معاون وزیر نفت با تشریح طرح شناورسازی قیمت خوراک صنایع پتروشیمی، اعلام کرد: اعمال نرخهای جهانی در بازار پتروشیمی داخلی موجب می شود تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مطابق با آخرین تغییرات قیمتهای جهانی محصول تولید و عرضه کرده و خود را با شرایط جهانی وفق دهند.
عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت قیمتگذاری خوراک مجتمعهای پتروشیمی گفت: براساس مصوبات سال 1386 دولت قیمت فوب خلیج فارس معیار قیمتگذاری خوراک صنایع پتروشیمی قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در حال حاضر فوب خلیج فارس تعیین کننده کف قیمت خوراک صنایع پتروشیمی در بازار بورس است، تصریح کرد: این قیمت ابتدا به ریال و سپس مطابق با قیمت دلار در اتاق مبادلات ارزی محاسبه خواهد شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در شرایط فعلی شناورسازی قیمت خوراک صنایع پتروشیمی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: با اجرای این طرح، همزمان با نوسانهای قیمت خوراک در بازارهای جهانی، بهای آن هم در داخل کشور کاهش و یا افزایش می یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با شناورسازی قیمت خوراک حتی امکان واردات خوراک و یا محصولات پتروشیمی از خارج کشور هم فراهم می شود، اظهارداشت: با این وجود، برای تولیدکنندگان داخلی با توجه به هزینههای واردات، گمرک و انتقال خرید خوراک از بازار داخلی نسبت به بازارهای خارجی توجیه اقتصادی بالاتری دارد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان خاطرنشان کرد: اعمال نرخهای جهانی در بازار پتروشیمی داخلی موجب می شود تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مطابق با آخرین تغییرات قیمت های جهانی محصول تولید و عرضه کرده و خود را با شرایط جهانی وفق دهند.
به گزارش مهر، هفته جاری هم نمایندگان مجلس در بند 3 جزء 8 لایحه بودجه واردات و فروش فرآورده های نفتی وارداتی با رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه هر فرآورده در کشور در حدود قوانین و مقررات مربوط توسط بخش خصوصی را مجاز دانستند.