رشد قیمت نفت در سایه کاهش عرضه

قیمت نفت در معاملات پرنوسان روز سه‌شنبه پس از ریزش در شروع بازار‌های آسیایی تغییر جهت داد و در ادامه معاملات با فزایش همراه شد. بخش مهمی از این رشد قیمتی ناشی از نگرانی‌هایی است که در مورد عرضه محدود سوخت در آستانه زمستان وجود دارد.
رشد قیمت نفت در سایه کاهش عرضه
به گزارش پول نیوز،
ادامه گمانه زنی‌ها در خصوص محدودیت احتمالی عرضه حتی نگرانی‌های سرمایه‌گذاران در مورد کاهش تقاضا در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، و افزایش بیشتر نرخ‌های بهره آمریکا و اروپا را هم خنثی کرد.

نفت خام برنت در تلاش برای دستیابی به سقف هفتگی اش در حوالی به ۹۴.۵۰ دلار، که دیروز هم مورد آزمایش قرار گرفته بود به رشد خود ادامه داد. همینطور نفت خام وست تگزاس هم با ۵۲ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش به ۸۸.۳۰ دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در اوایل جلسه بیش از ۱ دلار کاهش یافته بودند.

نگرانی‌ها در مورد کاهش موجودی همچنان از قیمت‌ها حمایت می‌کند
بر اساس داده‌های منتشر شده توسط وزارت انرژی ایالات متحده در روز دوشنبه، ذخایر استراتژیک نفت (SPR) در هفته منتهی به ۹ سپتامبر ۸.۴ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۳۴.۱ میلیون بشکه رسید که پایین‌ترین میزان از اکتبر ۱۹۸۴ محسوب می‌شود.

این کاهش بدنبال آن روی می‌دهد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده در ماه مارس یک برنامه‌ی شش ماهه را برای آزادسازی یک میلیون بشکه در روز از ذخایر استراتژی تنظیم کرد تا با قیمت‌های بالای سوخت که به تورم فزاینده دامن می‌زند مقابله کند.

نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه نشان می‌دهد که انتظار می‌رود ذخایر نفت تجاری ایالات متحده برای پنج هفته متوالی کاهشی باشد و در هفته منتهی به ۹ سپتامبر هم حدود ۲۰۰۰۰۰ بشکه کاهش یابد.

موسسه نفت آمریکا (API)، بعنوان یکی از شناخته شده‌ترین گروه‌های صنعتی، گزارش موجودی نفت را عصر امروز منتشر خواهد کرد. سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) هم گزارش رسمی این سازمان را روز چهارشنبه اعلام می‌کند.

مشکلات عرضه در حالی پر رنگ‌تر می‌شود که از طرف دیگر چشم انداز احیای توافق هسته‌ای غرب با ایران کمرنگ‌تر شده است. آلمان روز دوشنبه از عدم پاسخ مثبت تهران به پیشنهادات اروپا برای احیای توافقنامه ۲۰۱۵ ابراز تاسف کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که توافق در کوتاه مدت بعید است. از اینرو، سرمایه گذاران فعلا از امید‌های خود برای ورود عرضه‌های جدید از سوی ایران در آینده نزدیک دست کشیده اند.

ضعف تقاضا رشد قیمت را محدود می‌کند
در عین حال نفت در چشم انداز بلند مدت خود از مومنتوم صعودی قدرتمندی برخوردار نیست. در طرف تقاضا هم نگرانی‌ها در مورد کاهش تقاضای جهانی سوخت افزایش یافته که می‌تواند به محدود کردن رشد قیمت کمک کند. زیرا چین، دومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان، همچنان به اعمال محدودیت‌های COVID-۱۹ ادامه می‌دهد. چین برای مقابله با موج تازه یی از شیوع کرونا قرنطینه‌های جدیدی در برخی شهر‌ها وضع کرد. مقامات چین بار‌ها تاکید کرده اند که تصمیم شان بر به صفر رساندن تعداد موارد مبتلاست و محدودیت‌ها تا رسیدن به این هدف می‌تواند ادامه یابد.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که تعداد سفر‌های انجام شده در تعطیلات سه روزه جشنواره نیمه‌ی پاییز در چین کاهش یافته و علاوه بر سایه افکندن بر تقاضا درآمد گردشگری را نیز متاثر نموده است، زیرا قوانین سختگیرانه دولت برای ممانعت از شیوع بیشتر بسیاری از مردم را از سفر منصرف کرده است.

داده‌های اقتصادی مهم روز سه شنبه
در میان داده‌های اقتصادی مهم امروز پس از داده‌های بازار کار بریتانیا که حاکی از کاهش نرخ بیکاری از ۳.۸ درصد به ۳.۶ درصد بود، شاخص ZEW آلمان که برآورد کننده‌ی چشم انداز شش ماهه اقتصاد آلمان است منتشر می‌شود که انتظار می‌رود برای هفتمین ماه پیاپی در دامنه منفی قرار داشته باشد که نشان دهنده‌ی کاهش احتمالی فعالیت‌های اقتصادی در ماه سپتامبر است.

داده‌های شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ایالات متحده روز سه شنبه منتشر خواهد شد. در حالی که انتظارات این است که نرخ تورم اصلی ممکن است به اوج خود رسیده باشد و از ماه سپتامبر در سراشیب نزول قرار بگیرد، بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو آماده هستند تا نرخ‌های بهره را بیشتر برای مقابله با تورم افزایش دهند.

بسیاری از سرمایه گذاران براین نظرند در شرایطی که پیش بینی می‌شود تورم آگوست کمتر از جولای باشد و به ۸.۱% برسد، گزارش کمتر از پیش بینی می‌تواند گمانه زنی‌ها برای تصمیم فدرال رزرو در خصوص افزایش ۵۰ واحدی بجای ۷۵ واحدی را در نشست بعدی تقویت نماید. همینطور در صورتی که CPI آمریکا داغ‌تر از حد انتظار باشد، احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تقویت خواهد شد. این می‌تواند ارزش دلار آمریکا را در برابر سایر ارز‌های جهانی افزایش دهد و نفت دلاری را برای سرمایه گذاران گران‌تر کند.

یکی دیگر از مهم‌ترین رویداد‌های امروز برای نفت می‌تواند گزارش ماهانه اوپک از تغییر عرضه و تقاضای نفت باشد که در ادامه روز معاملاتی روی خروجی اخبار قرار خواهد گرفت. انتظار می‌رود که در این گزارش تضعیف تقاضا و برنامه کاهش عرضه‌ی اوپک برای کنترل بازار موجب شود که پیش بینی میزان عرضه و تقاضا برای پایان سال دوباره بازبینی شده باشد.
۲۲ شهریور ۱۴۰۱ ۱۷:۱۷
تعداد بازدید : ۱۱۹