بلومبرگ: تحریم‌ها قیمت صادرات دیزل روسیه را کاهش داد

بلومبرگ: تحریم‌ها قیمت صادرات دیزل روسیه را کاهش داد
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد با گذشت بیش از دو هفته از آغاز تحریم‌های غربی علیه فروش دیزل روسیه، سیگنال‌های اولیه حاکی از آن است که محدودیت‌های اعمال شده تا حدودی نتیجه بخش بوده اند.

به گزارش بلومبرگ، مکانیزم‌های گروه هفت و اتحادیه اروپا با هدف کاهش درآمدهای انرژی مسکو و همزمان حفظ عرضه انرژی در بازارهای جهانی، به اجرا گذاشته شده‌اند.

طبق آمار ارائه شده از سوی شرکت آرگوس مدیا، از زمان آغاز اجرای مکانیزم‌های سقف قیمت در پنجم فوریه، قیمت صادرات دیزل روسیه نسبت به صادرات غیرروسی، کاهش بیشتری پیدا کرده و تخفیف آن در ابتدای هفته گذشته، به بیش از ۳۵ دلار در هر بشکه رسید.

همزمان، صادرات روسیه تا حدود زیادی ثابت مانده است. طبق آمار شرکت تحلیل انرژی ورتکسا، در نیمه اول فوریه، صادرات سوخت‌های مشابه دیزل از بنادر روسیه، به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ژانویه، اندکی کاهش داشت اما همچنان بالای میانگین روزانه در سال ۲۰۲۲ بوده است.

بازار دیزل در آرامش نسبی بسر می‌برد که موضوع مهمی برای گروه هفت است. قیمت معاملات دیزل نسبت به نفت خام، اخیرا به پایین‌ترین حد در حدود یک سال اخیر نزول کرده است و وضعیت نمودار قیمت آتی این سوخت نشان می‌دهد هیچ وحشت آشکاری وجود ندارد.

آنچه نامعلوم مانده، این است که سوخت روسیه در نهایت به چه قیمتی فروخته می‌شود و این پول، کجا می‌رود.

قیمت نفت روسیه بر مبنای فوب است و قیمتی است که نفت از بنادر روسی در کشتی بارگیری می‌شود. جدیدترین قیمت دیزل روسیه بر مبنای فوب دریای بالتیک، معادل حدود ۷۸ دلار در هر بشکه است که بسیار پایین‌تر از سقف قیمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه تصویب شده از سوی اتحادیه اروپا و گروه هفت، است. سوخت مشابه دیزل از این منطقه به کشورهایی شامل ترکیه، مراکش و تونس ارسال می‌شود.

خریداران در چنین کشورهایی ممکن است پول بیشتری نسبت به قیمت فوب پرداخت کنند. قیمت نفت اورال روسیه که اخیرا به هند تحویل داده شده است، بیش از ۲۰ دلار در هر بشکه گران‌تر از قیمت صادرات بالتیک بوده است.

همچنین این سوال وجود دارد که آیا صادرات روسیه همچنان روان و بدون مشکل خواهد بود. آژانس بین‌المللی انرژی چهارشنبه گذشته پیش بینی کرد پس از آغاز تحریم اتحادیه اروپا، روسیه برای فروش دیزل به بازارهای دیگر دچار مشکل خواهد شد و این مسئله، به کاهش تولید پالایشگاهی منجر می‌شود.

آمار ورتکسا نشان داد نرخ صادرات سوخت از روسیه در نیمه اول فوریه، ۹ بار بالاتر از میانگین ماهانه در بیش از هفت سال گذشته بوده است. و اگرچه، میزان صادرات سوخت، بر مبنای ماه به ماه حدود ۱۵۰ هزار بشکه کاهش داشته اما مهم است که به خاطر داشت نرخ صادرات در ژانویه و دسامبر، بالاترین میزان از ابتدای سال ۲۰۱۶ به این طرف بود.

با فعالیت تعمیراتی پالایشگاهی و تولید کمتر نفت در ماه‌های آینده، انتظار می‌رود صادرات دیزل روسیه کاهش بیشتری پیدا کند.

۳ اسفند ۱۴۰۱ ۱۳:۵۶
انرژی امروز |
تعداد بازدید : ۷۲