‌قیمت نفت برنت 1.7 درصد افزایش یافت

‌قیمت نفت برنت 1.7 درصد افزایش یافت
هر بشکه نفت برنت با 69 سنت افزایش 76.95 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 84 سنت افزایش 72.67 دلار در روز گذشته معامله شد.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، از آنجا که به نظر می‌رسد که مقامات آمریکا به توافق بر سر سقف بدهی نزدیک شده‌اند و بازار پیام‌ها متناقضی در مورد عرضه نفت از تولیدکنندگان بزرگ دریافت کرده است، قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت.

هر بشکه نفت برنت با 69 سنت افزایش 76.95 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 84 سنت افزایش 72.67 دلار معامله شد.

هر دو شاخص نفتی دومین هفته افزایشی قیمت را ثبت کردند؛ قیمت نفت برنت طی هفته گذشته 1.7 درصد و قیمت نفت خام آمریکا 1.6 درصد افزایش یافت.

هنوز بازار محتاط است زیرا در مذاکرات سقف بدهی ممکن است ادامه یابد و نگرانی‌های جدیدی در مورد افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا در هفته آینده وجود دارد که می‌تواند تقاضا را کاهش دهد.

یک مقام دولت بایدن گفت، درحالی‌که ممکن است مذاکره‌کنندگان برای افزایش سقف بدهی 31.4 تریلیون دلار دولت آمریکا به توافق برسند، این مذاکرات به راحتی می‌تواند به آخر هفته کشیده شود.

پس از اینکه الکساندر نوآک، معاون نخست‌وزیر روسیه از احتمال کاهش کم تولید اوپک پلاس در نشست چهارم ماه ژوئن این گروه در وین گفت، هر دو شاخص نفتی در روز پنج شنبه بیش از 2 دلار در هر بشکه، کاهش قیمت را ثبت کردند.

نوآک گفت: انتظار ندارد گام جدیدی از سوی گروه اوپک پلاس در این نشست برداشته شود.

وی افزود: «من فکر نمی‌کنم که گام جدیدی برداشته شود زیرا همین یک ماه پیش تصمیم‌های خاصی در مورد کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط برخی کشورها اتخاذ شد، چراکه شاهد کندی روند بهبود اقتصاد جهانی بودیم.»

پس از اینکه قیمت نفت در ماه مارس به 70 دلار در هر بشکه کاهش یافت که کمترین رقم در 15 ماه گذشته به شمار می‌رفت، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس، اوایل ماه جاری میلادی، کاهش تولید بیشتر نفت خود را به میزان 1.6 میلیون بشکه در روز اعلام کردند که با این تصمیم بازار را غافلگیر کردند و در مجموع میزان کاهش تولید اوپک پلاس به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید که از ماه می اجرایی می‌شود.

‌منابع آگاه به رویترز گفته‌اند، روسیه تمایل دارد حجم تولید نفت تغییر نکند زیرا مسکو از قیمت‌ها و تولید فعلی راضی است.

این اظهارات با اظهارات وزیر انرژی عربستان در هفته جاری تناقض دارد؛ عبدالعزیر بن سلمان این هفته به دلالان هشدار داده بود که مراقب باشند.

جان کیلداف، تحلیلگر بازار نفت گفت: «من فکر می‌کنم، همه ما در اینجا قبل از نشست هفته آینده اوپک مراقب هستیم.»

در عین حال، انتظار می رود، تقاضا برای بنزین در آمریکا همچنان بالا بماند بطوریکه گروه موتوریست پیش‌بینی ‌می‌کند که تعطیلات روز یادبود که 27 تا 29 می است، برای سومین بار از سال 2000، پرحجم‌ترین سفرهای خودرویی را به خود اختصاص دهد.

به لحاظ عرضه نیز، بیکر هسوز، بزرگ‌ترین شرکت خدمات نفتی جهان اعلام کرد، تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته 5 دکل کلاهش یافت و به 570 دکل رسید. در ماه می تعداد دکل‌های فعال 21 دکل کاهش یافت که بیشترین کاهش ماهانه از چوئن 2020 به شمار می‌رود.

از طرفی، کالاس نات، رئیس بانک مرکزی هلند گفت، رشد اقتصادی کند و تورم ادامه‌دار در اروپا، مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شده است. بانک‌های مرکزی اروپا حداقل به 2 افزایش 0.25 درصدی نرخ بهره احتیاج دارند.

۶ خرداد ۱۴۰۲ ۱۴:۱۸
فارس |
تعداد بازدید : ۵۷