در همه جای دنیا بازار بورس یکی از سازمان یافته ترین و شفاف ترین مکان ها برای کشف قیمت و تخصیص بهینه منابع به شمار می رود. اما باید توجه داشت که بهرهگیری نادرست از این ابزار نه تنها ما را به رقابت عادلانه نزدیک نمی کند بلکه سبب شکلگیری قیمت های نادرست و رواج بیعدالتی می شود.
در این رابطه احمد معروفخانی عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ابراز داست: امروز تعارض منافع همواره به عنوان چالشی آرین موضوع میان بخش دولتی و بخش خصوصی در کشور ماست که همواره اتحادیهها و تشکلهای خصوصی مختلفی به آن پرداخته و در جهت رفع آن تلاش کرده اند، هرچند که تشکل های خصوصی چندان در جهت رفع این چالش موفق نبودند ولی میبینیم که اتحادیه صادر کنندگان فرآوردههای نفتی با جدیت هر چه تمام تر به دنبال برطرف سازی چالش های حاصل از تعارض منافع می باشد.
این عضو هیات مدیره افزود: ما تولیدکنندگان عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در صدد آن هستیم تا با نشان دادن مضرات و آسیب های حاصل از تعارض منافع بکوشیم تا بخش بزرگی از این مشکلات را برطرف کنیم.
وی گفت: باید توجه داشت که تعارض منافع این روزها بلای جان اقتصاد، صنعت و تولید ما شده این در حالی است که امروزه همگان به این نتیجه رسیدهاند که باید تولید داخل را تقویت کرد.
معروفخانی در ادامه گفت: یکی از مصداقهای بارز تعارض منافع را می توان در صنعت نفت به ویژه صنایع پایین دستی نفت مشاهده کرد همانطور که میدانید تامین کنندگان خوراک برای صنایع پایین دست خودشان به عنوان تولیدکننده و رقیب صنایع پایین دست وارد بازار شدهاند این امر موجب شده تا نحوه و میزان تامین خوراک برای صنایع پایین دستی به هیچ وجه در مسیر درستی قرار نگیرد چرا که خود تأمین کنندگان خوراک وارد بازار تولید محصولات پایین دستی شده و به عنوان یکی از رقبای اساسی بخش خصوصی به میدان آمدهاند.
وی گفت: باید یادآور شد که با وجود تحریم های بسیار سختی که بر نظام مالی کشور گذاشته شده اما همچنان بخش خصوصی در تلاش است تا با پیشرفت و سرمایه گذاری در بخش تولید داخل بتوانند بر تحریم ها فائق آید. از این رو از بخش دولتی انتظار می رود که در این برهه بسیار حساس و تعارض منافع خود با بخش خصوصی را کنار گذاشته و به عنوان یک یار قابل توجه در کنار این بخش از صنعت حرکت کند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی همچنین تاکید کرد: در خصوص ایجاد یک نهاد تنظیم گر میان بخش دولتی و خصوصی گفت: دقت داشته باشید که ما در کشور یک ساختار بسیار مفید و وسیع به نام بورس داریم که از این ابزار می توان در جهت ایجاد تنظیم گری و شفافیت بازار استفاده کرد.
ولی می بینیم که از همین ابزار بسیار توانمند هم در جهت افزایش شفافیت و برطرف سازی تعارض منافع استفاده نمی شود. در صورتیکه اگر بتوان از ابزار بورس را درست مدیریت میکنم می توان در جهت شفافیت و تنظیم گری و مدیریت منابع داخل کشور قدم برداشت. این درحالیست هم اکنون از این ابزار قدرتمند نه تنهایی به درستی استفاده نمی شود که گاها با رقابت های ساختگی ، شاهد کشف قیمت های نجومی برای خوراک صنایع پایین دستی در این بستر می باشیم.
#همایش_اوپکس #شفافیت #تنظیم_گری #opex15 #رگولاتوری_اوپکس #تعارض_منافع