بهبود ارقام حوزه پالایش نفت و فرآورده کشور

بهبود ارقام حوزه پالایش نفت و فرآورده کشور

نگاهی به‌عملکرد صنعت پالایش کشور نشان می‌دهد این صنعت توانسته است افزون بر بهبودبخشی به ارقام و آمار ظرفیت پالایشی کشور و تولید بنزین و نفت‌گاز، در حوزه تولید و توزیع پایدار سوخت در کشور، توسعه همکاری با کشورهای همسایه و همسو در حوزه پالایش تا تجارت فرآورده و صدور خدمات فنی- مهندسی گام‌‌‌‌‌‌های مهمی بردارد و افزون بر آن طرح‌های مهم بهینه‌‌‌‌‌‌سازی پالایشی را هم تکمیل کند. بر اساس گزارش عملکرد وزارت نفت که دستاوردهای این صنعت در بازه زمانی پاییز ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ را نشان می‌دهد، صنعت پالایش وزارت نفت دولت سیزدهم توانسته است آمارهای خود در حوزه پالایش نفت‌خام و تولید فرآورده‌های بنزین و گازوئیل را بهبود بخشد.
با افزایش خوراک نفت‌خام و میعانات گازی پالایشگاه‌‌‌‌‌‌ها، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۵‌درصدی از ۲‌میلیون و ۱۷۰‌هزار بشکه در روز، به ۲‌میلیون و ۲۸۶‌هزار بشکه در روز افزایش یافته‌است. آمارها نشان می‌دهد با تکمیل برخی طرح‌های بهینه‌‌‌‌‌‌سازی در پالایشگاه‌‌‌‌‌‌های کشور، تولید متوسط بنزین موتور کشور، ۱۰‌درصد رشد یافته و از ۷۶/ ۹۳میلیون لیتر در روز به ۱۰۳‌میلیون و ۶۷‌هزار‌میلیون لیتر در روز رسیده است. در بازه زمانی پاییز ۱۴۰۰ تا پاییز ۱۴۰۱ همچنین تولید نفت‌گاز (گازوئیل) کشور ۱۱‌درصد رشد یافته و از عدد ۱۰۲‌میلیون و ۸۱‌هزار بشکه در روز، به ۱۱۴‌میلیون و ۱۴‌هزار لیتر در روز رسیده است.

صنعت پالایش کشور از ابتدای آغاز به‌‌‌‌‌‌کار دولت سیزدهم به‌‌‌‌‌‌منظور جلوگیری از خام‌‌‌‌‌‌فروشی و ایجاد ارزش‌افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز با تمرکز بر لزوم توسعه ظرفیت پالایشی کشور با اتکا به توان داخلی و بخش خصوصی، احداث پتروپالایشگاه‌‌‌‌‌‌های جدید به ظرفیت ۴۹/ ۱‌میلیون بشکه در روز را در دستور کار قرار داده‌است که پیگیری مشارکت‌‌‌‌‌‌نامه و تامین‌مالی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و پالایشگاه مروارید مکران جمعا با سرمایه‌گذاری حدود ۱۸‌میلیارد دلار با بانک‌ها و هلدینگ‌‌‌‌‌‌های بزرگ داخلی از جمله اقدام‌های انجام‌‌‌‌‌‌شده در این حوزه است. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور همچنین در طول یک سال‌گذشته از آغاز به‌کار دولت سیزدهم، با به نتیجه رساندن اجرای عملیات پالایش فراسرزمینی به ظرفیت ۱۴۰‌هزار بشکه در روز با کشور ونزوئلا موفق شد گام مثبتی در جهت توسعه همکاری با کشورهای همسو و صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه صنعت پالایش به دیگر کشورها بردارد. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین صدور نخستین بخش از محموله کاتالیست ایرانی به روسیه را به‌عنوان گامی دیگر در مسیر توسعه همکاری با کشورهای همسایه ثبت کرد.

۲۰ دی ۱۴۰۱ ۱۱:۴۱
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۲۰۲