معاون وزیر نفت از موافقت کشورهای مصر و ترکیه با پیشنهاد ایران مبنی بر تاسیس اوپک پتروشیمی خبر داد و اعلام کرد: به زودی مذاکرات با چندین کشور اسلامی با محوریت زمانبندی و ساز و کار تدوین اساسنامه و راه اندازی دبیرخانه مجمع کشورهای تولیدکننده پتروشیمی تشکیل میشود.
عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت مذاکرات انجام گرفته با کشورهای اسلامی برای تاسیس و راه اندازی مجمع کشورهای تولیدکننده محصولات پتروشیمی، گفت: در حاشیه مذاکرات کمیسیون پتروشیمی گروه کشورهای D-8، کشورهای ترکیه و مصرف به عنوان دو تولیدکننده بزرگ محصولات پتروشیمی و پلیمرهای مهندسی در سطح منطقه خاورمیانه با پیشنهادهای نفتی ایران موافقت کرده اند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در شرایط فعلی راه اندازی مجمع کشورهای تولیدکننده پتروشیمی در سطح منطقه ضروری به نظر می رسد، تصریح کرد: بر این اساس در دور جدید مذاکرات با کشورهای اسلامی و به ویژه مشارکت سه کشور ایران، مصر و ترکیه مسائل نهایی تاسیس اوپک پتروشیمی مورد بررسی بیشتر قرار می گیرد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در مذاکرات آینده درباره نحوه تدوین اساسنامه این مجمع بینالمللی بحث و تبادل نظر خواهد شد، تبیین کرد: هم اکنون با حضور ایران، ترکیه و مصرف هسته مرکزی تاسیس و راه اندازی اوپک پتروشیمی شکل گرفته است.
این مقام مسئول از تعیین دبیرخانه به عنوان محور فاز دوم مذاکرات یاد کرد و افزود: علاوه بر ترکیه و مصرف کشورهایی همچون قطر و عربستان سعودی هم می توانند در این دور مذاکرات حضور داشته باشند.
به گزارش مهر، دور جدید مذاکرات گروه D هشت هفته گذشته با حضور کشورهای ایران، ترکیه، مصر، مالزی، اندونزی، نیجریه، پاکستان و بنگلادش به میزبانی تهران برگزار شد.
معاون وزیر نفت اخیرا در تشریح مهمترین مزیتهای تاسیس اوپک پتروشیمی، تصریح کرد: سازمان کشورهای تولید کننده محصولات پتروشیمی، شبیه سازمان اوپک و مجمع کشورهای صادر کننده گاز بوده و با تاسیس این مجمع شرایطی فراهم خواهد شد تا بهره مندی از پتانسیلهای موجود یعنی بومی سازی تکنولوژی روز در آینده نزدیک اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به ضرورت شکل گیری و تشکیل بازار مشترک پتروشیمی بین کشورهای عضو این گروه اسلامی، تبیین کرد: تعیین شاخص قیمت برخی یا تمامی محصولات پتروشیمی ، انجام تحقیقات علمی و تکنولوژی مشترک و برگزاری دورههای آموزشی و سمینارهای مشترک از دیگر اهداف و محورهای مذاکره با کشورهای عضو گروه D هشت در تهران اعلام کرد.
برای اولین بار به پیشنهاد ایران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دسامبر 2008 میلادی با تصویب اساسنامه آن در نشست وزارتی مسکو به طور رسمی فعالیتهای خود را آغاز کرد که الجزایر، بولیوی، برونئی، مصر، اندونزی، ایران، لیبی، مالزی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا اعضای این مجمع را تشکیل می دهند.
همچنین سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با حضور الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات٬ اکوادور، آنگولا و ونزوئلا از سال 1344 شمسی تاکنون فعالیتهای خود را آغاز کرده است.