گرمای شدید آسیا به نفع انرژی روسیه شد

گرمای شدیدی که هفته‌های اخیر، آسیا را فرا گرفته است، به نفع صادرات انرژی روسیه خواهد بود.
به گزارش نبض نفت به نقل ازبلومبرگ ، با تلاش کشورهای آسیایی برای تامین زغال سنگ، گاز و نفت کوره کافی برای روشن نگه داشتن چراغ‌ها، انرژی روسیه که از سوی غرب تحریم شده است، فوق العاده جذاب به نظر می‌رسد. اقتصادهای آسیایی که نسبت به تضمین تولید کافی برق در گرم‌ترین سال تاریخ، نگران هستند، وابستگی عمیق‌تری به انرژی روسیه پیدا کرده‌اند.

جان دریسکول، مدیر "جی‌تی‌دی انرژی سرویس" در سنگاپور گفت: بدترین جایی که در این افزایش دما می‌توان بود، جنوب آسیا به خصوص کشورهای فقیرتری مانند پاکستان یا بنگلادش است. وقتی نمی‌توانید پاسخگوی ابتدایی‌ترین نیازهای مردم خود باشید، خیلی سخت است که بخواهید به امور بین‌المللی اهمیت دهید.

طبق آمار شرکت کپلر، صادرات زغال سنگ حرارتی و گاز طبیعی روسیه به آسیا که دو سوخت پراستفاده برای تولید برق هستند، امسال رشد قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است.

حجم صادرات زغال سنگ در آوریل، رشد چشمگیری پیدا کرد و به ۷.۴۶ میلیون تن رسید که حدود یک سوم بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به آسیا هم در ماه‌های اخیر، با عقب‌نشینی قیمت‌ها از بالاترین رکوردی که این سوخت را برای بسیاری از کشورهای فقیرتر غیرقابل‌قابل‌ خرید کرده بود، افزایش پیدا کرده است. در این بین، آمار کپلر حاکی از آن است که واردات نفت کوره روسیه به آسیا که سوخت کثیف‌تر و ارزان‌تر برای تولید برق است، در مارس و آوریل، بالاترین رکوردهای ماهانه را داشته است.

انگیزه این منطقه از خرید بیشتر انرژی روسیه، احتمالا به دلیل الگوی جوی ال نینو بوده که دمای هوای بخش‌هایی از آسیا را افزایش داده است. نخست وزیر ویتنام ماه میلادی جاری نسبت به کمبود برق هشدار داد و همزمان، میانمار با بدتر شدن وضعیت خاموشی‌ها روبروست.

به گفته آنیکت اوتد، تحلیلگر عوامل بنیادین برق در شرکت" ریستاد انرژی"، در هند، افزایش تقاضای ناشی از گرمای شدید، احتمالا با استفاده از زغال سنگ تامین می‌شود.

چین و هند که بزرگترین مشتریان نفت تخفیف‌دار روسیه هستند، بیشترین زغال سنگ، گاز و نفت کوره را خریداری می‌کنند. طبق محاسبات بلومبرگ که بر مبنای آمار کپلر بوده است، این دو کشور بیش از دو سوم از زغال سنگ روسیه که ماه میلادی گذشته به آسیا ارسال شد را دریافت کردند. کره جنوبی ۱۵ درصد از این محموله‌ها را خریداری کرد در حالی که ویتنام، مالزی و سریلانکا، در میان خریداران بزرگ بودند.

آمار کپلر نشان داد برای نفت کوره، چین و هند بزرگترین مشتریان روسیه بودند و عربستان سعودی و امارات متحده عربی هم واردکننده بزرگ نفت کوره روسیه بوده‌اند.

به گفته اِما لی، تحلیلگر شرکت ورتکسا، بنگلادش، پاکستان و سریلانکا برای تولید برق، احتمالا نفت کوره بیشتری از روسیه وارد خواهند کرد. خاورمیانه هم اخیرا وارداتش را افزایش داده و احتمالا در طول تابستان به همین روند ادامه می‌دهد.

پاکستان ماه جاری اعلام کرد مایل است پول واردات نفت روسیه را با یوان چین پرداخت کند. وزیر برق پاکستان اعلام کرد که این کشور برای خرید یک محموله نفت سفارش داده، اما مایل است قراردادی بلندمدتی برای خرید نفت روسیه با استفاده از ارز چین داشته باشد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، به گفته کریس ویلکینسون، تحلیلگر ارشد تجدیدپذیرها در شرکت ریستاد انرژی، حتی ژاپن که متحد نزدیک آمریکا است و از این رو، تمایل به افزایش واردات از روسیه ندارد، ممکن است خریدش را در محدوده قراردادی افزایش دهد. ژاپن ممکن است تحت قراردادهای بلندمدت فعلی، خرید گاز طبیعی مایع از روسیه را افزایش دهد زیرا در مقایسه با خرید از بازار نقدی، مقرون به صرفه است.
۱ خرداد ۱۴۰۲ ۱۶:۰۰
تعداد بازدید : ۸۷