سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روابط ایران با کشورهای همسایه در حوزه انرژی احیا شده است به موضوع تسویه بدهی گازی ایران به ترکمنستان اشاره کرد و گفت: با تدبیر وزارت نفت، بدهیهای ایران به کشور ترکمنستان آن هم در ایامی که هیچگونه تغییری در شرایط تحریمی ما ایجاد نشده بود، تسویه شد.
به گزارش شانا، مالک شریعتینیاسر جمعه (۱۹ خردادماه) پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه در سالهای گذشته تجارت انرژی بهویژه حوزه گاز طبیعی با کشورهای همسایه مورد غفلت قرار گرفته بود، اظهار کرد: ایران در گذشته با ترکمنستان قرارداد واردات گاز داشت، این موضوع پس از مدتی دچار اشکال شد که با تدبیر وزارت نفت سیزدهم، بدهیهای ایران به کشور ترکمنستان آن هم در ایامی که هیچگونه تغییری در شرایط تحریمی ما ایجاد نشده بود، تسویه شد.
وی ابراز امیداوری کرد که این اقدام زمینهای برای تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به مرکز تجارت انرژی منطقه غرب آسیا باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره خبر امیدبخش دیگر در حوزه انرژی تصریح کرد: خبر دیگر مربوط به رفع یک خطر از منافع اقتصادی کشور است که آن هم در حوزه انرژی بود. البته ماجرای قرارداد کرسنت و حواشی پیرامون آن فرصت دیگری را میطلبد که درباره آن صحبت کنیم، اما دولت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری تلاش کرد ساختار یک شکایت چند میلیارد دلاری علیه ایران از بین برود و این خطر هم از اقتصاد کشور برطرف شد.
شریعتینیاسر درباره لزوم مدیریت مصرف انرژی نیز گفت: مدیریت ما در بخش تولید انرژی یکپارچه و اما در مصرف پراکنده است. مصرف انرژی در حوزه ساختمان، کشاورزی و صنایع باید متمرکز شود.
وی به قانون پتروپالایشگاهها اشاره کرد و افزود: این قانون نقش بسیار کلیدی در تقویت اشتغال، تقویت محصولات پاییندستی پتروشیمی، تقویت بورس و بهکارگیری سرمایه مردم و بهویژه نقش کلیدی در خنثیسازی تحریمها دارد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدارهای عمومی و با صنعتگران در زمینه پیگیری اجرای قوانین در دولت و مجلس اظهار کرد: رهبری در زمینه توجه به اجرای قانون در دولت و مجلس مثالی در زمینه قانون پتروپالایشگاه زدند که امیدواریم این قانون هرچه سریعتر اجرایی شود تا نتایج مورد نظر را به همراه داشته باشد.
شریعتینیاسر با یادآوری اینکه ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا رتبه نخست را دارد، به ظرفیتهای کشورمان در زمینه تولید انرژی از باد و خورشید اشاره و تصریح کرد: یکی از ناترازیهای اقتصادی کشور به حوزه انرژی باز میگردد، بهطوری که در برخی از مقاطع سال نگرانیم که تولید و مصرف انرژی با هم همخوانی نداشته باشد.
وی بر مدیریت مصرف خانگی انرژی تأکید کرد و گفت: اگر قرار است تعرفهها مدیریت شود، این موضوع باید تنها برای پرمصرفها مدنظر قرار گیرد و گرانتر شود. رایگان شدن تعرفه آب، برق و گاز برای خانوارهای تحت پوشش در سطح الگوی مصرف یکی از سیاستهای مورد نظر دولت و مجلس است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به ایجاد حسابی برای سرمایهگذاری بالادستی نفت و گاز کشور در قانون بودجه امسال اشاره کرد و گفت: بر اساس آن ۹۵ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی شرکتهای تابع وزارت نفت برای سرمایهگذاری و تأمین منابع داخلی برای افزایش تولید مدنظر قرار میگیرد.
شریعتینیاسر تخصیص ۳۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال برای طرحها و پروژههای بهینهسازی مصرف انرژی را از دیگر اقدامهای انجامشده برشمرد و اظهار کرد: یک ریال سرمایهگذاری در حوزه مدیریت مصرف دو برابر همان سرمایهگذاری در حوزه افزایش تولید برای ما دستاورد ایجاد خواهد کرد.