معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از جزئیات تخلفات در نحوه استفاده از کارتهای بازرگانی سخن گفت و با انتقاد از رویکردهای جزیرهای در اقتصاد، گفت: باید مجموعه فعالیتهای اقتصادی همسو و در کنار هم، بخش خصوصی را همراهی کنند، چراکه جزیرهای عمل کردن در اقتصاد جواب نمیدهد.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار مهدی ابویی در مراسم رونمایی از سامانه کارتهای هوشمند بازرگانی گفت: هم اکنون زیرساختهای اقتصادی در کشور به شدت با مشکل روبرو است و تا این زیرساختها اصلاح نشود، انحراف در امور اقتصادی مشاهده خواهد شد.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در سالهای گذشته که پای فناوری برای شفاف سازی به مسائل اقتصادی باز شده است، در برخی از موارد شاهد مقاومتهایی از سوی برخی از ابزار بودیم، چراکه منافع آنها به خطر میافتد، اما به نظر میرسد که باید این شفافیتها بیش از گذشته بر اقتصاد ایران حاکم شود.
وی تصریح کرد: تمام مجموعههای تصمیمگیر و تصمیمساز اقتصادی باید همسو و در کنار هم به همراهی بخشخصوصی بپردازند و با هم به منافع ملی فکر کنند، چراکه جزیرهای عمل کردن در اقتصاد جواب نمیدهد و بر این اساس باید مقررات وضع شده از سوی دستگاههای دولتی، همسو با سایر دستگاهها باشد.
به گفته ابویی، قوانین و مقررات کشور نیز در شرایط کنونی باید به روز باشند و حتی اگر لازم باشد سالانه قانون را باید بازنگری شود. این در شرایطی است که یکی از اشکالات ساختاری اقتصاد ایران، مباحث مرتبط با کارتهای بازرگانی است؛ به این معنا که کارتهای بازرگانی از سوی خود افراد و دارندگان آن، مورد استفاده قرار نمیگیرد و اغلب به دست افراد دیگری سپرده میشود.
وی اظهار داشت: از سال 85 تاکنون، 200 هزار کارت بازرگانی پالایش شده است که از این تعداد، 25 هزار کارت برای فعالان اقتصادی شناسایی شده است. البته سال 89 و 90، آسیب شناسی در رابطه با کارتهای بازرگانی انجام شده است و بسته پیشنهادی برای اصلاح زیرساختها و ساختارهای اقتصادی به دولت ارایه شد که در هیات وزیران به تصویب رسید که یکی از مفاد آن، ساماندهی کارتهای بازرگانی بود.
ابویی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، راه اندازی سامانه جامع تجارت خارجی شامل 12 زیرسامانه را در دستور کار دارد، به این معنا که سامانه الکترونیکی صدور مجوز ترخیص و سامانه هوشمند گمرک و نیز سامانه صدور بارنامههای الکترونیکی و صدور کارت هوشمند بازرگانی را در بر می گیرد.