مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: پیش از این حدود ۱۰ بلوک اکتشافی معرفی شده بود که اکنون با اضافه شدن ۱۶ بلوک تازه، شمار بلوکهای اکتشافی تازه به ۲۶ عدد میرسد.
به گزارش «انرژی امروز» از شانا، محسن خجستهمهر در جریان بازدید از سایت رصد اکتشافی ساختمان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ۱۶ بلوک تازه به بلوکهای اکتشافی اضافه شده است، گفت: با هدف حداکثرسازی ذخایر نفت و گاز در کشور و بالا بردن نرخ جایگزینی نفت و گاز تولیدی، از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم، حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه معادل نفت به ذخایر هیدروکربور کشور اضافه شده است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای فعالیتهای اکتشافی تازه افزود: برای تداوم و گسترش فعالیتهای عظیم اکتشافی که بهعنوان بنیان راهبردی صنعت نفت و گاز بهشمار میآیند، برنامهریزیهایی انجام شده است که با سرمایهگذاری حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری، حدود ۱۶ بلوک اکتشافی تازه در معرض توسعه برای بخش خصوصی و پیمانکاران و شرکتهای اکتشاف و تولید قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه عمق راهبردی این شرکت، مدیریت اکتشاف است، توضیح داد: با انجام گسترده فعالیتهای اکتشافی ذخایر عظیم هیدروکربوری که احتمال میرود از ذخایر تثبیت شده بیشتر باشند، کشف میشوند.
خجستهمهر به فعالیتهای اکتشافی پیشین اشاره کرد و گفت: پیش از این حدود ۱۰ بلوک اکتشافی معرفی شده بود که اکنون با اضافه شدن این ۱۶ بلوک تازه، به ۲۶ بلوک اکتشافی میرسیم که در مجموع، حدود ۲ میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری این ۲۶ بلوک است.
وی با اشاره به قدمت ۱۱۵ ساله کشف نفت در ایران، اظهار کرد: برای نخستینبار در دولت سیزدهم، روش مغناطیسسنجی هوایی بهمنظور شناسایی و تشخیص و تفکیک لایههای رسوبی از سوی متخصصان و ابزار ایرانی شامل هواپیماها و خلبانهای ایرانی انجام شده است که قبل از انقلاب تاکنون، چنین اتفاقی نیفتاده بود، اکنون این دانش بومیسازی و همه ابزارهای مورد نیاز، در داخل کشور تأمین شده است و ابزاری نو به شمار میآید که کمک شایانی به فعالیتهای اکتشافی میکند.
خجستهمهر در پایان درباره تأمین مالی برای توسعه این بلوکهای اکتشافی توضیح داد: برای بخشهای مختلف اکتشافی یک و نیم میلیارد دلار در برنامه هفتم در نظر گرفته شده است که از نظر من بخش خصوصی کشور قدرت و توان تأمین این مقدار سرمایه را دارد.