رئیس شرکت «قطر انرژی» اعلام کرد شرکتش یک قرارداد ۲۷ساله خرید و فروش با شرکت سینوپک چین امضا کرده است که بلندمدتترین قرارداد در تاریخ قراردادهای گاز طبیعی مایع (الانجی) است. بهدنبال آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، رقابت برای خرید الانجی تشدید شده است و اروپا در موقعیتی ویژه به مقادیر زیادی الانجی برای کمک به جایگزینی دریافت گاز روسیه با خط لوله که حدود ۴۰درصد از واردات قاره سبز را شامل میشد، نیاز دارد.
عبدالله الوذین، تحلیلگر سیاسی قطر، در این خصوص به اسپوتنیک میگوید، اقدام دوحه و پکن در انعقاد طولانیترین توافق در جهان برای تامین گاز طبیعی مایع، نشاندهنده هیچگونه تلاشی برای اعمال فشار یا گرفتن امتیاز سیاسی نیست، بلکه در پی خنجرهایی که قطر از غرب خورده، اتخاذ شده است. براساس قرارداد دوحه و پکن، شرکت دولتی قطر انرژی سالانه چهار میلیون تن گاز طبیعی مایع از پروژه جدید خود در میدان شمال شرق (میدان مشترک با ایران، پارس جنوبی) به شرکت نفت و شیمی سینوپک چین ارسال خواهد کرد. الوذین تاکید کرد قرارداد امضاشده بین دو کشور تلاشی برای اعمال فشار سیاسی نیست، بلکه نتیجه رویدادها و مواضع سیاسی است که ممکن است بعدا بر قراردادهایی که قطر میتواند با برخی کشورها امضا کند، تاثیرگذار باشد.
وی افزود: قطر در قراردادهای بلندمدت تامین گاز و به طور کلی انرژی بهویژه با کشورهای آسیایی مانند چین، کره جنوبی و ژاپن تجربه دارد و به طور مشخص میداند با چه کسانی و چگونه قراردادهای بلندمدت امضا کند. تحلیلگر سیاسی قطر تاکید کرد متحدان دوحه در غرب، بهویژه فرانسه،آلمان و انگلیس، چشم خود را بر بسیاری از مواضع رسانههایشان از جمله رسانههای دولتی میبندند تا قطر را در این برهه حساس برگزاری مسابقات جام جهانی تضعیف کنند. وی افزود: رسانههای غربی با این موضعگیریها به دنبال نوعی باجگیری غیرقابلقبول هستند که مقامات قطری از آن خسته شدهاند و کار به جایی رسیده که آنها میگویند غربیها باید بروند و به انبوه مشکلات خود که فراتر از حقوق همجنسگرایان و ادعاها درباره نقض حقوق کارگران است، رسیدگی کنند.