منابع ثانویه اوپک افزایش 40 درصدی صادرات نفت کشور را تأیید می‌کند/ صادرات نفت ایران، فراتر از یک میلیون بشکه در روز

منابع ثانویه اوپک افزایش 40 درصدی صادرات نفت کشور را تأیید می‌کند/ صادرات نفت ایران، فراتر از یک میلیون بشکه در روز
اکنون بازار جهانی نفت خام منتظر نتیجه توافق هسته‌ای ایران و غرب است و خبرگزاری رویترز در گزارشی عنوان می‌‌کند که این توافق می‌‌تواند به افزایش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت ایران بینجامد.
به گزارش روزپلاس؛ شکستن رکورد فروش نفت و میعانات گازی در 3 سال اخیر و رشد 40 درصدی صادرات نفت خام و میعانات گازی نسبت به ماه آخر دولت قبل بارها با آمار اعلامی منابع ثانویه نظیر مؤسسه ردیابی نفتکش‌ کپلر تأیید شده است.

این افزایش صادرات نفت خام و میعانات گازی از طریق انعقاد قراردادهای جدید فروش، تمرکز بر بازارهای جدید صادراتی و بهره‌گیری از روش‌های متنوع فروش از جمله تهاتر رقم خورده و حالا گزارش‌های سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) نیز آن را تأیید می‌‌کند.

در تازه‌ترین گزارش اوپک، یعنی گزارش ماه اوت اوپک آمده است که ایران در ماه ژوئیه ۲ میلیون و ۵۵۸ هزار بشکه نفت خام تولید کرده است و میزان برآوردها ۱۱ هزار بشکه کمتر از ماه ژوئن (خردادماه- تیرماه) است اما همچنان میزان تخمینی تولید نفت ایران نشان می‌‌دهد که صادرات نفت کشور بیش از یک میلیون بشکه در روز است.

در این گزارش رقم پالایش و مصرف داخلی نفت خام کشور یک میلیون و 691 هزار بشکه برآورد شده است. با در نظر گرفتن این ارقام که البته توسط مقامات وزارت نفت نه رد و نه تأیید شده؛ می‌‌توان گفت که منابع ثانویه، صادرات روزانه نفت خام ایران را رقمی در حدود 867 هزار بشکه تخمین می‌‌زنند. این رقم احتمالاً کمتر از تولید و صادرات ایران است زیرا نفت خام ایران به خاطر تحریم‌ها در بازار خاکستری به فروش می‌‌رسد، اما با احتساب این رقم و در نظر گرفتن اینکه صادرات میعانات گازی کشور در حدود 300 هزار بشکه در روز است، می‌‌توان گفت که میزان صادرات نفت کشور (مجموع نفت خام و میعانات گازی) از یک میلیون بشکه در روز فراتر می‌‌رود.

کمک افزایش صادرات و درآمدهای نفتی به تأمین منابع ارزی کشور

یک مقام آگاه در وزارت نفت این رقم را تأیید می‌‌کند و می‌‌گوید: «صادرات نفت کشور اکنون فراتر از یک میلیون بشکه در روز است. اما ارائه ارقام دقیق امکانپذیر نیست.»

اخیراً وزارت نفت نیز در گزارشی نوشت: «در چند ماه اخیر افزایش فروش نفت و میعانات در کنار افزایش قیمت، کسری سنگین بودجه ۱۴۰۰ را جبران کرده و دست دولت را در مدیریت بازار ملتهب ارز، بازتر کرده است. چنانکه دولت برای اولین بار در سال‌های اخیر برای اداره خود در ماه‌های نخست سال از بانک مرکزی تنخواه نگرفته است.»

اکنون بازار جهانی نفت خام منتظر نتیجه توافق هسته‌ای ایران و غرب است و خبرگزاری رویترز در گزارشی عنوان می‌‌کند که این توافق می‌‌تواند به افزایش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت ایران بینجامد.

گزارش ماه اوت اوپک نشان می‌دهد ۱۳ عضو این سازمان بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه ژوئیه (تیرماه - مردادماه)، ۲۸ میلیون و ۸۹۶ هزار بشکه نفت خام تولید کردند که ۲۱۶ هزار بشکه بیشتر از ۲۸ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه ماه ژوئن بوده است.

به نظر می‌‌رسد که اوپک بدون لغو تحریم‌های نفتی ایران و ونزوئلا، چندان ظرفیت مازادی برای افزایش عرضه به بازار نداشته باشد. قیمت نفت خام اکنون در محدوده 98 دلار در بشکه است و کشورهای غربی به ویژه اروپا با تورم ناشی از قیمت انرژی مواجه‌اند و در آستانه رکود بزرگ بسر می‌‌برند.
۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۴۲
تعداد بازدید : ۳۰۱