ژاپن هشدار داد رقابت جهانی برای گاز طبیعی مایع (الانجی) به دلیل عدم سرمایهگذاری در عرضه، ظرف سه سال آینده تشدید خواهد شد.
به گزارش بلومبرگ، بررسی وزارت بازرگانی ژاپن از شرکتهای انرژی نشان داد که قراردادهای الانجی بلندمدت که پیش از سال ۲۰۲۶ آغاز میشود، فروخته شدهاند. این نوع قراردادها برای خریداران مهم هستند زیرا قیمت ثابت و تامین مطمئن چند ساله را برای آنها تضمین می کنند.
کشورهای سراسر جهان تلاش میکنند سوخت نیروگاهها و گرمایش مورد نیاز مصرف کنندگان را از صادرکنندگان بزرگ نظیر قطر و آمریکا تامین کنند اما پیش از سال ۲۰۲۶، عرضه جدید چندانی در راه نخواهد بود. در این بین، اروپا تلاش میکنند واردات الانجی را جایگزین گاز روسیه کند که از طریق خط لوله وارد میشود و این امر، کمبود جهانی الانجی را تشدید خواهد کرد.
به این ترتیب، واردکنندگان ناچار خواهند بود به بازار معاملات نقدی مراجعه کنند که نوسان دارد و گرانتر است و قیمتها در این بازار اکنون حدود سه برابر بالاتر از قراردادهای بلندمدت است. طبق اعلام گروه بینالمللی واردکنندگان الانجی، حدود ۳۰ درصد از الانجی که سال گذشته تحویل داده شد، از طریق بازار نقدی بود.
مقامات وزارت بازرگانی ژاپن و مدیران شرکتهای انرژی برای صحبت درباره طرحهای تامین الانجی دیدار کردند. ژاپن امسال به بزرگترین واردکننده الانجی تبدیل میشود و الانجی، اصلیترین سوختی است که این کشور برای تولید نیرو انتخاب میکند.
عدم سرمایه گذاری در پروژههای صادرات الانجی به معنای آن است که عرضه به مدت سالیان متمادی، بسیار محدود خواهد ماند. اگر واردات گاز روسیه به اروپا از طریق خط لوله به طور کامل قطع شود، جهان ممکن است با کمبود ۷.۶ میلیون تن الانجی در ژانویه سال ۲۰۲۵ روبرو شود که معادل یک ماه واردات ژاپن است.
ژاپن اقداماتی را انجام داده است تا در شرایطی که شرکتها نتوانند الانجی از بازار نقدی خریداری کنند، دولت وارد عمل شده و امنیت انرژی را مضاعف کند.