قیمت نفتبرنت دریای شمال در لحظه تنظیم گزارش، با ۲۵/ ۰درصد کاهش به ۱۹/ ۸۶دلار در هر بشکه رسید. این در حالی است که قیمت نفت وستتگزاساینترمدییت با ۱۰/ ۰درصد کاهش، ۶۱/ ۷۹دلار در هر بشکه را ثبت کرد.
قیمت جهانی نفت در شرایطی کاهشی شد که سرمایهگذاران حوزه انرژی تمرکز خود را بیشتر از کاهش تولید نفت در روسیه، معطوف به کاهش مقطعی تقاضا بهواسطه فرارسیدن موعد تعمیر و نگهداری پالایشگاهها در آسیا و آمریکا کردهاند. این در حالی است که قیمت نفت در پی صدور اطلاعیه رسمی از سوی روسیه مبنیبر کاهش ۵۰۰ هزار بشکهای تولید در ماه آینده میلادی، روند افزایشی در پیش گرفت. این حجم از کاهش تولید، معادل ۵درصد از کل تولید نفتخام این کشور را شامل میشود. به باور ناظران بازار، ریزش کنونی قیمت نفت به واسطه سیاست کاهش تولید این محصول استراتژیک از سوی تولیدکنندگان بزرگ در دنیا صورتگرفتهاست.
واقعیت این است که بهبود تقاضا در چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفتخام دنیا، بهدنبال برچیدهشدن سیاست صفر کرونایی در این کشور، افزایش بیشاز ۸درصدی قیمت نفتبرنت و نفت آمریکا طی یک هفته گذشته را رقم زده است. بهبود تقاضای نفت چین صادرات بنزین این کشور را در ماهجاری میلادی محدود کرده اما پالایشگاههای چین همچنان صادرات گازوئیل خود را بالاتر از ۲ میلیونتن نگه داشتهاند. تحلیلگران عقیده دارند کاهش تولید ۵۰۰هزار بشکهای روسیه باعث میشود این کشور طبق سهمیه خود در ائتلاف اوپکپلاس تولید کند، چون مسکو همین حالا هم بیشاز سهمیه خود صادرات دارد. ائتلاف اوپکپلاس در ماه اکتبر برای کاهش ۲میلیون بشکهای تولید به توافق رسیدکه ۲درصد از کل تقاضای جهانی برای نفت را تشکیل میدهد. مقامات اوپک پیشبینی میکنند بهبود تقاضا در چین و رشد پایین عرضه بهخاطر نبود سرمایهگذاری، قیمت نفت را در سالجاری میلادی دوباره به ۱۰۰دلار در هر بشکه بازمیگرداند.