مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی در کشور گفت: نقش پتروشیمیها برای اعتلای اقتصاد و حتی امنیت و اقتدار کشور حیاتی و اثربخش است. مرتضی شاهمیرزایی در جریان سیودومین نشست مدیرانعامل شرکتهای پتروشیمی با قدردانی از برگزارکنندگان این اجلاس اظهار کرد: سال۱۴۰۲ بهنام «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شدهاست که اگر وضع تولید مطلوب باشد، مهار تورم هم حاصل خواهد شد. وی در تشریح اهمیت و جایگاه صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور افزود: در صورتیکه تولید یکی از واحدهای پتروشیمی برای مدت کوتاهی متوقف شود، تولید صنایع بسیاری بهواسطه این اتفاق متوقف میشود که این موضوع، جایگاه صنعت پتروشیمی را نشان میدهد. شاهمیرزایی، مدیریت کلان را موضوع جدی برشمرد و با تاکید بر جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل تصریح کرد: باید برنامهریزی شود تا در دوره کوتاه به سمت خاموشی مشعلها حرکت کنیم؛ مگر در موقعیتهایی که شرایط فرآیندی اجازه عمل ندهد.
وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی شاگرد اول اجرای طرحهای انجیال است، اظهار کرد: احداث انجیالها از گذشته در برنامه بود، اما اجرای آنها بسیار کُند پیشمیرفت. امروز شرکتهای پتروشیمی میتوانند ضمن تامین منابع مالی و سرمایه با مدیریت مناسب نقش پررنگتری در اجرای سریع آنها داشته باشند. شاهمیرزایی به نقش پتروشیمیها در ارزآوری کشور بهویژه تاثیرگذاری آنها در زمان نوسانات ارزی کشور تاکید کرد و یادآور شد: در بومیسازی فرآیندها، مواد شیمیایی و ساخت کالاها و تجهیزات موردنیاز، شرکتهای پتروشیمی باید همکاری بیشتری داشته باشند. وی به کاهش قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی و تاثیر آن بر مقدار ارزآوری پتروشیمیها اشاره و اظهار کرد: پتروشیمیها همیشه یاور امین و پای کار در حوزه ثبات و تعادل ارزی کشور هستند و این صنعت تعهد خود را به بهترین نحو انجام دادهاست.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برخی واحدهای پتروشیمی بهویژه واحدهای متانولی سالسختی را پشتسر گذاشتند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش دارد موضوعات و چالشهای شرکتها در زمینه قیمتگذاری خوراک و سرویسهای جانبی را بهدرستی به مسوولان تصمیمگیر منتقل تا تصمیمهای منطقی گرفته شود. شاهمیرزایی با تاکید بر اینکه نباید از موضوع تکمیل زنجیره ارزش بهعنوان یکی از هدفهای اصلی توسعه صنعت پتروشیمی غافل شد، گفت: حدود ۸۸درصد کاتالیستهای موردنیاز صنعت با تلاش شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دیگر شرکتهای دانشبنیان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی بومیسازی شدهاست و تا پایان دولت سیزدهم به خودکفایی در این زمینه خواهیم رسید.