توانمندی پیمانکاران صنعت گاز باید وارد عرصه بین‌المللی شود

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که این شرکت خودکفایی را در مرکز پرگار فعالیت‌های خود قرارداده و تراز متفاوتی از اجرای پروژه را در سطح کشور به نمایش گذاشته است. به گزارش «شانا»، رضا نوشادی در بازدید جمعی از مدیران وزارت نفت و صنعت گاز از بخش دریایی پروژه انتقال گاز بندرعباس - لافت - گورزین گفت: طرح‌های بزرگ توسعه صنعتی جزیره قشم برای رشد و شکوفایی، نیازمند گاز هستند، ضمن آنکه اجرای این پروژه افزون بر انتقال گاز به این جزیره زیبا، بستری پیشرفته برای امنیت انتقال اطلاعات بین سرزمین اصلی و جزیره قشم ایجاد ‌کرده‌است.
وی با منحصربه‌فرد خواندن ویژگی‌های این پروژه بین پروژه‌های مشابه صنعت گاز دنیا، تصریح کرد: پیش از اجرای آن، طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌ترین حفاری افقی جهان در ایالت داکوتای‌شمالی در آمریکا انجام شد که طول آن ۴‌هزارمتر و قطر آن ۲۰ اینچ بود و اکنون شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با عبور خط لوله گاز از زیر بستر خلیج‌فارس به شیوه حفاری جهت‌‌‌‌‌‌‌‌دار افقی با طول ۳‌هزار متر و قطر ۳۰اینچ، رکوردی تازه را در دنیا ثبت می‌کند. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تشریح دیگر موفقیت‌های این شرکت در شکستن مرزهای فناوری، توضیح داد: فشار خروجی کمپرسورهای ساخته‌شده در کشور ۱۱۰‌بار است و در مخیله کسی نمی‌‌‌‌‌‌‌‌گنجید روزی در ایران کمپرسور ۳۵۰‌بار ساخته شود اما امروز این کمپرسورهای فوق‌پیشرفته با راهبری مهندسی و توسعه گاز ساخته‌شده و به‌‌‌‌‌‌‌‌زودی نسل نوی این تجهیز دارای فناوری بالا برای تزریق گاز در لایه‌‌‌‌‌‌‌‌های زیرزمینی، تقدیم صنعت ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌سازی کشور می‌شود.

نوشادی با اشاره به هدف‌گذاری این شرکت برای مدیریت اوج مصرف از طریق اجرای طرح‌های ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌سازی گاز طبیعی، بیان کرد: پس از طرح‌های ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌سازی گاز شوریجه، سراجه، قزل‌تپه و بانکول اخیرا با حضور رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌جمهوری، میدان گازی مختار نیز به‌عنوان پنجمین طرح ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌سازی گاز آغاز به‌‌‌‌‌‌‌‌کار کرد. وی اجرای همزمان ۱۲ تاسیسات تقویت فشار گاز در گستره کشور را از دیگر برنامه‌های جاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران دانست و گفت: کشور در ساخت تجهیزات اختصاصی صنعت گاز به مرحله‌‌‌‌‌‌‌‌ای از پیشرفت رسیده که اکنون ۹۰‌درصد تجهیزات به‌کار رفته در تاسیسات تقویت فشار گاز آرادان از سوی سازندگان توانمند داخلی تامین شده‌است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه باید ظرفیت‌های سرشار سازندگان و پیمانکاران داخلی با حمایت دولت وارد عرصه بین‌الملل شوند، تاکید کرد: باید ریسک حضور در خارج از کشور را به جان بخریم و به سمت تعریف کار و پروژه در فراسوی مرزها حرکت کنیم؛ از این‌رو نمودارهای سازمانی مرتبط را مصوب کردیم و در یک کشور هدف نیز طراحی پایه و شرح کار پروژه تهیه شده‌است، اما به‌ثمر نشستن چنین اهداف بلندپروازانه‌‌‌‌‌‌‌‌ای، بی‌‌‌‌‌‌‌‌شک نیاز به حمایت‌های در سطوح بالای سیاسی دارد.

همچنین در جریان این مراسم، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری یکی از بزرگ‌ترین تکالیف این معاونت را بالا بردن سطح فناوری در صنعت نفت اعلام کرد و گفت: هر اقدامی که برای فناورمحور‌کردن صنعت نفت باشد، بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شک مورد استقبال و حمایت وزارت نفت است. معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت پشتیبانی از پیشگامان فناوری و مسائل مهندسی را در ابعاد سیاستگذاری، قراردادی و فنی با جدیت دنبال می‌کند و این موضوع را رسالت خود می‌داند.

وحیدرضا زیدی‌فرد با بیان اینکه عبور خط لوله گاز از زیر بستر دریا در این پروژه در مقایسه با پروژه‌های مشابه مشخصه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ممتازی دارد، تصریح کرد: افزون بر برتری در ویژگی‌هایی مانند طول و سایز، این خط لوله گاز، از هر دو سوی خشکی و دریا در بندرعباس و جزیره قشم به‌طور همزمان در حال اجراست که این روش اجرایی، سبب کاهش هزینه و سریع‌تر‌شدن زمان اجرا می‌شود. معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با تاکید بر اینکه تسلط بر علم مدیریت پروژه، عملکرد بهتری را به ارمغان می‌آورد، گفت: در این پروژه گروهی بسیار حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای و کاربلد در سطوح کارفرما و پیمانکار دست به‌دست هم داده‌اند تا کار به‌گونه‌ای موفق و بموقع انجام شود. زیدی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فرد ادامه داد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به‌عنوان متولی مباحث مهندسی در شرکت ملی گاز باجدیت و‌همت مسائل مهندسی را پیگیری می‌کند و همه ما دست‌اندرکاران باید تلاش کنیم که وضع مهندسی را در سطوح کارفرمایی، پیمانکاری، بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری و اجرا به سطح بین‌المللی برسانیم و در فراسوی مرزها حرفی برای گفتن داشته باشیم.
۳۱ تیر ۱۴۰۲ ۱۰:۲۵
تعداد بازدید : ۶۶