مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران از تعریف ۱۰ مگاپروژه در حوزه اکتشافی نفت و گاز خبر داد و گفت: این پروژهها از ارزشی بالغ بر ۳۰میلیون یورو و ۱۵۰میلیارد تومان برخوردار است و کمک موثری به اشتغالزایی و توسعه فناوری در کشور میکند.به گزارش شرکت ملی نفت ایران، مهدیا مطهری در آیین هماندیشی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با انجمنهای علمی تخصصی بالادستی نفت و گاز، اظهار کرد: با موافقت هیاتمدیره شرکت ملی نفت ایران، فهرستی از ۱۴ قلم کالای راهبردی مورد نیاز صنعت نفت با محور مدیریت کالای شرکت ملی نفت ایران تهیه شده که فراخوانهای مربوط به آن در آیندهای نزدیک اعلام میشود. وی افزود: این فهرست میتواند گردش مالی چند صد میلیون دلاری را داخل کشور رقم زند و در شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و فناور موثر باشد.
۸۰ درصد پروژههای واگذارشده به وزارت علوم، نفتی است
مطهری از همکاری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شرکت ملی نفت ایران بهعنوان گامی موثر در مسیر ارتقای سطح علمی در کشور یاد کرد و گفت: حدود ۸۰درصد از پروژههای پژوهشی واگذارشده به وزارت علوم، مربوط به پروژههای صنعت نفت است.به گفته وی، افزون بر این، اقدامهای موثری از سوی شرکت ملی نفت ایران در حوزه حمایت از دانشجویان انجام شده که از آن جمله میتوان از مصوبه هیاتمدیره این شرکت برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان دوره دکتری یاد کرد. مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این طرح هماکنون در مراحل نهاییسازی است و امید است که تا یک ماه آینده اجرایی شود.
امضای نخستین قراردادهای مربوط به طرح احیای چاههای کمبازده
مطهری از طرح احیای چاههای کمبازده که مقدمات اجرایی آن از اواسط بهمنماه پارسال در مجموعه شرکت ملی نفت ایران نهایی شده بود، بهعنوان مهمترین طرح حمایتی از شرکتهای دانشبنیان یاد کرد و گفت: با مکاتبات انجام شده با شرکتهای فناورانه، مقرر شده تا ۱۵ آذرماه پیشنهادهای مربوطه از شرکتها گرفته شود و تا یک ماه تا ۴۵ روز آینده نیز قراردادها با شرکتهای دانشبنیان امضا خواهد شد. وی از شکلدهی تقاضای دانشبنیان بهعنوان وظیفه اصلی شرکت ملی نفت ایران نام برد و اظهار کرد: برای تحقق این راهبرد، نیاز به یادگیری دوجانبه و افزایش همکاریها وجود دارد. در عین حال لازم است شرکتهای دانشبنیان طرحهای جدید فناورانه را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای صنعت نفت نیز باشند.