دولت قطر روز یکشنبه هشدار داد که تدابیر مورد نظر پارلمان اروپا در واکنش به رسوایی مالی در این نهاد «تاثیری منفی» بر روابط با این کشور و تامین انرژی در سطح جهان خواهد گذاشت.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، پارلمان اروپا به دنبال رسوایی موسوم به «قطر گیت» در نظر دارد دسترسی مقامهای قطری به این نهاد و نمایندگان آن را قطع کند. اوا کایلی، نایب رئیس برکنار شده پارلمان اروپا هفته گذشته به ظن دریافت رشوه از قطر بازداشت شد. پلیس بلژیک در حال تحقیق درباره پرداخت رشوه به اوا کایلی از سوی قطر در ازای موضعگیریهای سیاسی به نفع دوحه است.
نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه خواستار جلوگیری از دسترسی نمایندگان قطر به این نهاد اروپایی در دوره تحقیق درباره پرونده فساد مالی شدند. روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا قرار است در این باره تصمیمگیری کند.
یکی از دیپلماتهای قطر روز یکشنبه در واکنش به این طرح گفت: «تصمیم برای اعمال محدودیتی تا این حد تبعیضآمیز علیه قطر که گفتگو و همکاری را پیش از تحقیق قضایی محدود میکند تاثیری منفی بر روی همکاری منطقهای و جهانی و همچنین گفتگوها درباره امنیت تامین انرژی جهان و کمبودهای آن خواهد گذاشت.»
قطر یکی از اصلیترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع در سطح جهان است. کشورهای اروپایی پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دنبال جبران وابستگی خود به واردات گاز از روسیه هستند.
دولت قطر «قاطعانه» اتهامهای مطرحشده در رسانهها مبنی بر پرداخت رشوه به نمایندگان پارلمان اروپا را رد کرده است.
روبرتا متسولا روز پنجشنبه گفته بود که «دو ملاقات» با نمایندگان دولت قطر در بروکسل انجام داده اما درخواست آنها برای سخنرانی در پارلمان اروپا را رد کرده است. رئیس پارلمان اروپا افزوده بود که دعوت قطر برای سفر به این کشور همزمان با برگزاری جام جهانی فوتبال را به دلیل «نگرانیهای» موجود در ارتباط با این کشور حاشیه خلیج فارس نپذیرفته است.
عدم رعایت حقوق کارگران خارجی، ارتباط با برخی گروههای اسلامگرای تندرو و موارد نقض حقوق بشر از جمله انتقادهایی است که دولت قطر طی سالهای اخیر در اروپا با آنها روبرو بوده است.