عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد

پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، تغییر سیاست فروش نفت خام

پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، تغییر سیاست فروش نفت خام

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت سیزدهم با سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، سیاست فروش نفت خام را تغییر داد، اظهار کرد: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی مهم‌ترین راه برای خنثی‌سازی تحریم‌ها است.
هادی بیگی‌نژاد با اشاره به گزارش دیوان محاسبات در خصوص افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم گفت: دولت سیزدهم باور دارد آمریکایی‌ها تحریم‌ها را بر نخواهند داشت؛ در این راستا برنامه‌ریزی دقیقی در حوزه نفت انجام داد که منجر به دور زدن تحریم‌ها و افزایش میزان فروش نفت در شرایط تحریمی شد. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: این باور دولت سبب شد شیوه‌های جدید درآمدزایی در حوزه نفت اتخاذ شده و مشتری‌های جدیدی برای نفت ایران در جهان شناسایی شود تا درآمد کشور از صادرات نفت و محصولات پتروشیمی افزایش یابد. نماینده مردم ملایر با بیان اینکه دولت سیزدهم عملکرد قابل‌قبولی در حوزه پالایشگاه‌داری و بازارداری در بخش پتروشیمی داشته است، گفت: دولت در بخش توسعه پتروشیمی و پالایشگاه‌های فراسرزمینی موفق عمل کرده و کشور ونزوئلا نقطه آغاز راه‌اندازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی است که به نظر می‌رسد دولت با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده این هدف را در دیگر کشورها ادامه خواهد داد.

وی تصریح کرد: ایجاد بازارهای باثبات و قراردادهای درازمدت از جمله مهمترین روش‌ها برای حفظ شرایط ایجاد شده است. بیگی‌نژاد تاکید کرد: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی مهمترین راه برای خنثی‌سازی تحریم‌هاست. عضو کمیسیون انرژی مجلس سهامداری ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی را به عنوان یکی از راهکارهای بی‌اثر کردن تحریم فروش نفت برشمرد و گفت: طبق قراردادهایی که به امضا رسیده است، پالایشگاه‌های ونزوئلا با صدور خدمات فنی و مهندسی کشورمان راه‌اندازی شد تا در آنجا پالایش نفت خام انجام گرفته و به فروش برسد. بیگی نژاد خاطرنشان کرد: توسعه پالایشگاه‌های فراسرزمینی با کشور ونزوئلا آغاز شده و امیدواریم در کشورهای سوریه، کوبا و دیگر کشورها هم ادامه یابد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، سیاست فروش نفت خام را تغییر داد، اظهار کرد: به این شکل ابتدا ایران سهامدار پالایشگاه فراسرزمینی مذکور خواهد شد، سپس با تغییر برخی جزئیات در فرایند پالایشی پالایشگاه مذکور، نفت خام ایران به عنوان خوراک ورودی پالایشگاه فراسرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: اولین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا به سرانجام رسید. علاوه بر این بازسازی چند پالایشگاه دیگر هم شروع شده و تا پایان سال از این طریق فروش نفت خام ایران باز هم افزایش می‌یابد.
سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، توقف خام‌فروشی
عضو هیات‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از اهداف اصلی ما در حوزه انرژی، جلوگیری از خام‌فروشی است که با سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی می‌توان به این هدف دست یافت. حسین حسین‌زاده در گفت‌وگو با شانا، سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی را در بی‌اثر کردن تحریم‌ها موثر دانست و اظهار کرد: از اقدام‌های مهم وزارت نفت در حوزه انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورهاست. این خدمات در پالایشگاه‌ها برای توسعه میدان‌ها و گسترش فناوری استفاده می‌شود. وی افزود: خوشبختانه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه انرژی، همکاری لازم را با وزارت نفت داشته و از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده‌اند.

همچنین سرمایه‌گذاری ما در دیگر کشورها ممکن است به‌صورت صدور خدمات فنی و مهندسی، یا (انتقال) سهام باشد. در هر صورت یکی از اهداف اصلی ما در حوزه انرژی، جلوگیری از خام‌فروشی است که با سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی می‌توان به این هدف دست یافت. عضو هیات‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزارت نفت در این مدت توانسته است با سرمایه‌گذاری فراسرزمینی، همچنین فروش نفت و وصول درآمدها، یکی از ستون‌های مهم اقتصادی دولت باشد. موسی احمدی، نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس، نیز درباره عملکرد دولت در توسعه پالایشگاه‌های فراسرزمینی گفت: دولت آغاز خوبی در این حوزه داشته و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به کمک دولت آمدند تا در دیگر کشورها پالایشگاه‌های فراسرزمینی توسعه یابد.

۵ آذر ۱۴۰۱ ۱۲:۱۴
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۸۲