معاون وزیر نفت اعلام کرد

کاهش ۲۰ تا ۳۰میلیونی مصرف سوخت با اجرای «سپهتن»

کاهش ۲۰ تا ۳۰میلیونی مصرف سوخت با اجرای «سپهتن»
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: با اجرای طرح سپهتن (سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان جاده‌ای) کاهش ۳۰‌درصدی مصرف سوخت (معادل روزانه ۲۰ تا ۳۰‌میلیون لیتر) در کشور را شاهد خواهیم بود.

جلیل سالاری پس از آیین رسمی بهره‌برداری از پروژه ملی «صادرات دریایی گاز مایع» در جمع خبرنگاران با اشاره به ثبت رکورد مصرف روزانه ۱۱۴ تا ۱۱۵میلیون لیتر بنزین در بعضی از روزهای تابستان امسال گفت: برای مدیریت مصرف هر چه زودتر طرح سپهتن باید اجرا شود. البته تاکنون پیوست‌های امنیتی این سامانه به همراه تفاهم‌نامه‌های مربوطه میان دستگاه‌های ذی‌ربط امضا شده است و باید با پیمانکار مربوطه وارد مرحله امضای قرارداد شویم. وی افزود: با اجرای طرح سپهتن (سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان جاده‌ای) کاهش ۳۰درصدی (معادل روزانه ۲۰ تا ۳۰میلیون لیتر) مصرف سوخت در کشور را شاهد خواهیم بود. از سوی دیگر امروزه شاهد شکاف قیمتی زیادی در داخل و کشورهای همسایه وجود دارد که باید در این زمینه راهکاری اندیشیده شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه برنامه برای ذخیره‌سازی در جایگاه‌های عرضه سوخت و ناوگان‌های سوخت‌رسان سیار در استان‌های غربی برای ارائه خدمات بهتر به زائران اربعین انجام شده است، گفت: در شهریورماه مصرف عمده فرآورده‌های نفتی مربوط به سفرهای بین‌استانی است؛ از این رو تمرکز خود را روی تامین سوخت در داخل کشور گذاشته‌ایم. سالاری با اشاره به اینکه در کارت سوخت هر فرد یک سهمیه ۶۰لیتری با قیمت هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر و یک سهمیه ۲۵۰لیتری با قیمت ۳هزار تومان برای هر لیتر وجود دارد، تصریح کرد: در بررسی‌های انجام‌شده خودروهای داخلی در هر صد کیلومتر پیمایش بیشتر از ۱۰لیتر مصرف نمی‌کنند، از این رو به‌طور طبیعی وجود حدود ۳۱۰لیتر بنزین در یک کارت سوخت شخصی رقم بالایی است. از این رو در کل کشور سهمیه سوخت دوم (۲۵۰ لیتر با قیمت ۳ هزار تومان به ازای هر لیتر) با ۱۰۰ لیتر کاهش به ۱۵۰ لیتر رسید؛ ضمن اینکه مصرف‌کنندگان بالاتر از سهمیه‌های موجود می‌توانند از سهمیه موجود در کارت سوخت جایگاه‌داران استفاده کنند.
وی درباره وضع تامین سوخت زمستانی هم تاکید کرد: امسال کشور با گرمای شدید در فصل تابستان و کاهش بارش و در نتیجه کاهش تولید برق آبی روبه‌رو بود. از این رو سوخت‌رسانی به نیروگاه‌های کشور با توجه به نیازی که برآورد می‌شد، از ابتدای امسال به‌طور منظم آغاز شده است و بر اساس آمارهای موجود نسبت به پارسال ۸۰ تا ۱۰۰ درصد سوخت مایع بیشتری در نیروگاه‌های کشور مصرف کرده‌ایم.

۱۳ شهریور ۱۴۰۱ ۱۵:۳۸
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۷۱