شرط مسکو برای افزایش صادرات گاز به اروپا

شرط مسکو برای افزایش صادرات گاز به اروپا

اگر توربین ضروری برای خط لوله گازی نورد استریم۱ که در کانادا در دست تعمیر است برگردانده شود، روسیه عرضه گاز به اروپا را افزایش خواهد داد. اوکراین از کانادا خواسته است توربین‌های گازی را به شرکت گازپروم برنگرداند و مدعی شده است این غول روسی، توربین‌های کافی را برای حفظ جریان گاز به اروپا با ظرفیت کامل دارد.
رویترز به نقل از یک مقام دولت اوکراین گزارش کرد: اگر کانادا توربین‌ها را به گازپروم برگرداند، تحریم‌های خود را نقض کرده است. این تحریم‌ها انتقال هر گونه تجهیزات مربوط به گاز را ممنوع می‌کند. اگر چنین تصمیمی تایید شود، بدون شک اوکراین از همکاران اروپایی خود خواهد خواست در رویکردشان بازبینی کنند. زیرا اگر کشورها تصمیماتی را که موافقت کرده‌اند درباره تحریم‌ها بگیرند دنبال نکنند، چگونه می‌توانیم درباره همبستگی صحبت کنیم. در این بین، رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، از کانادا خواست این توربین‌ها را برگرداند. وی به بلومبرگ گفت: من اولین فردی هستیم که برای بسته تحریم اروپایی قوی‌تر مبارزه خواهم کرد اما هدف از تحریم‌های قوی، آسیب رساندن شدیدتر به روسیه و پوتین است تا به اقتصاد خودمان. بنابراین می‌خواهم درک کنید که ما باید بهانه توربین را از پوتین بگیریم.

مساله توربین ماه گذشته آغاز شد که شرکت گازپروم، عرضه گاز از طریق نورد استریم ۱ را کاهش داد. این شرکت دولتی کاهش جریان گاز را به عدم وجود توربین‌هایی نسبت داده که هنوز از تعمیرات در کانادا برنگشته‌اند. شرکت «زیمنس انرژی» آلمان توضیح داد که به دلیل تحریم‌های وضع‌شده از سوی کانادا، برای این شرکت تحویل توربین‌های گازی تعمیرشده به مشتری، غیرممکن است. در نتیجه تاخیر در تحویل توربین‌ها، جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ اکنون ۴۰درصد ظرفیت آن است و آلمان آماده توقف کامل جریان گاز برای تعمیرات برنامه‌‌ریزی‌شده می‌شود که قرار است از ۱۱ جولای آغاز شود. براساس گزارش اویل‌پرایس، در این بین، کانادا اعلام کرده که قصد ندارد توربین‌ها را برگرداند. یک منبع آگاه در وزارت انرژی اوکراین اعلام کرد آنها اطلاعاتی دارند که نشان می‌دهد کانادا آماده انتقال این تجهیزات می‌شود. یک منبع دیگر گفت: ‌تصمیم گرفته شده است و کانادا و آلمان نمی‌خواهند به دست روسیه بهانه برای عدم عرضه گاز به آلمان دهند.

۲۰ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۰۷
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۳۰۷