سیزدهمین شماره خبرنامه " پیام اوپکس " منتشر شد

سیزدهمین شماره خبرنامه " پیام اوپکس " منتشر شد
پیام اوپکس، خبرنامه الکترونیکی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران شماره سیزدهم هفته چهارم خرداد 1402 منتشر شد

رقابت مخرب روسیه

پیام

فریدون اسعدی دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پنل زمینه یابی همکاری های مشترک ایران و روسیه در پویایی های نوظهور انرژی جهانی در حاشیه نمایشگاه نفت:  بخش خصوصی کشور، در ارتباط با همکاری ایران و روسیه، تصاحب و بهره برداری بازار کشورهای منطقه توسط روسیه نگرانی جدی دارد! . هم اکنون رقابت مخربی بین ایران و روسیه در ارتباط با تصاحب بازار های همسایه همچون افغانستان و پاکستان در جریان است. باید باب مذاکره را باز کنیم و از وقوع رقابت مخرب و حذف یکدیگر در این بازارها، تمهیداتی را بیندیشیم.

ایجاد کارگروه تخصصی گاز

صنعت گاز تنها شامل گاز طبیعی نبوده و دارای گستردگی بسیاری ست که مغفول مانده است. گازهای مایع دریافت شده از هوا، گازهای برودتی، گازهای پزشکی، گازهای تخصصی و آزمایشگاهی، مخلوط های گازی در کنار صنایع و تجهیزات وابسته به آن (مانند انواع شیرآلات، سیلندرها، رگلاتورها و غیره)، جزو این صنعت گسترده بوده و عمده فعالان این صنعت در حوزه های تولید و صادرات، از بخش خصوصی می باشند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که صادرات کالاهای تولید شده در صنعت گاز، جزو صادرات غیر نفتی بوده و ظرفیت بسیاری در توسعه تولید و صادرات دارد. برآیند تمامی موارد ذکر شده، با توجه به فعالیت بخش خصوصی در این صنعت، فرصت های موجود و حوزه فعالیت و توانایی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران (OPEX)، این اتحادیه را بر آن داشت تا بخش خصوصی را در این راه همراهی کرده و با تلاش و حمایت های خود، مشکلات صادراتی صنعت گاز را کاهش دهد. در راستای تحقق این مهم، اتحادیه با تشکیل کارگروه تخصصی گاز تلاش دارد تا با مشکلات فعالان این صنعت آشنا شده و همراه بخش خصوصی باشد. لذا از همه اعضا و علاقه مندان دعوت می نماییم تا در این راه ما را همراهی کرده و برای بیان دغدغه های خود به کارگروه تخصصی گاز بپیوندند.

کمیسیون بازرگانان

کمیسیون بازرگانان در تاریخ سی و یکم اردیبهشت به طور مشترک با کمیسیون نفت، سواپ و بانکرینگ برگزار شد و در آن عضویت شرکت پترونیکان پارسیان مورد موافقت قرار گرفت . تبادل نظر درباره اساسنامه اتحادیه و بررسی روشهای فعلی اتحادیه در نوع مکاتبات، مشکلات حوزه بازرگانی در مورد یک برابر ضمانت سپاری دستورالعمل قاچاق کالا مقرر شد اتحادیه به‌طور حقوقی آن را پیگیری نماید .

کمیسیون فرآورده‌های پارافینی

کمیسیون فرآورده‌های پارافینی در تاریخ نهم خرداد برگزار شد و عضویت شرکت اشکان شیمی اصفهان در این کمیسیون پذیرفته شد . عرضه اسلک وکس برای دارندگان پروانه بهره برداری و گزارش میزان عرضه پالایشگاه ها به صمت توسط اتحادیه از جمله بررسی های این کمیسیون بود . این کمیسیون امیدوار هست که فرآورده های روغنی، پارافینی و قیر از لیست مواد خام و نیمه خام خارج گردند .

تجار ترکیه در اوپکس

پیام

اتحادیه میزبان هیاتی از تجار ترکیه که از خریداران محصولات پتروشیمی هستند شد که این تجارت علاقه مند بودند که با اتحادیه درباره تامین پلیمرها و دیگر محصولات پتروشیمی همکاری داشته باشند و ادعا داشتند برای خط تولید خود نمی‌توانند بر روی خرید مواد اولیه ایرانی حساب باز کنند و امکان این هست که ایران از خط خرید محصولات پتروشیمی ترکیه خارج گردد  . همچنین در خصوص گرانی مواد اولیه ایرانی گله مند بودند که ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت با بازار چین ایجاد شده است . در این نشست قول مساعد داده شد که اتحادیه با پتروشیمی جم، امیرکبیر و شازند ارتباط پیدا کرده و پیشنهادات این واحدها را برای قراردادهای طولانی مدت ارائه دهد تا این مجموعه شرکت ترکیه بتواند خط تولید خود را بر اساس محصولات ایرانی هماهنگ نمایند .

کمیسیون قیر

کمیسیون قیر در تاریخ هفدهم خرداد برگزار شد و در این کمیسیون گزارشی از جلسات دبیرخانه با وزارت صمت در خصوص اصلاح آیین‌نامه بازگشت ارز، تغییر نرخ وکیوم باتوم و اصلاح مواد لیست خام و نیمه خام مورد بررسی قرار گرفت . همچنین عضویت شرکت پتروصنعت هرمزگان پذیرفته شد . در خصوص نرخ ارز در ارزش گذاری گمرکی کالاهای مثل قیر و روش هایی که میتوان ارزش گذاری را بهبود بخشید تا به یک نرخ ثابت رسید و در تجارت قیر تسهیلات ایجاد کرد بحث و بررسی شد . در پایان مشکلات تحمیلی از سوی شرکت های حمل و نقل و اپراتور سازمان بنادر متوجه صادر کننده ها شده است نیز بحث و گفتگو شد .

کنفرانس اوپکس

سومین جلسه شورای سیاستگذاری شانزدهمین کنفرانس بزرگ اتحادیه برگزار شد و مقرر شد تاریخ برگزاری این کنفرانس بیست و سوم مهر ماه در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار گردد . شعارها و محورهای همایش نیز مورد بررسی قرار گرفت که از جمله آنها توسعه صادرات، برنامه هفتم توسعه، شعارهایی در راستای بیانات رهبری، تعارض منافع، تنظیم‌گری و رشد صادرات پیشنهاد گردید که مقرر شد در جلسه بعدی این پیشنهادها مورد بررسی قرار گرفته و شعار و محور ها تعیین گردد .

سوخت تقطیری

در تاریخ سه شنبه بیست و سوم خرداد کارگروه ساماندهی سوخت تقطیری برگزار شد و درباره اصلاح رویه صادرات روغن سوخت تقطیری از جمله ایجاد گمرکات خروجی و بازارهای بیشتر، مشخصات فنی سوخت تقطیری، میزان روغن کارکرده تولیدی سالانه کشور که بیش از ۵۰۰ هزار تن می باشد، همچنین میزان مصرف برق و گاز کارخانجات و در نهایت درباره اصلاح رویه و مشکلات آن گفتگو شد و مقرر گردید با همفکری اعضا با وزارت نفت مکاتبه گردد .

عدم تحقق کف عرضه

کمیسیون روانکارهای خودرویی و صنعتی نیز در تاریخ بیست و سوم خرداد برگزار شد و عضویت شرکت بهتام روانکار مورد تایید قرار گرفت . بررسی مدارک بهینه یابی شدن که مقرر شد چک لیستی از وزارت صمت دریافت شود و در اختیار همکاران ارائه شود تا از مشکلات آتی جلوگیری گردد . همچنین پیگیری کف عرضه ۴ هزار تن در هفته که از اول امسال انجام نشده و قرار شد نامه ای به شورای عالی رقابت جهت پیگیری موضوع ارسال گردد .

تدوین دستورالعمل بند ز تبصره شش

در جلسه‌ای که دبیرکل با دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت در خصوص بند ز تبصره ۶ ،تدوین دستورالعمل مربوط به آن و استخراج لیست مدنظر در این حکم قانونی، شرکت داشت بناشد بر اساس گزارشات کارشناسی اتحادیه، وزارت صمت هم مطابق این پیشنهادات، این لیست را جمع بندی کند .

هماهنگی با کمیسیون اقتصادی دولت

پیام

در جلسه‌ای که با دکتر موسی شهبازی دبیر کمیسیون اقتصادی دولت که اخیراً به این مسئولیت منصوب شدند انجام گرفت، برای برنامه‌ریزی و هماهنگی با این کمیسیون مقرر گردید گزارشهای کارشناسی توسط اتحادیه در حوزه های مختلف تهیه شده و برای این کمیسیون ارسال گردد و در موضوعات کلان اقتصادی که در حوزه سیاست‌های اتخاذ شده، فعالیت اعضا را تحت تاثیر قرار می دهد ساماندهی شده تا مشکلات اعضا با استفاده از ظرفیت این کمیسیون تقلیل یابد .

تولید سوخت نیروگاه ها

با توجه به موضوع مربوط به تامین سوخت نیروگاه ها در ایام سرد سال که از مشکلات جدی کشور به شمار می‌رود، واحدهای هیدروکربنی فعال در کشور ظرفیت مناسبی را برای تولید سوخت مورد نیاز نیروگاه ها دارند، لذا جلسه ای در اداره کل معاونت برنامه ریزی وزارت نفت با حضور دبیرکل و هیئت رئیسه کمیسیون هیدروکربن، شیمیایی و گاز برگزار شد و در آن جلسه در خصوص ظرفیت های این گونه واحدهای پتروشیمی توضیح داده شد و مقرر شد ظرفیت های اسمی و عملی اینگونه واحدها به آن اداره معرفی گردند .  

ساماندهی فرآیندهای صادرات

جلسه هم‌اندیشی به‌منظور بحث و تبادل نظر در خصوص "دستورالعمل اصلاح و بهبود (ساماندهی) فرآیندهای صادرات، واردات، عبور (ترانزیت) و معاوضه (سواپ) نفت خام، میعانات گازی و فرآورده ها و مشتقات نفتی در امور گمرکی موضوع ماده 45 آیین نامه اجرایی مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز" روز چهارشنبه مورخ 24-03-برگزار شد و درخواست پتروشیمی نوری و واحدهای پارافینی با توجه به عدم حضور نماینده این واحدها به جلسه دیگر موکول شد . همچنین موضوع حذف ضمانت سپاری بازرگانان مقرر گردید دبیرخانه سوابق این موضوع را به کمیسیون بازرگانان ارائه داده تا این کمیسیون نیز راه حل های پیشنهادی خود را به اتحادیه ارائه دهد .

پیام

 

تهیه و تنظیم : امیرعباس امامی

۲۴ خرداد ۱۴۰۲ ۱۶:۲۸
تعداد بازدید : ۱۴۶