شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی : سوخت موردنیاز صنایع از جمله کارخانههای سیمان با وجود افزایش بالای مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، از طریق سوخت جایگزین با قیمت مصوب یارانهای تامین شده و میشود. تغییر سوخت مصرفی از گاز به سوخت مایع نباید بهانهای برای این صنایع برای افزایش قیمت محصولات باشد. «شدت مصرف انرژی» در ایران بالا است. ایران رکورددار این شاخص در جهان است. البته مصرف انرژی در کشور در زمستان بهمراتب بیشتر هم میشود و تنها در بخش خانگی و تجاری و صنایع غیرعمده بیش از ۶۵۰میلیون مترمکعب گاز در یک روز میسوزد؛ درحالیکه میزان تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری شبکه گاز که باید تامینکننده بخشهای مختلف از جمله خانگی تا تجاری، صنایع عمده و صادرات باشد، روزانه ۸۴۰میلیون مترمکعب است.
به گزارش اوپکس بنابراین در زمستان، استفاده از سوخت جایگزین که شامل نفتگاز و نفتکوره میشود، در دستور کار قرار میگیرد تا علاوهبر تامین برق موردنیاز کشور، چرخ صنایع از حرکت بازنماند و با توجه به اهمیت تامین سوخت، از تابستان ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع آغاز میشود. نکته مهم اما آن است که این سوخت جایگزین مطابق با مصوبات هیات وزیران معادل قیمت گاز طبیعی به مصرفکنندگان تحویل میشود. مطابق تصویبنامه هیاتوزیران درخصوص آییننامه اجرایی تبصره۱۴ مادهواحده قانون بودجهسال۱۴۰۱ کل کشور در جلسه مورخه ۲۰شهریور ۱۴۰۱، نرخ سوخت نیروگاهی اعم از نیروگاههای مقیاسکوچک و بزرگ در سال۱۴۰۱ که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق کشور تحویل میدهند، مبلغ ۲۵۰ریال به ازای هر لیتر فرآوردههای نفتی و هر مترمکعب گاز طبیعی تعیین شدهاست.
بنابراین تفاوت قیمتی برای تحویل سوخت گاز و مایع برای صنایع از جمله کارخانههای سیمان وجود ندارد و قیمت سوخت تحویلی به آنها با قیمت مصوب یارانهای محاسبه میشود. با این حال، هر سال در فصل زمستان شاهد بهانهجویی برخی صنایع درخصوص افزایش قیمت تمامشده تولید محصول به دلیل تغییر سوخت از گاز طبیعی به سوخت مایع هستیم. موضوعی که با توجه به معادلسازی سوخت مایع با گاز طبیعی درست نیست. سوخت مایع جایگزین گاز به صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان تحویل داده شده و هیچ کمبودی از جهت تامین سوخت متوجه این صنایع نیست.