عضو اتاق بازرگانی ابران و روسیه گفت: بازار ۲۹۴ میلیارد دلاری روسیه را عمدتا بخش لجستیک تشکیل میدهد، چالش ما در این زمینه عدم هماهنگی سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است که بهتر است تمام این مسائل زیر لوای سازمان توسعه تجارت تعریف شود.
جلیل جلالیفر؛ عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم مداخله جدی دیپلماسی تجاری در حوزههای گمرکی و حمل و نقل و استاندارد انجام شد، ادامه داد: یکی از دلایل عدم موفقیت در گذشته، ناهماهنگی بین سازمانهای مرتبط بود.
توافقنامه تجارت آزاد با تلاشهای سازمان توسعه تجارت انجام شد
وی افزود: در دولت سیزدهم با مدیریت سازمان توسعه تجارت سعی شد که نقش وحدت فرماندهی در حوزه توسعه عملکرد صادراتی کشور به وجود بیاید، زیرا اگر قرار باشد که در بازاری موفق عمل کنیم باید در یک نکته اقداماتی تعریف کنیم که آن شرایط ورود به بازارهای کشورهای هدف را در نظر میگیرد که از وظایف دولت است؛ به عنوان مثال مداخله جدی دیپلماسی تجاری در حوزههای گمرکی و حمل و نقل و استاندارد که توافقنامه تجارت آزاد در اوراسیا از مصادیق موفق آن است، با تلاشهای سازمان توسعه تجارت انجام شد.
عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: اگر بخواهیم یک توسعه عملکرد صادرات مناسب داشته باشیم باید بر ایجاد هماهنگی بین سازمانی در داخل کشور مانند کشتیرانی، سازمان استاندارد و سازمان بنادر، راه آهن تمرکز کنیم، البته مجری و حامی تمام استراتژیهای مذکور باید سازمان توسعه تجارت باشد.
وی تاکید کرد: در حوزه شرایط دسترسی بازار، تحلیل رفتار رقبا و نوع و تنوع کالایی که به کشور هدف صادر میشود و سلیقه و ذائقه مشتریان که تحقیق و پژوهش آن بر عهده بخش خصوصی است و متولی آن اتاق بازرگانی و اتاقهای مشترک است.
ظرفیت صادرات ۲۹۴ میلیارد دلاری به روسیه
این فعال اقتصادی افزود: در گذشته ۸۵ درصد صادرات ایران محصولات کشاورزی بود اما امروز با توجه به شاخصها نسبت آن به ۵۷ درصد رسیده که جای امیدواری است. بازار روسیه که ظرفیت واردات ۲۹۴ میلیارد دلاری را از جهان دارد عمدتاً در بخش لجستیک است که چالش ما در این زمینه عدم هماهنگی سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه است که بهتر است اینها نیز زیر لوای سازمان توسعه تجارت به ایفای نقش بپردازند.
جلالیفر در پایان سخنان خود مطرح کرد: متاسفانه در رابطه با موضوع آفریقا قبلاً کمتر بدان توجه شده بود؛ امروزه بهترین و امنترین مسیر برای صادرات روسیه به آفریقا از طریق ایران است که این فرصت مناسبی است و به همت سیاستهای راهبردی سازمان توسعه تجارت و رویکرد مثبت مان امیدواریم از فرصت بزرگ آفریقا بهرهمند شویم.