دیوان محاسبات در گزارشی اعلام کرد که منابع وصولی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز صادراتی در چهار ماه نخست ۱۴۰۱ با افزایش 5 برابری به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش اوپکس به نقل از شانا از دیوان محاسبات کشور، این دیوان گزارش نظارت مستمر بر اجرای بودجه سال ۱۴۰۱ در مقطع زمانی چهار ماه نخست را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، در چهار ماه نخست امسال، از میان ۶۷ حکمی که طبق قانون باید تا پایان خردادماه برای آنها تصویبنامه، دستورعمل، سازوکار اجرایی، ترتیبات اجرایی و یا شیوهنامه تهیه و تصویب میشد، تنها ۱۷ مورد (۲۵ درصد) اجرایی شده و در ۵۰ مورد دیگر احکام تصویب نشده، شایان ذکر است که ابلاغ نشدن بهموقع آییننامهها، سبب اجرا نشدن احکام قانون بودجه، کاهش وصول درآمدها و سرانجام محقق نشدن هدف قانونگذار میشود.
یافتههای گزارش تفصیلی برش چهار ماه تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ نشان میدهد حدود ۶۲ درصد از منابع مصوب بازه زمانی این گزارش تحقق یافته است. همچنین طی همین بازه زمانی میزان مصارف حدود ۶۶ درصد مبلغ مصوب بوده است. مقایسه عملکرد وصول منابع عمومی دولت در دو ماه نخست و دوم امسال حاکی از روند مطلوب و افزایشی آن بوده است.
بر اساس این گزارش، درآمدهای مالیاتی در چهار ماه نخست امسال حدود ۸۱ درصد مبلغ مصوب این بازه زمانی بوده و مجموع درآمدهای مالیاتی نیز تا تیرماه سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه پارسال رشد ۶۹ درصدی را نشان میدهد و از حدود ۹۱ هزار میلیارد تومان به حدود ۱۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
گزارش تفریغ بودجه چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ حاکی است میزان وصول حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش بیش از ۴۸۱ درصدی داشته است. بهعبارت دیگر، میتوان گفت منابع وصولی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز صادراتی در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان رسیده است که از افزایش خیرهکننده حدود پنج برابری حکایت دارد.
بر مبنای گزارش دیوان محاسبات، تعداد دستگاههای صورتحساب نداده در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال گذشته با کاهش ۵۱ درصدی همراه بوده و از ۲۱۸ دستگاه به ۱۰۷ دستگاه کاهش یافته است که نشان از بهبود وضع ارائه صورت حسابهای ماهانه دستگاههای اجرایی تحت رسیدگی در پی انتشار نتایج گزارشهای نظارت مستمر دو ماهه و پیگیریهای مستمر خزانهداری کل کشور و دیوان محاسبات دارد.