روند روبه‌ رشد تقاضای جهانی برای سوخت‌های فسیلی

وزیر انرژی امارات با اشاره به اینکه تقاضا برای سوخت‌های فسیلی در جهان همچنان رو به‌‌‌‌‌‌‌‌‌رشد است، گفت: با این حال، اعضای اوپک در انرژی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر هم سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما دوره گذار انرژی طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌مدت خواهد بود. به گزارش خبرنگار «شانا»، نخستین نشست وزارتی هشتمین سمینار بین‌المللی اوپک با عنوان «ثبات بازار و امنیت انرژی» پس از آیین گشایش رسمی این رویداد بین‌المللی با حضور سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات‌متحده عربی، گابریل امباگا اوبیانگ لیما، وزیر صنعت، معدن و انرژی گینه استوایی، پرویز شهبازوف، وزیر انرژی جمهوری‌آذربایجان و گابریل تاهومو آدودا، سرپرست وزارت نفت نیجریه برگزار شد.
در این نشست شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگان به مسائلی مانند امنیت انرژی، مقرون‌به‌صرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌بودن انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای پرداختند. وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی در این نشست با اشاره به اینکه اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) به منافع مصرف‌کنندگان نیز توجه دارد، گفت: این اقدام اطمینان و ثبات برای برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را ایجاد خواهد کرد. وی با بیان اینکه کاهش سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و گاز کاهش کمبود عرضه نفت را در بازار رقم می‌زند، افزود: حتی بانک آمریکایی گلدمن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساکس پیش‌بینی کرده بود که به‌‌‌‌‌‌‌‌‌دلیل کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و ال‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌‌‌‌جی، قیمت‌ها در بازار نفت افزایش زیادی خواهد داشت. وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی ضمن اشاره به نقش اوپک در توازن قیمت‌ها در بازار نفت ادامه داد: اگر اوپک وجود نداشت افزون بر نفت، نوسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌های قیمتی انواع انرژی را شامل می‌شد. المزروعی با تاکید بر اینکه سوخت‌های فسیلی مدت زمان زیادی با ما خواهد بود و تنها نیاز است آلاینده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را مهار کرد، گفت: تقاضا برای سوخت‌های فسیلی در جهان همچنان رو به‌‌‌‌‌‌‌‌‌رشد است.

دوره گذار انرژی زمانبر خواهد بود
وی افزود: اعضای اوپک در انرژی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر هم سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما دوره گذار انرژی طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌مدت خواهد بود. وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی با بیان اینکه در کنار گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر، کربن‌‌‌‌‌‌‌‌‌زدایی و تولید هیدروژن در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: کشورهایی مانند امارات هم در این بخش سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده‌اند. المزروعی تاکید کرد: نقش گاز طبیعی برای مرحله گذار بسیار کلیدی است و مانند پلی برای گذار از امروز به فرداست اما بازگشت به زغال‌سنگ یک ضعف در روند گذار انرژی به‌شمار می‌آید. وی گفت: کشورهای تولیدکننده عضو ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک موسوم به اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس می‌توانند به‌‌‌‌‌‌‌‌‌صورت متقابل برای تولید انرژی در کشورهای یکدیگر سرمایه‌گذاری داشته‌باشند. شایان ذکر است در برخی از گزارش‌ها از احتمال کاهش جذابیت سوخت‌های فسیلی سخن به میان آمده است ولی تاکنون بدنه تحقیقاتی و اجرایی اوپک دورنمای تقاضای سوخت‌های فسیلی را مثبت ارزیابی کرده‌ است.
۱۷ تیر ۱۴۰۲ ۱۰:۱۸
تعداد بازدید : ۶۸