برداشت از میدان گازی پارس جنوبی افزایش می‌یابد

برداشت روزانه ۷۰۰میلیون مترمکعب گاز

میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین میدان گازی مشترک با کشور قطر، در روزهای گذشته بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. با توجه به مشکلات انرژی در اروپا و همچنین توانایی قطر در صنعت گاز مایع، این کشور برداشت خود از میدان پارس جنوبی را افزایش داد؛ اقدامی که با برنامه وزارت نفت کشور برای برداشت حداکثری همزمان شد. این خبر در حالی منتشر شد که شرکت ملی گاز برنامه‌های مدونی برای بهینه‌سازی تعریف کرده ‌است که تعرفه جدید قدم اول آن بود. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم از برگشت طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به مدار تولید و برداشت روزانه ۷۰۰میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی خبر داد. همچنین خرید گاز صرفه‌جویی‌شده مشترکان خانگی توسط صنایع پتروشیمی یکی دیگر از برنامه‌هایی است که از سوی بازیگران صنعت نفت و گاز کشور تعریف شده ‌است.


برداشت حداکثری از پارس جنوبی
محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده در پارس جنوبی و دیگر میدان‌ها برای افزایش تولید گاز طبیعی در کشور، گفت: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بهمن‌ماه امسال پس از دو دهه به مدار تولید می‌آید.او در آیین پایانی ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در منطقه عسلویه و پس از بازدید از دکل حفاری مستقر در موقعیت B۱۱ ، با اشاره به اینکه صنعت نفت پیشران اقتصاد کشور است، گفت: آنچه در منطقه پارس جنوبی مشاهده می‌کنیم حاصل سرمایه‌گذاری ۸۵‌‌میلیارد‌دلاری طی دو دهه است و این از افتخارهای جمهوری اسلامی ایران است. او از برداشت روزانه بیش از ۷۰۰میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی خبر داد و افزود: بیش از ۷۰درصد گاز کشور از این میدان مشترک برداشت می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدام‌های فوری در این بخش آغاز شد و اکنون حفاری چهار حلقه چاه گاز آن تکمیل شده است، گفت: دو ردیف پالایشگاه گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی به مرحله شیرین‌سازی رسیده است و توسعه میدان مشترک بلال که در ادامه میدان گازی پارس جنوبی قرار دارد نیز آغاز شده است.او ادامه داد: یکی از سکوهای گازی میدان پارس جنوبی که از سال ۹۴ معطل مانده و تولید آن متوقف شده بود، کار ترمیم چاه‌های آن توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء آغاز شده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آغاز عملیات اجرایی توسعه میدان گازی پارس شمالی، بیان کرد: با توسعه میدان کیش و توسعه ۱۳ میدان گازی در بخش خشکی و دیگر میدان‌های پرشمار در سال‌های آینده ۵۰۰میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

تولید گاز بیشتر می‌شود
با افزایش سردی هوا پالایشگاه سیزده‌گانه پارس جنوبی نیز با «همه ظرفیت» به مدار تولید برگشته ‌است. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی، احمد باهوش، در این باره گفت: کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی با همه توان و تجهیزات برای تولید گاز موردنیاز کشور در آماده‌باش کامل هستند و با برنامه‌ریزی دقیق و منظم برای چرخش اقتصاد، آسایش و رفاه مردم حرکت می‌کنند. او با اشاره به اهمیت راهبردی مجتمع گاز پارس جنوبی در مسیر توسعه ایران، افزود: این مجموعه اکنون با تولید روزانه بیش از ۵۷۰میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه‌های خود به‌درستی می‌تواند افق روشنی برای اقتصاد کشور، تامین حداکثری گاز در عبور از روزهای سرد سال و توسعه و تاثیرگذاری آن بر درخشش، عمران و آبادانی کشور باشد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون با همت و تلاش جهادی متخصصان و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی، بیش از ۱۲۳میلیارد مترمکعب گاز به خطوط سراسری انتقال داده شده و امید داریم مردم کشور با صرفه‌جویی و کاهش مصرف گاز، با توجه به روزهای سردی که در پیش داریم، متخصصان و کارکنان شرکت ملی گاز ایران و پالایشگاه‌های پارس جنوبی را یاری رسانند تا در زمستان پیش ‌رو، روزهای گرمی را برای مردم به ارمغان آوریم.باهوش اظهار کرد: با انجام اقدام‌های شاخص و نوآور و تکیه بر دانش بومی توانسته‌ایم از آغاز امسال (یکم فروردین ۱۴۰۱) تاکنون بیش از ۱۴۳میلیارد مترمکعب گاز از سکوها فرآورش کنیم.

به گفته باهوش، مجتمع گاز پارس جنوبی در تحقق اقتصاد ملی و در جایگاه اقتصادی کشور در پله نخست نقش‌آفرینی می‌کند و در چارچوب اهداف راهبردی خود نقش مؤثری را در مدیریت تولید و فرآورش گاز در کشور و خاورمیانه ایفا کرده است: «بر همین اساس از ابتدای سال تاکنون، توانسته ۱۶۴میلیون بشکه میعانات گازی را در پالایشگاه‌های این مجتمع بزرگ گازی کشور تولید کند.» مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی و آغاز عملیات نوسازی قطعات و تجهیزات کلیدی پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: این اهداف مهم و راهبردی اکنون در دستور کار مستقیم مدیران ارشد وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران و مجتمع قرار گرفته و باید با تلاش و جدیت موارد مهم در این حوزه را برطرف کنیم. باهوش به تولید گوگرد مرغوب و دانه‌بندی‌شده در پالایشگاه‌های مجتمع اشاره و تصریح کرد: با همت و تلاش متخصصان و کارکنان، از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۳۳هزار تن گوگرد دانه‌بندی‌شده در مجتمع پارس جنوبی تولید شده است.


پتروشیمی، اولویت وزارت نفت
همچنین بیژن چگنی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، درباره همکاری این صنایع با وزارت نفت با توجه به شرایط استخراج و تولید گاز گفت: استمرار و پایداری تولید مجتمع‌های پتروشیمی اولویت اصلی وزارت نفت است و پیگیری‌های لازم برای تداوم تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در دستور کار قرار دارد.به گفته او، مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر اساس عملکرد تولید مجتمع‌ها و تعهدات صادراتی و داخلی شرکت‌ها و برنامه تعمیرات اساسی سالانه نسبت به استفاده حداکثری از گاز دریافتی صنعت پتروشیمی برنامه‌ریزی و اقدام می‌کند.


۲۰ آذر ۱۴۰۱ ۱۱:۰۳
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۸۳