هفتمین شماره الکترونیکی "پیام اوپکس" منتشر شد .

هفتمین شماره الکترونیکی "پیام اوپکس" منتشر شد .
خبرنامه الکترونیکی "پیام اوپکس" حاوی گزارشی از رویدادها، جلسات و نشست های تخصصی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران می باشد .

·         هیئت تجاری بلاروس در اتحادیه

هیئت تجاری کشور بلاروس در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، شانزدهم شهریورماه در سالن کنفرانس اتحادیه حضور یافته و در طی دو ساعت جلسه با هیئت مدیره و تنی چند از اعضا ، امکانات و بضاعت های واردات و صادرات این کشور در حوزه فرآورده های نفتی و پتروشیمی مورد توجه اعضای اتحادیه قرار گرفته و مقرر گردید با توجه به ظرفیت های دوطرف، فعالیت هایی در حوزه مرتبط شکل بگیرد .

 

·         جلسه با دبیرکمیته ارزی

در روز شنبه مورخ نوزدهم شهریور جلسه‌ای با دبیر کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت با هدف برطرف نمودن مشکلات ارزی اعضای اتحادیه در حوزه ارز و سیاست‌های ارزی برگزار گردید . در این جلسه برخی از اعضای هیئت مدیره و هیئت رئیسه کمیسیونهای تخصصی اتحادیه حضور داشتند .

·         اتحادیه و بانک مرکزی

یکشنبه بیستم شهریور ماه با حضور تنی چند از اعضای هیئت مدیره و دبیرکل، جلسه‌ای در ساختمان بانک مرکزی با حضورآقایان چرخ انداز مدیر دفتر صادرات و دیانتی معاون خزانه داری تشکیل گردید . در این جلسه مشکلات تعهدات ارزی محل گفتگوهای دو طرف بود و بر لزوم هم‌اندیشی، اتخاذ تصمیم مناسب و قابل اجرا تاکید شد . همچنین صدمات جدی تحریم ها به صادرکنندگان خرد و عدم انعطاف در سیاست های ارزی کشور و بازگشت ارز که از جمله مشکلات تمامی کمیسیونهای اتحادیه می باشد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت . کاهش آمار صادرات، حرکت به سمت پیمان ارزی و تغییر سیاست های ارزی با توجه به رویکردهای وزیر صمت و لزوم حمایت بانک مرکزی از تولید و صادرات فرآورده های نفتی از جمله سخنان رئیس هیئت مدیره اتحادیه بود . در ادامه دبیرکل با انتقاد از عدم اطلاع رسانی مصوبات بانک مرکزی به بخش خصوصی و تصمیم سازی ها در اتاق های بسته، خواستار حضور مدیران بانک مرکزی در جلسه ویژه‌ای در اتحادیه شد . مدیر دفتر صادرات بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه اینگونه تصمیمات حاکمیتی بوده و بانک مرکزی یکی از این اعضا می باشد، موافقت خود را با حضور در جلسه اتحادیه اعلام نمود.

 

·         کنفرانس فرآورده های نفتی بمبئی

در هفته آخر شهریور ماه کنفرانسی با حضور ۶۰۰ شرکت و اشخاص در شهر بمبئی هند با حمایت معنوی اتحادیه اوپکس برگزار شد . این کنفرانس با شعار ظهور قطب های جدید عرضه و تقاضای آسیا و رشد و تکامل بازارهای قیر و روغن، اولین کنفرانس بعد از شیوع کرونا در هند می باشد . از ایران شرکت های نفت پاسارگاد و سپاهان و تقریباً تمامی پالایشگاه‌های بخش خصوصی حضور داشتند و در این کنفرانس هشت سخنرانی انجام شد که چهار سخنرانی از ایران و چهار تای دیگر از هند بود.

 

·         برگزاری کمیسیون بازرگانان

کمیسیون بازرگانان در تاریخ ۲۱ شهریور ماه برگزار شد و عضویت دو شرکت جدید مورد موافقت قرار گرفت . در ادامه مباحث مربوط به چالشهای پیش روی صادرات بدون برجام توسط آقایان فیروزی مولوی و اسعدی تشریح گردید .

 

·         کمیسیون هیدروکربن، شیمیایی و گاز

جلسه کمیسیون با حضور اعضای کارگروه تعیین ماهیت در تاریخ 27 شهریور برگزار شد . نماینده وزارت صمت خبر خوش مربوط به اصلاح پروانه های واحدهای هیدروکربنی از تاریخ ۲۵ اسفند را اعلام کرد . بر مبنای این اصلاحیه صدور مجوزهای هیدروکربنی اصلاح شده تا شرکت ها بتوانند برای پروانه های جدید اقدام کنند . اصلاح روند کدهای عمومی شیرین سازی میعانات گازی موضوعی بود که مقرر گردید با پیگیری‌هایی که انجام شود دیگر لازم به وارد کردن کد آی سی میعانات شیرین نباشد .

 

 

·         رفع مشکل عرضه پارافین و اسلک وکس

کمیسیون فرآورده‌های پارافینی در تاریخ شنبه ۲۸ شهریور برگزار شد . با توجه به اینکه از مدیران چهار پالایشگاه روغن سازی جهت حضور در این کمیسیون دعوت به عمل آمده بود، فقط نماینده بورس کالا و نفت سپاهان و بهران حضور پیدا کردند . هم اندیشی با موضوع تغییر نام عرضه اسلک وکس سپاهان که با نام پارافین وکس عرضه می شود،  میزان عرضه بر مبنای دستورالعمل وزارت صمت وتمکین به قیمت گذاری شورای رقابت در خصوص اسلک وکس از جمله موضوعات مورد بحث این کمیسیون بود .

 

·         تشکیل جلسه با دبیر کمیسیون اقتصادی دولت

با توجه به اینکه وضع عوارض و مالیات بر فرآورده های نفتی بر اساس پیش نویس تهیه شده از سوی کارگروه مربوط به بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱، موجبات نگرانی اتحادیه را ایجاد کرده بود، برای برطرف کردن این نگرانی ها با کمیسیون اقتصادی دولت رایزنی شد و جلسه ای در روز یکشنبه مورخ دهم مهرماه با دبیر کمیسیون اقتصادی دولت برگزار شد و مقرر گردید پیش نویس ارائه شده اصلاح شده و به حداقل اقلام کاهش یابد.

 

·         حضور اتحادیه در کارگروه تخصصی کمیسیون اقتصادی دولت

در سالهای اخیر به دلیل کسری بودجه جدی که در کشور وجود دارد، ارکان مختلف تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار در کشور، تلاش می کنند با وضع برخی قوانین، به شیوه ای اقدام کنند تا این کسری ها جبران شود. تغییر نرخ سوخت واحدهای تولیدی و پتروشیمی ها، وضع مالیات و عوارض بر کالاهای صادراتی و ... از جمله این سیاست هاست . جلسه کارگروه تخصصی کمیسیون اقتصادی دولت نیز به منظور بررسی پیش نویس آیین نامه اجرایی و ۱۴ بند (الف) ماده ۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب سال ۱۳۹۲ با حضور اتحادیه جهت رسیدگی به این مشکلات برگزار گردید .

 

·         بررسی وضعیت پتروشیمی ها

در روز شنبه مورخ شانزدهم مهر جلسه‌ای در مورد اصلاح آیین‌نامه اجرایی جزء 4 بند (الف) ماده ( ۱) قانون تنظیم ... مربوط به بررسی وضعیت پتروشیمی ها با حضور آقای دکتر محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، معاونان وزارت نفت و صمت و سازمان برنامه و بودجه، دبیرکل اتحادیه و ... برگزار شد . در این جلسه اتحادیه هم پیشنهادات خود را برای حل مشکلات پتروشیمی ها و متانولی ها مطرح کرد و به صورت مکتوب هم برای معاون محترم رئیس جمهور ارسال کرد . اتخاذ چنین تصمیماتی فعالیت مربوط به صنعت پتروشیمی را دچار اشکال کرده بود و برای برون رفت از این وضعیت، وزارت نفت پیش نویس اصلاح مربوط به نرخ خوراک واحدهای متانول را تهیه کرد و اتحادیه هم به نمایندگی از اتاق ایران در جلسه شرکت کرد . پس از بحث و تبادل نظر در خصوص این پیش نویس، کلیات آن در جلسه مذکور به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه و به بهانه اثرات مالی و بودجه‌ای رد شد .

 

پیام

 

 

 

 

  

۱۷ مهر ۱۴۰۱ ۱۱:۵۲
تعداد بازدید : ۱۷۰