دروازه اتصال ایران به اروپا بوده و محل گذر سرمایه و تکنولوژی است. بهمن عشقی در ادامه با اشاره به اینکه در ۳۰۰ سال گذشته، مناقشهای میان ایران و ترکیه رخ نداده است، ادامه داد: این سبقه تاریخی، سندی دال بر ضرورت ارتقای سطح مناسبات تجاری میان دو کشور است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت دولتها برای مذاکره در حوزه همکاریهای اقتصادی و تجاری محدود است، ادامه داد: برای ایجاد روابط پایدار تجاری میان دو کشور، فعالان بخشخصوصی در ایران و ترکیه میتوانند اقدام به ایجاد نهادی برای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی کنند تا به این واسطه، توسعه مراودات تجاری را سرعت ببخشند. دبیرکل اتاق تهران در ادامه با تاکید بر اینکه ترکیه میتواند به تامین نیازهای ایران از جمله در زمینه انتقال تکنولوژی و دانش فنی در شرایط تحریم کمک کند، توضیح داد: بهعنوان مثال، شهرداری تهران علاقهمند است که تهران را به شهری هوشمند تبدیل کند و بهدنبال هوشمندسازی حملونقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی است و بهنظر میرسد ترکیه میتواند در این پروژهها مشارکت داشته باشد.
محمود سلیم آلبایراک نیز بر این نکته تاکید کرد که روابط تجاری ایران و ترکیه، روابطی برد- برد است و این دو کشور، در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی و تجاریشان باید در کنار یکدیگر باشند. این نماینده مجلس استان نیده (نیغده) ترکیه سپس با اشاره به اهمیت توسعه مبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور از ضرورت تهیه یک برنامه اجرایی برای ارتباط موثر و مستمر میان بخشخصوصی ترکیه و ایران سخن گفت و پیشنهاد کرد که اتاق تهران فهرستی از فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری در ایران تهیه کرده و ارائه کند. وی وعده داد که در صورت ارائه این فهرست، سرمایهگذاران ترکیهای را برای سرمایهگذاری در این پروژهها تشویق کند. سلیم همچنین با اشاره به اینکه افزایش همکاریها مستلزم روانسازی عملیات بانکی میان دو کشور است، گفت که از طریق بانکهای دولتی یا ایجاد یک بانک مشترک میتوان این مبادلات را به انجام رساند. در همین حال، دبیرکل اتاق تهران نسبت به ارائه فهرستی از فرصتهای سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی معطوف به شرکتهای کوچک و متوسط ایرانی اعلام آمادگی و اظهار کرد که اتاق تهران میتواند سرمایهگذاران ترکیهای را در اخذ مجوزهای لازم برای فعالیت در ایران کمک کند.