رئیس شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد

برداشت حداکثری از پارس جنوبی

برداشت حداکثری از پارس جنوبی

همه ساله و در آستانه فرارسیدن فصل زمستان و همزمان با آغاز برودت نسبی هوا در اکثر مناطق کشور، تقاضای نفت و به‌ویژه گاز در بخش خانوار، رشد معناداری را تجربه می‌کند. تامین گاز پایدار شهروندان در درجه اول و سپس صنایع بزرگ و کوچک، از ماموریت‌های محوری صنعت نفت و گاز به شمار می‌آید. توسعه زیرساخت‌ها در کنار بهره‌برداری حداکثری از منابع نفت و گاز مشترک را می‌توان اولویت اصلی دست‌اندرکاران و مسوولان حوزه انرژی برشمرد. واقعیت غیرقابل‌انکار این است که در طول تمامی سنوات گذشته، مهندسان وکارکنان شرکت ملی نفت ایران دوشادوش یکدیگر و به صورت شبانه‌روزی مشغول خدمت‌رسانی بوده‌اند. با‌این‌حال، در دولت سیزدهم گستردگی دامنه فعالیت‌های این شرکت در حوزه‌های تخصصی بهره‌برداری، تولید و توسعه در بالاترین سطح خود قرار دارد. به عنوان مثال، عملیات اجرایی توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی با نهایت جدیت و سرعت در حال انجام است. از شاخص‌ترین اقدامات شرکت ملی نفت ایران می‌توان از تولید حداکثری و توسعه شتابان تمامی میادین مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه یاد کرد.
برداشت گاز از پارس جنوبی با حداکثرترین حجم عملیات
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شتاب‌بخشی به روند تکمیل طرح‌های مهم و راهبردی، به‌ویژه توسعه میادین مشترک، گفت: این روزها و در آستانه ورود به زمستان، حداکثر حجم عملیات در میدان مشترک پارس جنوبی برای تولید گاز در حال اجراست. محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در نشست تودیع و معارفه رئیس حراست این شرکت، اظهار کرد: در آستانه ورود به زمستان با تلاش و همت همکاران و خدمتگزاران در شرکت ملی نفت ایران، بیش از یک‌میلیارد مترمکعب گاز تولید می‌شود و آمادگی حداکثری وجود دارد تا مردم عزیز در سرتاسر ایران از یک آرامش نسبی در زمستان امسال برخوردار باشند.

وی افزود: به دنبال آن هستیم که حداکثر خدمت را داشته باشیم. کارگران و مهندسان از سکوهای پارس جنوبی تا سایر مناطق عملیاتی، از خانگیران در شمال شرق کشور تا جنوب غرب کشور و در استان‌های مختلف با تمام وجود مشغول تلاش شبانه‌روزی هستند. معاون وزیر نفت تصریح کرد: کارکنان خدوم شرکت ملی نفت ایران همواره مشغول خدمت هستند، اما در این روزها و در دولت سیزدهم فعالیت‌ها از نظر حجم و ارزش در بالاترین سطح خود قرار دارد. معاون وزیر نفت با بیان اینکه کار توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی با شتاب هر چه تمام‌تر در حال انجام است، افزود: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما تولید حداکثری و توسعه شتابان تمام میادین مشترک نفتی و گازی است.

خجسته‌مهر با بیان اینکه تعدادی از طرح‌های EPD و EPC در مرحله بهره‌برداری است، افزود: هفته گذشته میدان‌های اسفند و سیوند با تولید ۱۶هزار بشکه به بهره‌برداری رسید و آماده افتتاح رسمی آن هستیم. وی تاکید کرد: چند طرح دیگر نیز در این بخش بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری رسمی خواهد رسید. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه عملیات در میدان بلال با سرعت در حال انجام است، ادامه داد: همچنین درباره میدان کیش برنامه عملیاتی و اجرایی ما تولید ۲۸میلیون مترمکعب گاز از این میدان است. خجسته‌مهر با بیان اینکه این روزها حداکثر حجم عملیات را در میدان مشترک گازی پارس جنوبی شاهد هستیم، ادامه داد: یک تجربه ارزشمند در کشورمان هفته گذشته رقم خورد و یکی از عظیم‌ترین سکوهای گازی پارس جنوبی با دقت حداکثری جابه‌جا شد. این سکوی ۴‌هزار تنی به‌زودی در موقعیت B۱۱ نصب می‌شود و این نماد یک کار منحصربه‌فرد در شرکت ملی نفت ایران است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه عملیات متعددی در عسلویه و خلیج فارس در حال اجراست، ادامه داد: حفاری ۴ حلقه چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی در مرحله نهایی قرار دارد؛ خط لوله دریایی آن به اتمام رسیده است و به‌زودی تولید گاز از فاز ۱۱ آغاز خواهد شد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی نیز در حال تکمیل است. خجسته‌مهر تصریح کرد: عملیات فاز ۱۳ پارس جنوبی پس از توقفی که در سال‌های گذشته برای آن رخ داد نیز با انتقال یک دکل در چند روز گذشته آغاز شده است و عملیات تکمیلی در فاز ۱۴ نیز با شتاب ادامه دارد. خجسته‌مهر افزود: برنامه نگهداشت میدان گازی پارس جنوبی نیز در دستور کار قرار دارد و در این زمینه اسیدکاری ۴۰۰ حلقه چاه در پارس جنوبی اجرایی خواهد شد. وی تاکید کرد: حفاری ۷۰ حلقه چاه در میدان پارس جنوبی جزو برنامه‌های اولویت‌دار ما در شرکت ملی نفت ایران است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه یکی دیگر از اولویت‌های ما در شرکت ملی نفت ایران اجرای طرح ۱۵میلیارددلاری فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی است که از نظر فناوری جزو طرح‌های جدید است و پیش از این تجربه مشابه را نداشتیم، گفت: در این بخش در دولت سیزدهم دو اقدام مهم انجام شد. نخست کار مهندسی طرح پایلوت آن به پایان رسید و اینکه ساخت کمپرسورهای طرح پایلوت مربوط به یکی از فازها توسط شرکت‌های ایرانی به پیشرفت ۷۰درصدی رسید. خجسته‌مهر ادامه داد: به موازات آن کار مهندسی پایه فشارافزایی تمام فازهای پارس جنوبی آغاز شده است. اگرچه بخش مطالعاتی با همکاری یک شرکت بین‌المللی در حال پیشرفت است، اما به موازات یکی از شرکت‌های ایرانی کار مهندسی آن را پیش می‌برد.
وی افزود: اراده شرکت ملی نفت ایران این است که در هر شرایطی کار فشارافزایی توسط متخصصان داخلی انجام شود و از توان هر شرکت بین‌المللی که آمادگی همکاری داشته باشد نیز استفاده خواهد شد. وی افزود: لازم است اعلام کنم حداکثر تولید ممکن را در پارس جنوبی شاهد هستیم و آمادگی کامل برای تکمیل و توسعه وجود دارد. خجسته‌مهر با بیان اینکه تمام میادین مشترک نفتی و گازی ما یا در حال تولید هستند که برنامه تولید حداکثری برای آنها در نظر داریم، یا در مرحله اجرایی توسعه هستند یا تعیین‌تکلیف شده‌اند، تاکید کرد: ما هیچ میدان مشترک تعیین‌تکلیف‌نشده در شرکت ملی نفت ایران نداریم و این مساله از افتخارات دولت سیزدهم در صنعت نفت است.

۱۵ آذر ۱۴۰۱ ۱۰:۰۳
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۸۶