صادرات نفت‌‌‌خام با وجود شدیدترین تحریم‌‌‌ها

صادرات نفت‌‌‌خام با وجود شدیدترین تحریم‌‌‌ها

وزیر نفت از صادرات نفت ایران و اجرای طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای صنعت نفت با وجود شدیدترین تحریم‌‌‌ها خبر داد. جواد اوجی در سفر به استان هرمزگان در نشستی با مدیران و مسوولان در این استان با تبریک دوباره میلاد امیرالمؤمنین علی (ع) و ایام مبارک دهه فجر از تلاش همه همکاران، مسوولان استانی و شرکت‌های پیمانکار برای اجرای طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای صنعت نفت قدردانی و اظهار کرد: ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌‌‌گذرد و کشور امروز در شدیدترین تحریم‌‌‌ها قرار دارد و صنعت نفت ایران شاید در هیچ زمانی در این حد تحریم نبوده است.
وی با اشاره به اینکه صادرات نفت ایران با وجود شدیدترین تحریم‌‌‌ها انجام می‌شود، افزود: همچنین بهره‌‌‌برداری‌‌‌ها و آغاز عملیات اجرایی طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای در بخش‌‌‌های بالادست و پایین‌‌‌دست در حال انجام است. وزیر نفت با بیان اینکه هم‌‌‌اکنون نزدیک یک میلیارد مترمکعب تولید گاز خام ایران از ۲۱ پالایشگاه گازی و تولید نفت وارد کانال روزانه ۳ میلیون بشکه شده است، ادامه داد: تولید نفت خام ونزوئلا با اعمال تحریم‌‌‌ها بر این کشور از ۴ میلیون بشکه‌‌‌ به ۲۵۰‌هزار بشکه رسید، اما امروز ایران در همه حوزه‌‌‌ها از جمله صنعت نفت و گاز به پیشرفتی خیره‌‌‌کننده رسیده است. اوجی به حدود ۷۰ مجتمع فعال پتروشیمی در کشور با ظرفیت بیش از ۹۰ میلیون تن در سال اشاره کرد و گفت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی پارسال حدود ۱۵ میلیارد دلار بود که از این مقدار بیش از ۱۲ میلیارد دلار به سامانه نیما تزریق شد.

استفاده حداکثری از توان داخلی
اوجی با اشاره به اینکه امروز شاهد افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳میلیارد دلار طرح نفتی در استان هرمزگان بودیم، تصریح کرد: استفاده از توانمندی شرکت‌ها و سازندگان داخلی از مزیت‌‌‌های اجرای این طرح‌‌‌هاست. وزیر نفت از بهره‌‌‌برداری از نزدیک به ۸ میلیارد دلار طرح در بخش‌‌‌های بالادست و پایین‌‌‌دست صنعت نفت تا پایان امسال خبر داد و افزود: فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به ارزش ۵/ ۲میلیارد دلار، کیفی‌‌‌سازی سوخت پالایشگاه اصفهان به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار، افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان و گازرسانی شهری و روستایی از جمله این طرح‌‌‌ها هستند. ویژگی این طرح‌‌‌ها این است که استفاده حداکثری از توان متخصصان و سازندگان داخلی در آنها شده است. اوجی به ۳۹ میدان نفتی و گازی استان هرمزگان که روزانه ۱۵۰‌هزار بشکه نفت تولید می‌کند، اشاره و اظهار کرد: امروز نیز قرارداد توسعه میدان گازی کیش امضا شد که با اجرای آن روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز خام کشور افزوده می‌شود و کمک بسیاری به ناترازی گاز در کشور خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هم‌‌‌اکنون ۱۵۰‌هزار بشکه نفت در استان هرمزگان تولید و روزانه ۸۰۰‌هزار بشکه نیز در پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج فارس پالایش می‌شود، ادامه داد: اجرای پالایشگاه شهید قاسم سلیمانی و مروارید مکران در این منطقه، ظرفیت پالایشی استان را به یک میلیون و ۸۰۰‌هزار بشکه می‌‌‌رساند. وزیر نفت با اظهار امیدواری به اینکه پالایشگاه مهر خلیج فارس با ظرفیت ۱۲۰‌هزار بشکه تا پایان سال آینده به بهره‌‌‌برداری برسد، گفت: خط لوله فرآورده از پالایشگاه بندرعباس به جنوب کرمان، به ظرفیت روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب فرآورده را به مخازن کرمان و بعد به سراسر کشور منتقل می‌کند که با افزایش ظرفیت پالایشی این استان نیاز به دوبرابر این مقدار است که خط لوله تابش بیش از ۴۶۰ کیلومتر در استان هرمزگان است که ساخت آن از پارسال آغاز شده و تا خردادماه این بخش از پروژه راه‌‌‌اندازی می‌شود.
اوجی با اشاره به اینکه با اجرای این خط لوله روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تانکر برای انتقال فرآورده جمع‌‌‌آوری می‌شود و کمک بزرگی به جلوگیری از آلودگی و صرفه‌‌‌جویی در سوخت و کاهش حوادث جاده‌‌‌ای می‌کند، از تکمیل خط لوله گاز میناب به سیریک تا پایان امسال خبر داد و افزود: فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه‌‌‌ نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در منطقه جاسک وجود دارد.

۱۷ بهمن ۱۴۰۱ ۱۳:۱۲
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۸۲