پالایشگاه های فراسرزمینی؛فروش تضمینی نفت

می‌توان از سهامداری ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی به عنوان یکی از راهکارهای بی‌اثر کردن تحریم‌ها در بحث فروش نفت یاد کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی می گوید: می‌توان از سهامداری ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی به عنوان یکی از راهکارهای بی‌اثر کردن تحریم‌ها در بحث فروش نفت یاد کرد. ایران می تواند با این روش فرآورده های نفت صادر شده خود را به راحتی به فروش برساند، یعنی بازار فروش نفت فراهم می‌شود. بنابراین همکاری فراسرزمینی پالایشگاهی ایران،با سایر کشورها به نوعی بازارسازی محسوب می شود.البته در مسیر تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی، نباید موضوع زمان و هزینه بسیار بالای ساخت پتروپالایشگاه و پالایشگاه را هم فراموش کرد اما با توجه به تحریم ها و جلوگیری از خام فروشی می تواند مفید و به صرفه باشد.به گزارش اقتصادآنلاین؛ شهباز حسن پور بیگلری، نمایده مردم بردسیر و سیرجان در گفتگو با اقتصادآنلاین با ورود به چنین طرحی که از چندی قبل نیز در کشورهای ونزوئلا و اروگوئه آغاز شده، می توانیم با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد از صنعت نفت ایران که داخلی است را به بیرون مرزها صادر کنیم و از یک سو روابط بین المللی خود را گسترش و از سوی دیگر شاهد تاثیرات مثبت آن در اقتصاد باشیم.

حسن پور اضافه کرد: به عنوان مثال، ونزوئلا، در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود به دلیل تحریم‌ها، بشدت در زمینه تعمیر تجهیزات و استفاده از حداکثر ظرفیت پالایشگاه‌های خود با مشکل مواجه شده است. بخش مهمی از پالایشگاه‌های این کشور با مشکلات جدی در خصوص تجهیزات روبه‌رو هستند و عدم به روز رسانی سبب کاهش ظرفیت پالایشی انها شده و در نتیجه با ظرفیت حداقلی، فرآورده‌های نفتی سوختی را تولید می کنند. در این شرایط ، ایران که سال‌هاست با وجود تحریم‌ها توانسته ظرفیت پالایشی خود را در حداکثر نگه‌ دارد و از توان فنی مهندسی بالایی نیز برخوردار است باید از این فرصت برای صادرات خدمات فنی- مهندسی و تجهیزات اقدام کند.وی بیان کرد: در حال حاضر سه پالایشگاه فراسرزمینی در کشور ونزوئلا وجود دارد که ایران با صادرات خدمات فنی- مهندسی و رساندن آن به حداکثر ظرفیت، سهامدار آنها خواهد شد.اولین پالایشگاه، پالایشگاه دولتی ۱۴۰ هزار بشکه‌ای «ال‌پالیتو» در ایالت کارابوبوی ونزوئلاست.

نماینده سیرجان و بردسیر سپس گفت: در دومین و مهم‌ترین قرارداد، شرکت‌های دولتی ایران برای تعمیر پالایشگاه پاراگوانا، بزرگ‌ترین پالایشگاه نفتی ونزوئلا با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز که به دلیل تحریم آمریکا فرسوده شده و بخشی از ظرفیتش کاهش یافته، آماده شده‌‌اند. اوایل سال جاری نیز شرکت‌‌های دولتی ایران قطعاتی را برای راه‌اندازی مجدد یک واحد تولید بنزین‌ به پاراگوانا ارسال کردند.در سومین قرارداد نیز مشارکت ایران و ونزوئلا برای تکمیل طرح پالایشی نیکاراگوئه پیش‌بینی شده است. پالایشگاهی که ایران سهامدار آن خواهد شد، یک پالایشگاه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای به نام «بولیوار سوپریم سوئنو» در نیکاراگوئه است.

حسن پور در پایان متذکر شد: به طور کلی، راهکار «پالایشگاه‌های فراسرزمینی» علاوه بر فروش تضمینی نفت ایران، امکان همکاری‌های جدید بین‌المللی در کشورهای تحریمی مانند ایران و ونزوئلا ایجاد خواهد شد و فصل جدیدی از همکاری‌ها در سطح بین‌المللی ایجاد خواهد شد که علاوه بر ایجاد درآمدهای ارزی برای دو طرف، امکان خنثی‌سازی قطعی تحریم‌های حوزه فروش نفت را نیز فراهم خواهد کرد.
۲۰ مهر ۱۴۰۱ ۱۵:۵۹
تعداد بازدید : ۲۹۶