هشتمین شماره "پیام اوپکس " منتشر شد

هشتمین شماره "پیام اوپکس " منتشر شد
پیام اوپکس، خبرنامه الکترونیکی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران شماره هشت هفته دوم آبانماه 1401 منتشر شد .
 
*** قانون مالیات و عوارض بر مواد خام و نیمه خام

فهرست ۲۲۹ گانه محصولات و فرآوردهای معدنی و نفتی که به عنوان مواد خام و نیمه خام مشمول مالیات و عوارض شدند،  موضوع اصلی پیگیری های دبیرخانه اتحادیه بود که لیست آن بدون دریافت نظر بخش خصوصی توسط کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی مورد تایید و به تصویب رسیده است . در این خصوص رئیس هیئت مدیره و دبیرکل نشستی را با آقای چنارانی، کمیسیون اقتصادی دولت داشته و در آن ضمن اشاره به اینکه چنین اقدامی به هیچ عنوان حمایت از تولید نبوده و هدف آن کسب درآمد بیشتر و تامین منابع بودجه می باشد، اعتراض خود را اعلام نمودند و در همین خصوص مقرر شد جلسه مشترکی با کمیسیون صنایع و انرژی اتاق ایران برگزار گردد و بابت لیست ارائه شده، توضیحات و استدلالات لازم کمیسیون صنایع ارائه شود . از سویی دبیرخانه اتحادیه اصلاحاتی را بر روی لیست مذکور انجام داده و در نشستی با  مدیران پالایشگاه های روغن سازی، هیئت رئیسه کمیسیون قیر، انجمن قیر و انجمن پالایشگاه های روغن سازی درخواست نمود، نظرات کارشناسی خود را ابراز نمایند . مدیرعامل نفت بهران گفت : باید در کسب و کار تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی با هم همراه باشیم و تلاش کنیم این فضا را بهینه نماییم و اگر با نگاه درآمدی به موضوع نگاه کنیم، آثار و تبعات آن در بلند مدت برای شرکت ها قابل جبران نخواهد بود . 

 

پیام

رئیس هیئت مدیره اتحادیه با تاکید بر اینکه بحث مالیات به تنهایی نبوده و بعید نیست در سال بعد عدم بازپرداخت عوارض ارزش افزوده به صادرکنندگان توسط دولت نیز قانونمند گردد گفت : اقلام نفتی و غیرنفتی را محصولات نفتی نام نهادند و تقریباً همه کالاها از جمله فولاد، معدن و مصالح را شامل آن کردند . حسینی ادامه داد : با توجه به رصد منابع درآمدی تولیدکنندگان و صادرکنندگان، 148 قلم کالای سال گذشته و اذعان به سرمایه‌گذاری در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان، مقرر شده است، افزایش درآمدها به این شرکت های دانش بنیان در قالب تسهیلات وام پرداخت گردد . اما با توجه به اینکه فرآیند تجاری سازی در این اینگونه شرکت ها شکل نگرفته است، بخش بزرگی از شرکت های دانش بنیان از بازپرداخت وام‌های خود عاجزند . دبیرکل انجمن قیر نیز اظهار داشت : انجمن قیر به نوبه خود اعتراضاتی را مکتوب و ارسال نموده است . باید اتحادیه و انجمن ها به طور مکرر اوضاع را رسانه‌ای نمایند . همتی ادامه داد : با توجه به اهمیت روز ملی صادرات، باید با محوریت هفته صادرات این پیشنهادها و اعتراض ها را رسانه‌ای نماییم . در پایان این نشست یک قلم از اقلام در نظر گرفته شده لیست، به پیشنهاد مدیر صادرات شرکت ایرانول حذف گردید . دبیرخانه پیگیری های مربوط به برگزاری جلسه مشترک کمیسیونهای انرژی و صنایع اتاق ایران را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده و این جلسه در هفته سوم آبان در اتاق ایران برگزار می شود .
 
 
*** دو جلسه مهم دبیرخانه

دیدار رئیس هیئت مدیره و دبیرکل با معاون اقتصادی دولت در خصوص مشکلات صنعت متانول و بررسی فرمول جدید وزارت نفت برای خوراک متانولی ها نیز از جمله جلسات مهم در مهرماه بود . در این دیدار با توجه به افزایش تولید متانول و اشباع آن در بازار، دبیرخانه اتحادیه پیشنهادهایی را در این خصوص اعلام نمود : سوخت یوتیلیتی متانولی ها را بر مبنای سوخت صنایع دیگر حساب کنند، همچنین ارز متانولی ها در نیما قیمت گذاری می شود که پیشنهاد گردید متانول را از لیست عرضه نیما خارج کنند و با توجه به کمبود گاز در زمستان و کمبود برق در تابستان برای این واحدها پیشنهاد شد که دولت در این خصوص تسهیلات لازم را فراهم نماید . محسن رضایی نیز از پیشنهادات اتحادیه استقبال نمود و درخواست کرد این پیشنهادها به صورت مکتوب به دبیرخانه معاونت اقتصادی دولت ارائه گردد .
 
***تامین قیر پروژه های عمرانی

نشست کارگروه تخصصی دولت با حضور معاون وزیر اقتصاد، دبیر کمیسیون اقتصادی دولت، معاون وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و پیشنهاداتی برای اصلاح آیین نامه تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۱ در خصوص قیر تهاتری از سوی دبیرخانه اتحادیه در این جلسه مطرح شد از جمله اینکه : تامین منابع قیر مورد نیاز پروژه های عمرانی ردیف مشخصی داشته باشد تا اعضای اتحادیه و همچنین کشور از این موضوع منتفع گردند و با توجه به اینکه سازوکارهایی که برای اجرای این مصوبه توسط دستگاه های ذی نفع ازجمله وزارت نفت مطرح می شود با دستگاه های دیگر از جمله آموزش و پرورش متفاوت میباشد، پیشنهاد اصلاح وضعیت کنونی را داریم و بحث دیگر تبدیل وکیوم باتوم به قیر هزینه دارد که پیشنهاد شد که ۲۰ درصد هزینه ها را در مصوبه لحاظ کنند که مورد تایید قرار گرفت .
 
*** کمیسیون هیدروکربن تشکیل جلسه داد

در جلسه کمیسیون هیدروکربن، دکتر بیگی نژاد نماینده مردم ملایر و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با هماهنگی دبیرخانه در جلسه کمیسیون حضور پیدا کرد . در این نشست با توجه به حل مشکلات مینی ریفاینری ها که ظرفیت جدیدی برای اشتغال، جذب سرمایه گذاری و ارزش افزوده دارد، مورد بحث قرار گرفت و با توجه به ارتباطاتی که دبیرخانه اتحادیه با کمیسیون انرژی مجلس ایجاد نموده است، حضور آقای بیگی نژاد در این نشست حکایت از اهتمام جدی در مورد مشکلات این واحدها و اعضای کمیسیون هیدروکربن دارد . همچنین مقرر شد در جلسه دیگری با توجه به مطالعه ای که به سفارش اتحادیه توسط یکی از اندیشکده ها در حال انجام است، مضمون این مطالعات در کمیسیون انرژی مجلس به بحث گذاشته شود و کمیسیون انرژی مجلس همکاری ها و همراهی های لازم را داشته باشد . قانون جذب سرمایه گذاری مردمی درباره توسعه پتروپالایشگاه ها و هماهنگی با معاون و مشاور وزیر نفت درباره زنجیره ارزش موضوع پایانی این کمیسیون بود که تصمیم گرفته شد جلسه ای با مشاور وزیر نفت در زنجیره ارزش در دفتر اتحادیه برگزار شود و سازوکارهای ظرفیت های استفاده از مینی ریفاینری ها و اعضای کمیسیون هیدروکربن در خصوص این قانون مورد بررسی قرار گیرد .
 
*** تصمیمات هیئت مدیره

 

 در ابتدای جلسه هیئت مدیره این ماه، بررسی گزارش ارزیابی عملکرد اتحادیه در سال ۱۴۰۰ بود و با توجه به اینکه اتحادیه رتبه A را از اتاق بازرگانی دریافت نموده بود، نقاط قوت و ضعف عملکرد اوپکس در این جلسه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت . همچنین نظر به اینکه تفاهم نامه مشترکی بین سازمان استاندارد و اتحادیه در حال تدوین است، با حضور دکتر ابراهیمی مشاور اتحادیه، در این جلسه نکات تخصصی آن مورد گفتگو قرار گرفت . در ادامه وضع مالیات بر فراورده هایی از جمله هیدروکربن، پارافین و انواع روغن های پایه و روغن موتور مورد بحث قرار گرفت، با توجه به فهرستی که به تاییدیه کمیسیون صنایع اتاق ایران به تصویب دولت رسیده است، این موضوع بخش عمده جلسه را به خود اختصاص داد و راهکارهای لازم برای رفع این معضل ارائه شد، لذا مقرر گردید از تنها روزنه جاری و امکان کمک به این مسئله یعنی هیئت تطبیق مصوبات مجلس است، استفاده شود که با توجه به فوریت مسئله دبیرکل پیگیری‌های لازم را انجام داده و اعتراض اتحادیه را اعلام نمود .

 در ادامه جلسه، گزارشی از عملکرد تهیه و انتشار نشریه دنیا انرژی توسط سردبیر ارائه شد و در نهایت تصمیم گرفته شد، ترکیبی از اشخاص پژوهشی و دانشگاهی در شورای سیاستگذاری نشریه همکاری نمایند . همچنین ابلاغ دستورالعمل ماده ۴۵ و شرایطی که رویه اجرایی آن برای واحدها ایجاد اشکال نموده بود تصویب شد و قرار شد به قید فوریت جلساتی با ستاد، گمرک و وزارت نفت به صورت مشترک یا به تفکیک برگزار شود تا از بروز مشکلات احتمالی برای اعضا جلوگیری شود . در پایان برگزاری مجمع و نامه نگاری با اتاق بازرگانی با حضور مشاور حقوقی اتحادیه مورد بررسی قرار گرفت تا با پیگیری های دبیرخانه و جلسات مشترک با اتاق بازرگانی، اساسنامه جدید دریافت شده و اقدام به برگزاری مجمع عادی و فوق العاده گردد .
 
*** دیدار با نماینده ویژه رئیس جمهور در افغانستان

 

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در دیدار با رئیس هیئت مدیره، دبیرکل و هیئت رئیسه و تنی چند از اعضای کمیسیون هیدروکربن، صنایع شیمیایی و گاز، از توافقات اولیه در جهت حمایت از پالایشگاه‌های کوچک خبر داد .”حسن کاظمی قمی” با بیان اینکه بخش خصوصی رقیب دولت نیست گفت : در گفتگوهای اخیر که با نهادهای دولتی از جمله وزارت نفت، ستاد، وزارت صمت و .. داشتیم، به این اجماع رسیدیم که باید ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی را بالا ببریم .  توافقات اولیه انجام شده و پالایشگاه های کوچک که آمادگی تولید فرآورده‌های نفتی را دارند، هر چه سریعتر به کارگروه تعیین ماهیت معرفی شوند .
 
پیام
 
کاظمی قمی در خصوص صادرات فرآورده های نفتی نیز گفت : با توجه به فضای مساعدی که بین دو کشور حکمفرما شده است، از صادرکنندگان فرآورده های نفتی می خواهیم، آنالیزهایی را که مورد قبول حداقلی در گام نخست را دارند ارائه دهند تا تاییدیه‌های طرف افغانی اخذ گردد و پس از آن در کارگروه، تاییدیه های نهایی جهت صادرات این فرآورده ها صادر گردد .
 
*** ماهنامه دنیای انرژِی منتشر شد
 
در سرمقاله این شماره به قلم دکتر سیدحمیدحسینی می‌خوانید : شیوه حکمرانی اصلاح باید گردد، مصاحبه سردبیر با حیدر زاده مدیرعامل آریاساسول : آریاساسول، نگین سبز صنعت نفت و پتروشیمی، همچنین مصاحبه دیگر سردبیر با پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد با تیتر «احاطه و رصد کامل قاچاق»، کلاف سردرگم نفت ایران عربستان گزارش که به روابط نفت و انرژی این دو کشور می پردازد، خانم بابایی همکار دنیای انرژی بررسی یک پرونده این شماره را به گزارش و مصاحبه در خصوص انرژی های تجدید پذیر می پردازد . و محتواهای متنوع دیگر به فارسی و انگلیسی که در این شماره از دنیای انرژی منتشر شده است .

 

پیام

 

 

*** جلسه با مدیر عامل جدید شرکت پرسی ایران گاز 

در این جلسه که به دعوت مدیر عامل این شرکت آقای مهندس غلامی انجام شد، در خصوص فعالیت های اتحادیه اوپکس صحبت شد و در نهایت با توجه به حضور شرکت پرسی ایران گاز در حوزه صادرات، این شرکت تمایل خود را جهت عضویت در اتحادیه اعلام نمود .

پیام

شرکت پرسی ایران گاز به عنوان بزرگترین و موفق ترین شرکت توزیع کننده گاز مایع در کشور و در خاورمیانه نامبرده می شود که این شرکت عظیم بیش از 52% بازار مصرف گاز مایع کشور را به خود اختصاص داده و رکوردهای بی سابقه ای را در صنعت گاز مایع بدست آورده است. 

در همین راستا، درنشستی که با مدیر عامل جدید شرکت نفت ایرانول انجام شد، مشکلات موجود در صنعت روانکار واکاوی شده و پیشنهادات رفع این مشکلات بیان شده و در خصوص جایگاه اتحادیه در کشور بحث و تبادل نظر انجام گرفت .

پیام

 

 

 

 

۹ آبان ۱۴۰۱ ۱۳:۱۸
#امیر_عباس_امامی |
تعداد بازدید : ۳۷۲