تقاضای نفت چین در سال‌۲۰۲۳ احیا می‌شود

تقاضای نفت چین در سال‌۲۰۲۳ احیا می‌شود

اوپک در نخستین گزارش ماهانه خود در سال‌۲۰۲۳ پیش‌بینی کرد که تقاضای چین برای نفت‌خام امسال بهبود می‌‌‌‌‌‌یابد. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازه‌‌‌‌‌‌ترین گزارش ماهانه خود (ژانویه ۲۰۲۳) اعلام کرد که تقاضای نفت‌خام چین امسال در پی کاهش محدودیت‌های ویژه مقابله با کرونا و به‌‌‌‌‌‌دنبال آن تحریک رشد اقتصادی جهان بهبود می‌‌‌‌‌‌یابد. اوپک همچنین در این گزارش آمارهایی خوش‌بینانه درباره چشم‌‌‌‌‌‌انداز اقتصاد جهانی در سال‌۲۰۲۳ منتشر کرده‌است. براساس برآوردهای اوپک در گزارش ماهانه‌‌‌‌‌‌اش، تقاضای جهانی برای نفت‌خام در سال‌۲۰۲۳ روزانه ۲‌میلیون و ۲۲۰‌هزار بشکه (۲/ ۲‌درصد) افزایش می‌یابد که نسبت به برآورد، بدون تغییر مانده‌است.
بهبود شرایط اقتصادی می‌تواند روند تقاضا برای نفت را افزایشی و در عین‌حال از قیمت‌های نفت حمایت کند، قیمت این کالای راهبردی در سال‌۲۰۲۳ به‌‌‌‌‌‌دلیل امید به تقاضای چین افزایش یافته‌است. اوپک با وجود اینکه همچنان انتظار کاهش نسبی رشد اقتصادی نسبت به سال‌۲۰۲۲ را دارد، چشم‌‌‌‌‌‌اندازی خوش‌بینانه از اقتصاد جهان ترسیم کرده‌است. اوپک در گزارش ماهانه خود آورده است که حرکت اقتصاد جهانی در سه‌ماهه چهارم سال‌۲۰۲۲ میلادی مطلوب‌‌‌‌‌‌تر از آنچه پیش‌‌‌‌‌‌تر انتظار می‌رفت، به‌نظر می‌آید و به‌‌‌‌‌‌طور بالقوه پایه‌‌‌‌‌‌ای مناسب برای سال‌۲۰۲۳ ایجاد می‌کند. در بخش دیگر این گزارش آمده است: تقاضا برای نفت چین به‌‌‌‌‌‌دلیل کاهش محدودیت‌های ویژه به صفر رساندن موارد ابتلا به ویروس عالم‌‌‌‌‌‌گیر کرونا در مسیر احیا قرار گرفته‌است. برآوردهای اوپک نشان می‌دهد که تقاضای چین برای نفت‌خام در سال‌۲۰۲۳ میلادی روزانه ۵۱۰‌هزار بشکه افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد.

تقاضای این کشور آسیایی برای نفت‌خام پارسال به‌‌‌‌‌‌دلیل به‌‌‌‌‌‌کارگیری سیاست به صفر رساندن موارد ابتلا به کرونا بیشترین کاهش را ثبت کرد. اوپک در تازه‌‌‌‌‌‌ترین گزارش ماهانه‌‌‌‌‌‌اش رشد اقتصادی جهان در سال‌۲۰۲۲ میلادی را به رقم ۳‌درصد افزایش داد و اعلام کرد که رشد اقتصادی آمریکا و منطقه مالی یورو در سال‌گذشته میلادی از پیش‌بینی‌های پیشین فراتر رفت. این سازمان همچنین برآوردش برای سال‌۲۰۲۳ میلادی را روی رقم ۵/ ۲درصد ثابت نگه داشته است. گزارش اوپک حکایت از آن دارد که رشد اقتصادی در آمریکا هم رو به بهبود است. اوپک گفت: ریسک‌های کاهشی شامل تورم، بالاتر از حد انتظار است که می‌تواند باعث تشدید بیشتر سیاست‌های پولی ازسوی بانک‌های مرکزی بزرگ شود. گزارش ماه ژانویه اوپک نیز نشان داد که با وجود توافق ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس برای کاهش عرضه روزانه ۲‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای از نوامبر پارسال تا پایان سال‌۲۰۲۳ میلادی، تولید اوپک در ماه دسامبر افزایش یافته‌است، سهم اوپک از این کاهش یک‌میلیون و ۲۷۰‌هزار بشکه در روز است. بر اساس منابع ثانویه گزارش ماه ژانویه ۲۰۲۳ اوپک اعلام کرد که تولید نفت‌خام این سازمان در دسامبر با افزایش روزانه ۹۱‌هزار بشکه‌‌‌‌‌‌ای به ۲۸‌میلیون و ۹۷۰‌هزار بشکه در روز رسید.

۱ بهمن ۱۴۰۱ ۱۶:۴۳
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۲۲۴